Trevligt besök på djurparken
Annons
Reseberättelse:

Trevligt besök på djurparken

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

Dinosaurie

traktorbanan

vattenlek

Vi är en stor familj på 7 personer, som åkte dit med en annan familj. 
Vi spenderade ca 5 timmar i parken men skulle nog önskat fler timmar, även barnen tyckte detta. För där fanns så mycket att göra och för alla våra barn med i åldrarna 1 - 9. 
 

Vi hyrde en skrinda, det är kanon att man kan göra det och att där är så många. Dock lite dåligt man inte får hyra den så man får tillbaka en del av pengarna när man lämnar den åter. 
Men den räddar som sagt mycket både packning och trötta små ben. 

Vi började med att gå inom dinolandet som dem har där och det var väldigt fint uppbyggt och de små barnen trodde dem var äkta så verkligt fint arbete och tid dem lagt på det landet. Just att dem rör sig och låter. Mycket lärorikt med fin fakta om varje med. 

Vi gick varvet vidare och kollade på alla fina djuren. Som man ändå kom väldigt mycket närmare än vi trodde. Och bra i höjd med mycket av det så de minsta såg bra med. Fint plus är att där är fina små rast stopp med lekplatser i olika storlekar och plats att fika på. 
Fint grönområde, känns luftigt och mysigt. 
Trevlig personal , dem stannade och pratade med en när man frågade om djuren och kunde mycket. 

Vi såg en fin 'show' där dem pratade mycket om sälarna, gav dem mat och man fick se dem på lite närmare håll. 

Där är stora lekplatser där man kan leka med vatten (glöm inte badkläder för det är ett krav), gunga, åka rutschkanor, klättra och busa. Man kan som mindre barn köra en lite traktor (kostar 10 kr) i en bana, det enda där var att det var dåligt med vems tur det är. Borde ha ett kösystem som dem har på ex glasskiosken. Så blir det mindre sura föräldrar och barn. 
Där är så man kan åka ett mindre tåg runt en del av parken, väldigt uppskattat. Där får man höra lite fakta under färden. Ingick i entren. 

Barnen här älskade allra mest stället där dem fick klappa getterna och minigrisarna. Även springa i kanintunnlarna. Men dem ville gärna fått klappa dem små kaninerna med. Men skönt med ett stort fint ställe att röra sig fritt på både inne i hela parken och inne där man fick klappa djuren. 

Glasskiosken och souvenir butiken var super! Bra utbud för bra peng. 

Ett stort plus med till att där är många toaletter utspritt i parken. 

Och stort mega plus får grillstället vid björnarna där man kan grilla och värma maten. 

Sen gick vi den stora nya bron över allting, den var häftig tyckte barnen med att där var djurläte i och fina bilder som piggade upp färden. Sen är den kanon att gå om man inte orkar gå alla backarna, så parken känns mer tillgänglig nu. 

 

Men vi rekomenderar absolut denna parken ! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se