Nordsøen Oceanarium - Testfamilj 2019
Annons
Reseberättelse:

Nordsøen Oceanarium - Testfamilj 2019

(Danmark, Hirtshals, Nordsøen Oceanarium)

Nordsøen Oceanarium är ett perfekt ställe för barnfamiljer, bästa dagen att besöka är om det inte regnar då det finns en stor fin lekplats på utsidan, samt flera ställen där man kan äta medhavd mat, även under tak och inomhus.

Populärast på lekplatsen var den långa rutschkanan som utgick från ett högt fyrtorn,  samt båten som både rörde på sig, lät och sprutade vatten, precis på ett öppet hav en stormig dag. Det finns även sandlådor med sandleksaker samt vattenlek där man kan leka med båtar. Man kan även fiska krabbor, det kostar inget, men det kan bli kö när akvariet är välbesökt, några gånger per dag matas även sälarna, guiden pratar danska. Sälarna kan man se både utomhus i sin säldamm och inomhus genom stora fönster.

Om man inte väljer att ha med sig egen mat finns de flera olika ställen där man kan köpa mat., både varm mat, framförallt olika fiskrätter eller fika.

Inomhus finns flers stora akvaruim med fiskar i alla olika storlekar, även vattentankar där man kan se pirayor och klappa sjöstjärnor och krabbor.

Vi flera tillfällen matas fiskarna i jätteakvariet av en dykare, guiden pratar på danska, dykaren har även en kamera på sig så man kan se akvariet och fiskarnas när de matas genom hans ögon, när vi var där fanns även den enorma klumpfisken på 350 kg, en mäktig syn, även en lite mindre klumpfisk på 25 kg fanns. Man kan titta på fiskarna i de stora akvariet på 4 vånigar, även nere i källaren så att man kan se akvariet och fiskarna underifrån

Det finns gott om pakering utanför, så det var inte några som helst problem med att få plats.

På väg ut ur Nordsøen oceanarium finns det en souvenirbutik.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se