Heldag på Tekniska museet!
Annons
Reseberättelse:

Heldag på Tekniska museet!

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Hinderbanan

Lekparken

Vi blev testfamilj, då vi vann en tävling, där jag (mamma) fick motivera varför just vi skulle vinna. Jag skrev att vi som NPF-familj (sonen har adhd) kanske kunde komma med nya synvinklar på attraktioner, som kanske kan vara användbara för andra NPF-familjer. Då hela familjen tycker att det är roligt med museer där man får prova på olika saker, så önskade vi biljetter till Tekniska museet.

Vi tog oss till Tekniska museet strax efter öppning kl 10:00. Pga Corona-pandemin, ville vi inte riskera att inte komma in, eller att det skulle vara lång väntetid. Men vi hade tur och behövde inte vänta alls!

Vi började med att kika runt på gamla uppfinningar. Barnen tyckte det var roligt att se hur dammsugare, telefoner mm såg ut för länge sedan. Med tanke på hur självklart båda barnen tycker att det är med smartphones, så var det kul att visa hur mobiltelefonerna såg ut när vi föräldrar växte upp. ”Kunde man bara ringa och sms:a?!”

Vi föräldrar hade kunnat titta vidare på uppfinningarna lite längre, men barnen ville strax dra vidare och gå ner i ”gruvan”. En mörk nergång där man fick en känsla av hur det var i gruvor förr i tiden. Där stötte vi på första hindret eftersom sonen är ljudkänslig och tyckte det var obehagligt med ljuden och att det var så mörkt. Efter en stunds övertalning så kom vi ner och kunde kika runt. Här var första gången då jag tänkte tanken att det var tur att det var så pass lite folk just den här dagen, för annars hade vi nog aldrig kommit ner. Trängsel och långa köer brukar annars vara såna saker som vi undviker. Just ”gruvdelen” var nog mest uppskattat av oss vuxna, barnen tyckte det var lite småkul, men frågade snart om vi kunde dra vidare.

Därefter kom vi till ”hinderbanan” och här uppehöll vi oss ganska länge! Här fanns olika stationer där man kunde testa rörlighet, balans, reaktionsförmåga, dans mm och här hade både stora och små roligt! Vi testade hur högt vi kunde hoppa, tävlade i roddtävling och mycket mer.

Efter hinderbanan märkte vi av lågt blodsocker, så då var det dags för lunch. Här var det gott om utrymme, kort väntetid och det fanns en hel del mat att välja på. Vid fint väder hade man även kunnat sitta utomhus. Vi valde korv med bröd / pannkaka, och alla tyckte att maten smakade gott!

Vi tog oss vidare och prövade på olika tekniska uppfinningar som t.ex. att ”måla på en skärm bara genom att röra på ögonen”, gå genom en mörk tunnel där kroppens värme registrerades och mycket annat. Vi provade till och med att sitta i ett sinnesrum, där det var lugn musik och mjukt ljus.

Till slut hamnade vi på spelavdelningen. Vi visste faktiskt inte om att det fanns en sådan och det var kanske tur, för annars hade nog barnen velat hänga där hela tiden. Nu blev det en glad överraskning på slutet :) Här fanns det massor av skärmar där barnen fick prova på att spela olika spel. Det fanns till och med en spelplats där barnen kunde ligga i stora saccosäckar (fatboys) och spela, vilket uppskattades av barnen. Spelen var anpassade för olika åldrar och även för oss som undviker spel med våld hemma, så fanns det en del att prova på. Också här var jag glad att vi råkat komma hit en dag då det inte var allt för mycket folk, för även om det var många som ville spela, så fanns det så många skärmar att vi sällan behövde vänta allt för länge.

När vi kände oss nöjda och skulle gå ut, kom vi till lekparken som fanns på utsidan. Här fanns det labyrinter som var kluriga för hela familjen, annorlunda klätterställningar och olika typer av klockspel.

Hela familjen var väldigt nöjda med utflykten till Tekniska museet och vi tackar barnsemester.se för att vi fick möjlighet att vara testfamilj!


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se