Annons
Betyg och kommentarer

Skistar Åre

9

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Skistar Åre.

» Antal inlägg: 10 st
Åre Björnen
Håller med övriga, vi gillar Åre Björnen bäst som barnvänligt och roligt! samtidigt beroende på hur gamla barn man har och hur duktiga på att åka skidor så kan man med fördel åka upp med kabinbanan och ta blåa backar ända ner. Skidskola är trevligt för barnen, lär sig mycket av kunniga skidlärare samt att föräldrarna kan under dessa timmar åka lite andra backar. Mamma i familjen har åkt skidor i Åre från 7 år och har gått i grön, blå och röd skidskola som barn, det är kanon och man lär känna andra barn på samma nivå.
(2009-07-20)

I Sverige är Åre överlägset!
Vi var i Åre då vår dotter var drygt ett år. Reste tillsammans med en annan familj som hade ett jämn gammalt barn. Bodde mitt i byn, tyckte det var kanon då vi hade nära till restauranger, affärer, backar o den härliga badanläggningen som finns på ett större hotell i närheten.
Eftersom dottern bara var ett år så för hennes del var det mest pulkaåkningen i två meters vallen utanför lägenheten som var bäst. Vi delade upp skidåkningen så vi åkte halvdagar (blir billigare liftkort), vissa gånger åkte killarna fm och tjejerna em och ibland så åkte respektive par fm alt em. Urmysigt att både få tid med barnen o samtidigt varje dag få några timmar för sig själv till att utnyttja Sveriges bästa skidsystem.
Ett tips som kan vara både bra o dåligt när man åker med små barn är att ta natt-tåget till Åre. Om barnen har lätt för att sova så blir resan ganska enkel o man får tid att umgås. Men med packningen är det kankse inte helt lätt att ta tåget när man snabbt ska av/på vid stationen och då har med sig resväskor, skidor, snowboard, resesäng, pulka m.m.).
(2008-12-07)

Vinter & sommar
Åre på vintern kanske inte närmare behöver presenteras, då gäller i huvudsak skidor,snowboard och snöliv,men vi har upptäckt att sommaren är en jättehit, även den ovane kan med lite försigtighet cykla nerför åreskutan,dvs -downhill.Fiska,vandra ,rida,man är inte för en gångs skull så väderberoende. Bo o vara på holiday club är en upplevelse och där finns alltid ngt för alla i familjen Fler måste upptäcka sommaren i Åre!!
(2007-01-23)

En svensk toppdestination
Åre är verkligen en pärla för en barn-familj som åker skidor. Jag har bott i Åre Björnen vid fyra tillfälle med två barn som har vuxit från 2 och 4 år till 7 och 9 år. Varje besök har varit otroligt lyckat, bra boende i Björnen där barnen i lugn och ro har kunnat lära sig skidåkning för att nu kunna åka hela vägen in till Åre by på skidor. Duktiga och engagerad lift-personal och skidlärare, många mysiga ställe att pausa i backen både i form av restauranger/caféer och värmestugor. Ta gärna nattåget upp om ni kommer söderifrån - mycket smidigt.
(2009-03-26)

Åre björnen
Ska man åka till Åre med barn så är Björnen att rekommendera. Dels för att backarna är barnvänliga och skidskolan suverän men också för att vädret oftast är bättre där. Har du som förälder lite tid medan barnen är i skidskolan tar du dig snabbt över till högåsbackarna (röd) där det oftast är väldigt lite folk. Har du lite mer tid på dig så är det lätt att ta sig bort i systemet även om det är en jobbig transport hem. Där gäller det att stå på. Jag älskar björnen just för att barnen får precis det de vill ha - och jag själv och min man kan få varannan eftermiddag på egen hand i stora systemet. Sista lördagen och söndagen brukar barnen dessutom vara så pass rutinerade så man kan åka med dem genom hela systemet bort till Rödkullen. Det blir en häftig avslutning. De första åren hade vi sele på barnen nerför de värsta backarna men nu när de är 6-8 klarar de det galant.
(2009-01-30)

Åre
Gillar Åre supermycket. Det är en härlig by med go atmosfär. Vi har varit här i stort sett varje år sen 1989. Synd att det inte finns något att göra för de mindre barnen i backarna i Åre utan man är förvisad till Björnen som iofs är ett mysigt ställe men inte bjuder till några hisnande upplevelser i backarna för den vane åkaren. När stora grabbarna (nu 19 o 16) var små så fanns det lillolympia och det var kanon. Även Rödkullen hade mer för mindre barn med Plupp lekland. Visserligen så räcker snö och pulka rätt långt iofs...:-) Men det är lite som de vill ha familjerna lite utanför faktiskt...tyvärr.
(2008-12-09)

Kul- o busfrukost bra!
Jag åkte till Åre, Björnen under en av Skistars familjeveckor i jan 08, ensam med mina söner som då var 4 och 5,5 år. Det var mycket lyckat, Björnen har allt man behöver inom räckhåll. En härlig vuxenöverraskning var den "kul- och busfrukost" som anordnades en morgon, då barnen fick frukost o sedan leka under 1,5 h, medan vi vuxna fick njuta av soluppgången i en nypistad backe! Detta gav välbehövlig energi för den "ensamma mamman" :-)
(2008-11-17)

Åre-Björnen
Nyss hemkommen från Åre Björnen som var ett toppen ställe.Lagom branta (blåa) backar för den som inte är proffs.Jättebra skidskola,mycket vänligt bemötande från personal.Liten livs finns.Skidcenter,dock inte stadium på plats.Carins krog (nedanför backen) hade kanon god mat.Café finns också för lite varm choklad.Ni måste prova att åka Hundspann,vilken upplevelse!
(2007-01-30)

åre björnen
Jättekul vecka,roligt för barnen,bra skidlärare,härligt väder,bra för barnfamiljer.
nära backarna.
(2007-01-22)

Ett skidparadis
Vi har ända sedan barnen var födda åkt till Åre varje påsk och då bott i björnen området. När de var mindre var björnen ett utmärkt område anpassat för barns lek och skidåkning. Även Rödkullen är ett bra barnalternativ om man vill prova nya backar. Vi har nu när de är äldre (10år)börjat bo mer inne i byn med närhet till äventyrsbadet och de svårare backarna.
Allt finns för olika intressen och nivåer på skidåkning, det är det som gör det så trevligt att återkomma år efter år.
(2006-10-30)

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se