Ett litet museum för ett snabbt besök
Annons
Reseberättelse:

Ett litet museum för ett snabbt besök

(Danmark, Faxe, Geomuseum Faxe)

Geomuseum Faxe

Geomuseum Faxe

Kalkbruket

Vi besökte Geomuseet i Faxe under ett dagsbesök i Danmark. I vår familj är vi två vuxna och fyra barn i åldrarna 6, 7, 9 och 11år och är vana resenärer som gillar att besöka såväl museum som att vandra i naturen. Vid museet finns bra parkeringsmöjligheter som är gratis. Själva miljön är fräsch och modern liksom själva museet. Inne i museet finns information om hur jorden sett ut genom tiderna och här finns även några få skelett av dinosaurier samt lite information om kalkbruket som ligger i direkt anslutning till museet. Tillgängligheten är mycket bra och det finns en hiss till övre våningen. Här får man också en bra och imponerande utsikt över kalkbrottet. Det som lämnar mer att önska på museet är informationsskyltarna. De har väldigt mycket stavfel på de engelska delarna och ger intrycket av att ingen ens läst genom texten innan den trycktes. Till exempel stavades ordet "animals" på fyra olika sätt på en och samma skylt.

 

Efter besöket på museet gick vi ner till kalkbrottet för att leta efter fossiler. En del dagar finns guidad fossiljakt men tyvärr hade den redan slutat för säsongen, vilket kändes väldigt tidigt. Informationen på deras hemsida var inte så tydlig gällande tiderna för detta så titta igenom hemsidan noggrant. Vägen ner till kalkbrottet är inte anpassad för personer med nedsatt rörlighet, barnvagnar eller rullstolar. Den är brant med mycket lösa stora stenar. På vägen ner finns ingen information om att där kör stora lastbilar. Kalkbrottet är med andra ord fortfarande aktivt och det finns inga speciella områden man hänvisas till som besökare utan man får vara uppmärksam på den trafik som finns. Ta med keps och solglasögon då det blir väldigt ljust i den vita miljön. Hammare och hacka för att leta fossil kan lånas för en avgift på museet. Här finns en del fossil och vi behövde inte leta länge innan vi hittade något.

 

När det gäller mat finns det över vägen vid museet en närbutik och intill museet finns ett kafe/restaurang. Det är bra att ta med sig egen mat och fika eftersom priserna är väldigt höga.

 

Detta besöksmål passar barn från 5år. Här kan man spendera alltifrån en timme till en hel dag om man är väldigt intresserad. För oss räckte två timmar.

 

Förra året besökte vi Möns klint och geomuseet där som testfamilj. Är man intresserad av geologi och att vandra i fin miljö så rekommenderar jag verkligen ett besök dit istället. Geomuseet i Faxe är som sagt väldigt litet och miljön att leta fossil i är ingen höjdare med dundrande lastbilar där dammet yr.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se