Legoland
Annons
Reseberättelse:

Legoland

(Danmark, Billund, Legoland Billund)

Vaska guld och få en egen "guldpeng"!

Dödskalleön

Tävla mot varandra i vattensläckning

Andra veckan i augusti 2019 besökte vår familj (bestående av tre pojkar på 5, 7 respektive 9 år, en mamma, en pappa samt barnens mormor och morfar) Legoland Billund. Vi hade hört många säga att man behöver två dagar på Legoland för att hinna med allt, och vi förstår verkligen vad de menar! På Legoland fanns någonting som tilltalade alla och eftersom vi ville testa allt så hade vi med lätthet kunnat spendera två dagar där (om vi inte hade varit helt slut efter första dagen…!) Enligt oss passar Legoland för alla åldrar så länge du fascineras av lego, men framför allt skulle vi säga att parken passar barnfamiljer med barn i ålder 3-14 år.

 

Om man funderar på att besöka Legoland så finns det några saker som kan vara bra att tänka på. För det första så är det viktigt att veta att det inte tummas på några längdgränser. Om barnen gillar att åka bergochdalbanor eller lite ”häftigare” karuseller så är det 120 cm som gäller. Det finns även en hel del karuseller som har gräns på 110 cm så beroende på hur mycket fart man vill ha så kan det ändå räcka. Förväntar man sig att det ska finnas riktigt läskiga bergochdalbanor så är risken för att bli besviken stor, vilket är anledningen till varför vi endast rekommenderar ålder upp till 14 år. Vår 9-åring som är ca 140 cm kunde åka allt i parken.

 

Det andra att ha i åtanke är att maten är VÄLDIGT dyr, dels på grund av att den svenska kronan är relativt svag men även för att restaurangpriserna på Legoland är höga. Vi kan verkligen rekommendera att ta med egen lunch och/eller fika för att hålla nere kostnaderna lite. Det fanns gott om bord att sitta vid för att äta medhavd mat. Vi hade stekt en rejäl laddning pannkakor till hela familjen, och tog även med egen fika och dricka. Vi köpte egentligen bara glass och kaffe, vilket både sparade oss tid och pengar i parken. Vi hade även packat med extrakläder till barnen vilket gick åt eftersom det dels fanns en hel del blöta attraktioner och dels för att det kom ett par riktiga skyfall när vi var där. Dock glömde vi extrakläder till oss vuxna vilket hade varit bra att ha med.

 

Vi hade fått rådet att gå så långt in i parken som möjligt för att sedan jobba oss utåt, men det var lättare sagt än gjort eftersom det fanns så mycket roligt på vägen som lockade barnen. Eftersom det inte var några köer att tala om de första timmarna så hann vi åka en hel del karuseller och bergochdalbanor innan köerna trillade på. Tyvärr hann vi inte med att testa årets nyhet Flying Eagle, där var det ständigt lång kö och vi prioriterade därför bort den. Den stora favoriten för hela familjen var Polar X-plorer bland bergochdalbanorna, en bra bergochdalbana med en hel del spännande inslag. En annorlunda och häftig karusell som framför allt lockade pappan och 9-åringen var Ice Pilots School, där man själv fick programmera hur karusellen skulle röra sig. Det var även fantastiskt kul att tävla mot varandra i brandsläcknig, roligt med attraktioner som engagerar hela familjen.

 

För barn från 7 år fanns det en trafikskola där barnen först fick en teoretisk genomgång och sedan fick köra runt på ett särskilt område. Denna attraktion var nog den enda som kostade extra utöver entrépriset, men barnen tyckte det var jättekul och de kände sig så stora. Trafikgenomgången kändes seriös och gicks igenom på olika språk. På området fanns en bensinstation, en biltvätt, korsningar med rödljus och rondeller och det var häftigt att se hur snabbt barnen lärde sig. Även här var åldersgränsen stenhård och det var fyllda 7 år som gällde

 

För små barn fanns ett ganska stort duplo-område som såg roligt ut med karuseller och lekhus, men vi besökte aldrig detta område eftersom våra barn inte var intresserade av det. 

 

Om man gillar skådespel så fanns det även en hel del av den varan. Förutom utklädda legosagofigurer som vandrade omkring så såg vi även årets nyhet Battle of the Brick – ett tornerspel som utspelades av riktiga skådespelare och hästar. En häftig upplevelse! Var i god tid för att få bra platser, och ha med fördel med någon fika eller annan ”muta” till barnen om de är otåliga att vänta. I övrigt så kan vi verkligen rekommendera att gå och se någon av 4D-filmerna. De är ca 15 minuter långa och funkar från ca 3 år, men ljudvolymen är ganska hög så det kan vara bra med hörselskydd för små barn. Filmerna engagerar flera sinnen, utan att avslöja för mycket…

 

Slutligen kan vi tillägga att det inte var så farligt långa köer när vi var på Legoland i mitten på augusti, om man ska till dit bör man försöka undvika högsäsong (juli) om det är möjligt. Passa även på att ta ett besök i The Lego House om tiden räcker till, vilket även det ligger i Billund men en bit från Legoland (en helt egen attraktion). Ett besök i The Lego House kräver dock en egen heldag :) 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se