Kitzbühel
Annons

Kitzbühel

(1 omdömen)
Skidanläggning

Favorit sparadSpara favorit

KitzbühelKitzbühel

Kitzbühelsskidområde består av 61 liftar och 69 nedfarter. Fallhöjden är 1195 meter.

23 st25 st21 st

Kitzbühel är en känd och populär skidort som är gemytlig och har en vacker stadskärna. Orten är ganska stor och har mycket att erbjuda sina gäster, man behöver inte ens vara skidåkare för att trivas här. Ortens centrum med kullerstensgatorna Vorder- och Hinterstadt kantas av charmiga pastellfärgade hus. Här finns eleganta hotell som Zur Tenne, Weisses Rössl och Goldener Greif.

Dessutom finns här en stor simhall, tre golfbanor och en tennisstadion. I januari är det störtloppstävlingar, och under tävlingsveckan förvandlas hela byn till en stor folkfest och priserna dubblas.

I det egna skidområdet Grossraum med Hahnenkamm/ Kirchberg, har pisterna slängts ut som plockepinn, att hitta rätt här är inte så lätt...

Till Jochberg och Pass Thurn, som är hopbyggda, kommer man med skidbussen. De har färre backar men mysfaktorn är hög och trängseln mindre.

Mellan Kitzbühel och Jochberg ligger Aurach med Bichlalm, som bjuder på svarta pister med förstklassig offpist - man får åka bandvagn upp (!). Slutligen kommer man till Kitzbüheler Horn på andra sidan byn, ett mindre system med lite lättare och längre pister. Dessutom finns här snowboardpark, halfpipes och quarterpipe för brädåkarna.

Kitzbühler Alpen Ski Pass inkluderar mer än 30 orter med 260 liftar, nästan 330 pister och en total pistlängd av 680 km. Hit räknas kända 
orter som Alpbach, Hopfgarten, S:t Johann och Söll.  Här finns många matställen att välja på. Allt från lyxkrogar till McDonald's.

Hitta
Kitzbühel
Österrike
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Kitzbühel. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Kitzbühel har snittbetyg 9 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Kitz
Mycket bra skidåkning för alla. Bättre nu är att man kan åka lift från Hahnenkamm till Jochberg och åter, och även mellan Jochberg/PassT...
Läs mer »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se