Testfamilj - Åbergs museum
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj - Åbergs museum

(Sverige, Bålsta, Åbergs museum)

Vi har besökt Åbergs museum i sommar. Vi bor inte så långt därifrån men har aldrig haft tanken på att åka dit, men nu blev det av tack vara barnsemester.se. 

Vi är en familj med 2 vuxna och 2 barn i ålder 6 och 12 år. 

Vi kom dit strax innan det öppnade så tjejerna passade på att leka i lekparken utanför medans vi väntade. Det var en fin lekpark med lite sliten. Det finns grillplats tillgängligt samt massa bord under tak. 

När vi kom in så var det en reception med massa souvenirer. Fanns även ett bord med 2 st "tipspromenader", 1 för vuxna och 1 för barn. samt en leta rätt på bilder lapp. Dock så var det lite halvdant med information ang det. Stod att barn som gjorde tipspromenaden fick en liten gåva (tror det var ett vykort) om man lämnade in talongen till receptionen. Men inget om bildtalongen. Vår dotter som är 6 år ville inte göra tipspromenaden då det var mycket text på den talongen. Hon ville däremot köra bilderna. Vilket var bra för då lade hon ner lite tid inne på museet med fokus att hitta bilderna. Den äldsta tittade snabbt igenom hela museet och ville sedan gå då det blev tråkigt. 

Som vuxen var det roligt att se. Är en fin samling han har fått ihop. Lite roligt att det var en del om hans filmer också. 

När vi tittat klart på museet så gick vi till lekrummet, Tarzankojan. Den var väldigt fin, 6 åringen tyckte den var jättehäftig. Ett plus var att det fanns djurkläder att sätta på sig. Vi hade lite tur att det inte var mer än en annan familj där samtidigt så vi kunde kika runt i lekrummet vi med och den var jättemysig. 

Efter så passade vi på att fika i restaurangen/caféet. Var ett populärt lunchställe med många besökare. 

Jag rekommenderar detta till familjer med mindre barn som kommer att uppskatta lekparken och Tarzankojan. Själva museet var inte så intressant för barnen, de skulle kunna utveckla det lite mer för att få barnen mer intresserade genom tex en ritstation med tips på hur du tecknar eller utveckla tipspromenaden bättre. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se