Vi har besökt Parken zoo i Eskilstuna
Annons
Reseberättelse:

Vi har besökt Parken zoo i Eskilstuna

(Sverige, Eskilstuna, Parken Zoo)

Tåget man kunde åka runt med/guidad tur

En av karusellerna som gillades av barnen

Taggade barn för en heldag på Parken Zoo

Vi besökte Parken zoo i Eskilstuna, en bra park både för stora och små.

Vi kom dit en mulen sommardag, med några inslag av regn men det hindrade inte oss från att prova det mesta av vad parken hade att erbjuda. Innan man går in i parken fanns en mindre hinderbana som testades av barnen, den var uppskattad.

Inne i själva parken gick vi först runt själva och kikade på alla djuren , finns både stora och små djur. Barnen gjorde små pauser på de mindre lekparkerna som fanns lite här och där. När vi gått runt en stund provade vi det gula tåget  "Zoo Expressen" som åker runt i parken, där fick man en guidad tur och information om olika djur som vi passerade. Det fanns olika stop man kunde kliva av/på för en åktur.

Efter tåget gick vi till barnens Lilla Zoo, där får de komma djuren närmare och klappa dom.

Sen var det hungriga barn, det var dags att äta. Fanns lite olika att välja mellan, om man ej har med sig egen matsäck. Vi åt hamburgare vid en kiosk, det smakade super bra!

Efter djurparken och maten var det dags för Nöjesparken. Där fanns flera olika karuseller som vi åkte om och om igen. Då det regnade en del, var det inga köer alls på karusellerna, men kan tänka mig att de är längre köer de fina sommardagarna. Där kunde barnen köra små bilar, åka krokodilsafari, åka masken och många fler. 

Jag tycker att det är en bra park, lagom stor. Hur gammal/ung man än är, finns det alltid ngt som passar en. Mysigt att gå runt i parken, ta en fika och bara umgås.

Detta kommer vi garanterat göra flera gånger! :)

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se