Ett roligt museum för alla men som nog är allra bäst för skolbarn
Annons
Reseberättelse:

Ett roligt museum för alla men som nog är allra bäst för skolbarn

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Vi besökte museet en lördag i augusti med 2-, 5-, och 15-åring. Hängde på låset vid öppning kl 10 och det gick smidigt att gå runt och uppleva museet utan trängsel vid den tiden, vilket passade oss bra.

Fanns fantastiskt mycket spännande att titta på, lära sig om och att göra i detta stora museum. Man kan lätt spendera en hel dag här för att hinna se och uppleva allt. Våra mindre barn, 2- och 5-åringen var dock lite för små för att ha tålamod att stå och läsa om experimenten och testa och lära sig hur de fungerade, så stora delar av utställningarna gick vi igenom väldigt snabbt. En reflektion vi gjorde var att en  hel del av de experiment som vi faktiskt ville testa fungerade inte vid vårt besök vilket var synd. På ett teknikmuseum borde ju tekniken underhållas ofta och fungera, i synnerhet de experiment som museet lyfter fram speciellt i sin kommunikation.  

Det som föll de yngre allra mest i smaken var utställningen Robots som speciellt 2-åringen tycket var väldigt spännande och fascinerande, samt avdelningen Hinderbanan där man kunde klättra på klättervägg, hoppa, balansera, åka rutschkana, testa slalomsimulator  och massa annat som innefattade rörelse. 5-åringen prata stora delar av besöket om att han ville gå tillbaka dit så där var vi i två omgångar. Avdelningen Play Beyond Play besökte vi sent under besöket eftersom vi trodde att 5- och 15-åringen skulle vilja stanna där länge. Tyvärr tyckte 15-åringen, som varit där innan med skolan, att det var lite sämre än tidigare då de flyttat utställningen och tydligen gjort vissa ändringar som gjorde den mindre intressant nu. Det fanns dock bl.a. spelkonsoller där man fick testa spel, en station där man kunde göra spelmusik samt en station där man kunde göra sin egen digitala spelfigur (dock kanske inte den bästa grafiken på detta).

När det kommer till mat så hade vi med oss matsäck och blev positivt överraskade av matsäcksrummet. Det var fräscht med mycket sittplatser, en liten lekhörna och ett litet kök där det fanns flera microugnar och tillgång till vatten och diskho. Det fanns även en kaffeautomat där man kunde köpa flera olika sorters kaffe samt en varuautomat med lite nyttigare snacks i stil med wasa knäckesandwich och fruktbars.

För att summera vårt besök så hade vi ett jättebra besök och alla hade roligt men vi kommer vänta några år innan vi åker hit igen. Tror museet passar bäst för barn i låg och mellanstadieåldern, i alla fall om det är just teknik man vill åt när man besöker. För oss blev det mer lek och rörelse än att faktiskt testa experiment och lära oss om teknik, även om vi gjorde lite av det också. Ett tips om man vill testa på museet gratis så har de fri entré för alla på onsdagar mellan klockan 17-19 (gäller ej Robots eller MegaMind under perioden 17/7 2019 – 15/3 2020).


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se