En heldag på Borås djurpark
Annons
Reseberättelse:

En heldag på Borås djurpark

(Sverige, Borås, Borås djurpark)

Giraffer

Elefanter i safari-hägnet

Utanför aphuset

Vi packade in familjen i husvagnen och åkte de 130 milen ned till Borås, och borås djurpark. Vi lyckades pricka in den varmaste veckan på hela sommaren.

Parken var mycket fin och ger ett välskött intryck. Man har "portionerat" ut djuren på ett bra sätt, bland annat genom att fylla ett jättestort hägn med olika savanndjur som elefanter, Zebra, gnu ,pärlhöns mm. Det gav en naturlig känsla, och barnen tyckte det var roligt att se flera djur tillsammans. En annan höjdare var giraffernas blåa tungor.

I övrigt var det bra ordnat med möjlighet att både fylla vattenflaskor och värma medhavd mat i strategiskt utplacerade grillhus. 

Eftersom det var så varmt uppskattades vattenlandet mycket vid en av pauserna. 

 

Entren till parken där man går över en lång gångbro som går högt upp i luften, och där olika djurläten spelades upp var också uppskattat. På vägen ut passerade vi genom sommarens nya attraktion dinoparken där det fanns en arkeologisk utgrävning och flera dinosaurier som lät och rörde på sig.

 

Eftersom parken är så stor, och det i vårt fall var så varmt hade vi önskat att vi delat upp besöket på två dagar istället för en. I övrigt fungerade parken bra också för vår autistiske son för det fanns gott om små hållplatser där man kunde minska intrycken när det blev övermäktigt.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se