En dag i fantasins värld
Annons
Reseberättelse:

En dag i fantasins värld

(Sverige, Mora, Sagolandet tomteland)

En varm sommardag mitt i semestern besökte vi Sagolandet tomteland i utkanten av Mora. Vi åkte till Tomtelandet som en av barnssemesters testfamiljer. Vi anlände till parken bara en liten stund efter portarna slagits upp för dagen och vi kastas rakt in i fantasins värld. De första figurerna vi möter är häxan, fen och ett av tamtrollen. Efter att ha sett på dessa tre figurer en litens stund fick vi följa med dem på trolljakt och spana efter skogstrollen. Vi hade en helt fantastisk dag i parken. Våra barn var vid besöket 5 år samt 2,5 år och både barn och vuxna bkev stormförtjusta i detta ställe. Trotts att vi lyckades pricka in en av sommarens varmaste dagar så gick det ändå bra att vistas i parken då den ligger mitt i skogen och mycket skuggiga partier finns. Det var även svalt i alla byggnader man gick in i.

Vi besökte parken endast en dag men vi skulle verkligen rekomendera att besöka den två dagar så att man verkligen hinner med allt. Vi hann inte ens se hälften av alla föreställningar. Vi valde istället att lägga fokus på att utforska parken på egen hand, några föreställningar hann vi givetvis med ändå men långt ifrån alla. Många föreställingar var också parallelt med varandra på olika ställen i parken vilket också gör att det är omöjligt att hinna se allt på en dag. Vi hann eller valde att inte lägga tid på att besöka "lekområdet/lekparken" som fanns på området.

Vi åkte till tomteland med ganska låga förväntningar och åkte sedan därifrån med en mycket mer  magisk upplevelse än vi kunnat föreställa oss innan. Vi kan verkligen rekomendera att besöka detta ställe. Jag skulle säga att det kanske passar bäst för barn i åldrarna 4-9. Men även om vår 2,5 åring inte förstod allt så var han väldigt facinerad utav allt som hände och allt som fanns att titta på. 

Det finns inget att klaga på här. Hela vår dag var toppen från början till slut. God mat intogs på restaurang Verkstan. Och lite senare avnjöt vi en glas i värmen på Tomtemors café. 

Vi tackar barnsemester och tomteland för att  vi fick möjlighet till denna fantastiska upplevelse. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se