Göteborg
Annons
Göteborg

Här har ni receptet på en lyckad familjedag i Göteborg: Titta först på skräckinjagande hajar och tropisk regnskog på Universeum, prova sedan hur det känns att åka en tur med en riktigt göteborgsk spårvagn.

Gå en shoppingtur bland trevliga butiker i stan, följ folkströmmen mot Liseberg och skrik er hesa i berg- och dalbanan, låt småbarnen åka karusell tills de är alldeles yra och lyckliga, vinn en jättenalle på tombola och avsluta dagen med trötta ben på en bänk i kvällssolen, med en stor glass i handen.

Världskulturmuseet är en attraktion i världsklass. Det finns vid Korsvägen, intill Universeum och Liseberg. Här inne finns mycket spännande, och byggnaden har redan fått pris för sin arkitektur. Öppet sex dagar i veckan och det kostar inte en krona för barn och ungdomar.

Göteborg är en stor evenemangsstad, och många av världens största artister inom både sport och musik har uppträtt på Ullevi och Scandinavium. Kanske vill ni passa på att se något av era favoritlag spela, eller artister uppträda, när ni är i Göteborg?

Paddan-båtarna är roliga klassiker, och säg den unge som inte gillar att åka båt en stund! Båtarna avgår från Kungsportsbron under sommartid och turen, som går under 20 broar, tar ungefär en timme. Efter den rundan har ni bra koll på Göteborg.

Tips! Med GöteborgsPass får ni fri entré till alla turistattraktioner, fria resor med all kollektivtrafik, fri parkering och rabatter på shopping och restauranger.

Göteborg: Snabbfakta
Göteborg är Sveriges näst största stad, och ligger i två landskap: Västergötland och Bohuslän
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se