Annons
Reseberättelse:

En eftermiddag på Tekniska museet

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

En regnig dag

Testar VR

Vattnets väg i våra hus

I somras fick vi äran att vara testfamilj för Tekniska museet i Stockholm. Vi var även där när barnen var 1 och 3 år och hade redan då roligt, men med en 6-åring och en 8-åring blev det denna gång en annan upplevelse. 

En regnig julidag vid 11-snåret klev vi innanför dörrarna på Tekniska och barnen visste direkt vart de ville - Mot TV-spelsutställningen Game Portal! 

Det var ganska mycket folk denna regniga dag och man fick vänta en del men också många spel att prova på och mycket trivia att läsa. 8-åringen som har ett stort intresse för tv-spel gick runt och läste och gjorde små quiz som fanns runtom medan lillasyster som inte kunde läsa än, och har mer myror i brallan, gärna ville springa vidare. Vi höll oss i alla fall till TV-spelen en längre stund och det mest uppskattade där var att få göra sin egen avatar och få testa på VR. 

En annan favoritutställning i vår familj är Mega Mind, det börjar kännas lite slitet men är ett kul nöje för hela familjen. Där kan man testa hur vig man är, hur stark man är, hur högt man kan hoppa osv. Alltid skönt att få röra lite på sig. :-)

Vi spenderade även tid i "gruvan" där det finns utställning om just gruvarbete och man kan testa att "köra" lastare samt sätta igång en sprängning. Vilket var de två mest populära sakerna hos våra barn. Vi gick också igenom utsällningen om återvinning där vi fick chans att prata lite om detta med våra barn men återigen hade 8-åringen mest tålamod medan 6-åringen gärna snabbt ville vidare.

Överlag så hann vi verkligen inte se allt trots att vi var där dryga 4 timmar. Jag förstår om man har årskort här om man bor i närheten, det hade vi haft. Optimal ålder skulle jag säga är skolålder (7-12 typ). Då har de hunnit prata om en del i skolan, de flesta kan läsa och har börjat ha lite mer "museitålamod". Det funkar ABSOLUT för yngre åldrar också men för oss var det mest att barnen ville så olika saker. 

Slutsatsen är dock att vi, även nästa gång vi besöker Stockholm, kommer besöka Tekniska museet! 

 

Av: ()

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se