Dalarna
Annons
Dalarna

Naturen i Dalarna är toppen för småfolk. Tänk att få en sprattlande fisk på kroken eller att paddla kanot med mamma och pappa på en spegelblank sjö. Tonårsbarnen kanske vill tänja gränserna en aning och testa forsränning.

Dalahästar, knätofsar, faluröda timmerhus, ett intensivt midsommarfirande och Vasaloppet är nog det Dalarna är mest känt för, men här finns mycket mer!

Vildmarkslivet till exempel, det är härligt att göra upp en eld framåt kvällen och campa några nätter med familjen.

Sommarturisterna samlas ofta för att bada och njuta av solen i området kring Siljan, en stor sjö men ändå lämplig för barn eftersom den har sandiga och barnvänliga stränder.

Det finns badsjöar lite överallt i Dalarna. Dessutom har de flesta städer även egna utomhuspooler, så ni är aldrig långt från ett badställe.

Missa inte Falu gruva. Det är jättespännande för barnen att få åka 55 meter ner i underjorden och gå omkring i gamla gångar, schakt och salar.

En annan kul aktivitet är att se när de världskända dalahästarna blir till. De röda trä-hästarna täljs och målas fortfarande av lokala hantverkare i Nusnäs, så gör gärna en utflykt dit och se dem i arbete.

Ett annat skoj tips är att besöka Bergslagen där hela ekomuseiområdet sjuder av aktiviteter för barn. Runt om på de olika besöksmålen finns det teknikparker som barnen är välkomna att använda.

Missa inte heller att besöka Säterdalen. Här finns bland annat ett enormt stort och spännade ravinsystem. Naturen och känslan att ströva omkring på de stigar som finns där, är som balsam för själen och man kan släppa barnen fritt att upptäcka på egen hand.

Dalarna: Snabbfakta
Mitt i Dalarna ligger sjön Siljan (Sveriges sjätte störtsta sjö).
De största älvarna är Västerdalälven och Österdalälven som flyter samman till Dalälven.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se