Tivoli i Köpenhamn
Annons
Reseberättelse:

Tivoli i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Tivoli i Köpenhamn)

Näst sista dagen för sommarsäsongen tog vi tåget från Stockholm till Köpenhamn. Vi hade avsiktligt valt en dag i slutet av säsongen i hopp om kombinationen av härligt varmt väder och korta köer. Vi tog tidigt morgontåg vid 06:00 från Stockholm och tog tåget tillbaka så att vi var hemma i Stockholm igen vid 21:30. Vi bokade tågbiletterna över en månad i förväg då man kan hitta plånboksvänliga alternativ i SJ’s lågpriskalender. Om man har möjlighet kan det dock vara en idé att sova en natt på hotell så att man kan se Tivoli i mörker upplyst med de kinesiska lyktorna på kvällen. Praktiskt är att tågstationen ligger närapå intill Tivoli.

Vår 11-åring njöt främst av åkattraktionen Demonen där man åker i en häftig loop helt upp och ner i faslig fart! Vi köpte frasigt god Fish & Chips alldeles bredvid. Attraktionen Star Flyer uppskattades av hela familjen med sin fantastiska utsikt. Drakbåtarna var rogivande och avkopplande med den vackra parken runt omkring. Ett uppskattat mellanmål var friterade churros med chokladsås som vi hittade i en liten gränd, värda att hålla utkik efter! Vi avslutade vid ståndet Tivoli Popcorn Factory där man kan få blandade smaker på sina popcorn som exempelvis Rabarber, Yuzu eller Rosmarin. Roligt att provsmaka på tåget hem igen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se