Blekinge
Annons

Blekingekusten är omväxlande med långa sandstränder, djupa vikar och massor av sommarparadisöar i den vackra skärgården.

Blekinge

Vid Fisktorget i Karlskrona har skärgårdsbåtarna sin tilläggsplats. Härifrån utgår dagliga turer till de olika öarna. Det går även att ta sig till ett par av öarna med bil.

Paddla kanot, cykla, eller vandra är bra sätt att uppleva naturen i Blekinge. Varför inte gå ett par etapper av den populära vandrings-leden Blekingeleden?

Gillar ni att fiska? Bra, fisket är utmärkt i både hav, sjöar och åar. Speciellt välkänt är laxfisket i Mörrumsån.

I norra och inre Blekinge är naturen annorlunda än längs kusten. Här blir stugorna röda med vita knutar, det finns fina gamla stengärdsgårdar, kossor i hagarna och massor av fina små badsjöar – vilken sommar för barnen!

Ni kan besöka någon av de traditionella marknaderna som återkommer varje år: exempelvis Lövmarknaden i Karlskrona eller Tosia Bonnadan i Ronneby, en av de största marknaderna i Sverige. Eller de årliga festivalerna Killebom-festivalen i Sölvesborg och Östersjöfestivalen i Karlshamn.

 

 

Blekinge: Snabbfakta
Blekinge kallas ofta för "Sveriges trädgård" eftersom här finns många växter som normalt trivs längre söderut.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se