Roligt för alla på Balthazar Science Center
Annons
Reseberättelse:

Roligt för alla på Balthazar Science Center

(Sverige, Skövde, Balthazar Science Center)

Balthazar Science Center från utsidan

LEGO-borgen

Pyssel i Makerverkstaden

I egenskap av testfamilj besökte vi i november Balthazar Science Center. Vår familj består av tre barn: 3, 5 och 11 år och två föräldrar.   

Första tanken som slog oss var att Baltazar Science Center är riktigt fräscht och fint.  Ett hus fyllt med pyssel, spel, olika aktiviteter som gör att man får bygga och verkligen använda både sina händer och sitt huvud.  Det finns absolut något som passar alla, både barn och vuxna.    

När vi kom började vi med att kolla in Vattenavdelningen där vattnets kretslopp var en stor hit hos 5-åringen.   

Vi gick sedan vidare till Hjärnastiksalen där knopparna fick jobba hårt. Många bra trick finns där.   

I Makerverkstaden kan man göra allt ifrån att rita, pärla och fläta till att bygga flygplan eller båtar av frigolit och trä.  Här spenderade alla tre barnen mest tid.  Stationen med limpistolerna var den bästa platsen tyckte 11-åringen för där kunde hon limma ihop diverse material med varandra.  5-åringen satt en lång stund vid en snickarbänk och både sågade och hamrade.  Under dagen skapades bl.a. bläckfiskar, Gameboy, vattenpistoler och lastbilar.   

Medan barnen pysslade satt vi föräldrar i Mattebazaren där vi försökte lösa olika kluringar och spelade lite spel.   

Efter en lång stund i Makerverkstaden gick vi till ovanvåningen för att fika. Caféet bjuder på en trevlig miljö, bra priser och ett stort utbud där fokus ligger på gott att äta och dricka, umgås och också miljön.   

Efter fikat körde 3-åringen lastbil i simulatorn.  Mamman och 5-åringen byggde lego en lång stund i LEGO-borgen. 11-åringen och pappan testade de olika spelen vid bilarna och cyklarna.  

Vi var inne i alla rum och miljöer på Balthazar Sceince Center och de bjuder verkligen på massor att se och göra.   

Dagen avslutades i Makerverkstaden igen där några fler alster skapades innan hemfärd.    

Sammanfattning av dagen: Balthazar Science Center är ett riktigt fint ställe med något som passar alla. Massor av pyssel i olika former där barn och vuxna kan använda sin kreativitet och uppfinningsrikedom för att skapa olika saker. Det finns spel och kluringar som gör att man verkligen får tänka till.  Mycket av det som finns på Balthazar Science Center är gjort så man ska tänka till kring miljö.  Rekommenderas verkligen! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se