Tykarpsgrottorna
Annons
Reseberättelse:

Tykarpsgrottorna

(Sverige, Hässleholm, Grotta)

Vår familj besökte Tykarpsgrottorna den 9 Juli 2019. Familjen består av föräldrar och två barn på 8 och 11 år. Det var en ganska varm sommardag och ett stort gäng turister fanns på plats för att gå ner i grottorna. Då det är under 10 grader där nere bör man ha med varma kläder. Flera fick springa till sina bilar och hämta tröjor då det var väldigt varmt ute och folk inte var förberedda på den kommande kylan.

En ung guide ledde oss ner i grottan och vi fick var sin lampa. Vi gick runt i det som egentligen var en gruva men idag kallas för grotta. Allt började redan på 1700-talet då bönder bröt kalk och det som idag är kvar är lite kluriga gångar, pelare och salar. Guiden berättade utförligt på turen om jobbet som varit oerhört slitsamt för bönderna. Hon berättade även om filminspelningar som varit där. Bla. filmades en scen ifrån Ronja Rövardotter nere i gruvan. På vintern finns det fladdermöss där nere men det var inget vi såg mitt i sommaren.

Turen tog ca 30-40 min. 

Det fanns häftiga salar, pelare och en liten gång alla barn kunde gå i etc men inte så mycket mer. De få saker som byggts upp där nere var en tron och ett handfat som var för filmerna. I övrigt fanns det inte så mycket att se och vi hade nog förväntat oss lite mer. Upplevelsen var dock trevlig och guidens fakta var intressant. Hon tog allt på både svenska och engelska. Barnen var över lag nöjda och det var spännande att gå där det var mörkt.

Fikat i cafét efteråt var kanon. Det fanns mycket goda alternativ att välja på och ett antal alternativ för min dotter som är allergisk mot ägg och nötter. Glass fanns också att köpa. Trevlig personal!

Parkeringen var gratis.

Om man vill göra en liten utflykt och befinner sig i Skåne så är det värt ett besök.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se