Annons

Aten

(0 omdömen)
Turistområde

Favorit sparadSpara favorit

Aten

Aten är världens modernaste antika stad, och här finns massor av antik grekisk konst och kultur! Det mest kända besöksmålet är nog Parthenontemplet i Akropolisparken, på en bergstopp ovanför stan. Ett annat tips är att ta linbanan upp på Lycavittos, Atens högsta punkt. Härifrån har du bästa utsikten!

Det Arkeologiska nationalmuseet med sina unika samlingar av grekisk konst, Nationalgalleriet och Alexander Soutzos museum är också värda ett besök.

Inne i centrum ligger också gamla Olympiastadion, marmoranläggningen där de första moderna spelen ägde rum 1896.

Aten är också perfekt att shoppa i, och det mesta ligger på gångavstånd från centrum. Här hittar du allt från märkeskläder till antikviteter och oliver. Det smidigaste transportsättet är metron eller taxi.

Strax utanflör Aten ligger rivieran med många fina badorter och härliga stränder. De populäraste stränderna ligger bland annat i Glyfada, Vouliagmeni, och Nea Makri. Till många av stränderna på rivieran är det inträde, detta för att de ska kunna hållas rena.

Hitta
Aten
Grekland
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Medlemsbilder
Besökare tycker till
Aten har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se