Chamonix
Annons

Chamonix

(0 omdömen)
Skidanläggning

Favorit sparadSpara favorit

Chamonix

Chamonixsskidområde består av 49 liftar och 69 nedfarter. Fallhöjden är 2807 meter och längsta nedfart är 22000meter.

16 st18 st27 st8 st

Chamonix ligger precis bredvid Mont Blanc, som är Frankrikes (och Europas) högsta berg. Det är en klassisk skiort och kallas av vissa för skidåkningens huvudstad.

Hit kommer både nybörjare och experter och med mer än 170 kilometer pistlängd finns det något för alla. De svarta och röda backarna utmanar de som är vana skidåkare, och i området finns även flertalet barnbackar som passar bra för nybörjare (både barn och vuxna). När man sedan lärt sig grunderna kan man åka över till de gröna och blå backarna.

Skidområdet består av Les Grands Montets, Brévent / Flégère och Le Domaine de Balme. Det går bussar mellan de olika områdena, så många väljer att åka i ett område innan lunch, och ett annat efter. Liftkorten gäller antingen för ett system, eller för allihopa, välj själv.

Hitta
Chamonix
Frankrike
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Chamonix. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Chamonix har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se