Stockholm
Annons
Stockholm

Visst är det kul att ta med barnen till vår fina huvudstad! Här finns allt man kan önska på en trevlig semester: glittrande skärgård med fina bad, vackra parker med fjärilshus och lekparker, Djurgården med Skansen, Gröna Lund med alla karusellerna och spännande museer som ofta erbjuder både barnvisningar och barnverkstäder.

En promenad i Gamla stan hör till ett Stockholmsbesök. Och en titt på Kungliga Slottet, förstås.

Tycker ni det är intressant med kungligheter och historia? Ta då en titt in i Slottets Livrustkammare. Där finns konungadräkter och pampiga glänsande guldvagnar, och man kan få se hur kungliga barn var klädda förr i tiden, och vilka leksaker de lekte med.

När ni är i Gamla stan kan ni också passa på att gå in i den pampiga Storkyrkan. Det var där kungen och drottningen gifte sig!

Stockholms skärgård är berömd för sin skönhet och att båtluffa i här är också en trevlig idé. Ni kan välja att bara göra en enkel dagsutflykt, eller att stanna i skärgården i flera dagar. Det finns båtluffarkort som gäller i upp till 5 dagar - då kan ni prova olika öar och åka hit och dit så mycket ni orkar!

Barn i stan

I Stockholm är det lätt att ta med barnen i stort sett överallt. Det finns barnstolar och barnmenyer på de flesta restauranger, barnvagnsramper och hissar i tunnelbanan, matsäcksrum på museer och lekparker överallt.

Barn under 7 år åker alltid gratis buss och T-bana i vuxens sällskap. Och på helgerna får en vuxen ta med sig upp till sex barn under tolv år helt gratis.

Har ni barnvagn, ja då åker både den vuxne och barnet i barnvagnen helt gratis på bussarna. Vilken barnvänlig huvudstad vi har, eller hur!

Psst.. Här har du lite bra tips på hur man tar dig mellan A och B i Stockholm: Resa i och till/från Stockholm »

Läsvärt

Shopping »
Praktisk info »
Transport & resor »

Stockholm: Snabbfakta
Halva Stockholm ligger i Södermanland och andra halvan i Uppland.
Klimat / väderguide
Sverige (Stockholm)
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
-1
-1
3
8
15
20
22
20
15
10
5
1
-5
-5
-3
1
6
11
13
13
9
5
1
-3
3
2
2
2
5
10
15
16
13
9
6
4
1
2
6
5
8
9
5
7
4
3
1
1
18
14
12
11
10
10
13
13
14
14
17
18
Genomsnittlig temperaturen på dagen, på natten, i vattnet, antal soltimmar, antal dagar med regn.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se