Dalsland
Annons
Dalsland

Vill ni vara med om ett riktigt naturäventyr? Åk till Dalsland, här är det skogar och sjöar så långt ögat når.

Dalsland är Sveriges vattenrikaste landskap och ett eldorado för er som vill fiska, glida fram på spegelblanka sjöar eller vandra och fylla lungorna med frisk luft.

Dalslands Kanal är poppis på sommaren, den går genom hela landskapet. Kanalen är 250 km lång med 29 slussar och en av de absolut vackraste kanalerna i Sverige.

Här kan ni paddla fram på kanot eller kajak, eller kliva ombord på något av passagerarfartygen som trafikerar kanalen.

I Dalsland finns många uråldriga minnesmärken som är spännande att se. Och om man berättar historien bakom hällristningarna för barnen kan de, med sin förmåga att fantisera vidare, ha stor behållning av t ex ett besök i det stora hällristningsområdet i naturreservatet Tissleskog.

Dalsland: Turistbyråer
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se