Barnsemesterkortet 2017

Barnsemesterkortet
"Rabattkortet alla barfamiljer borde ha!" Läs mer »

 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
cb kids » Med Barnsemesterkortet får du 10% på hela beställningen!
Upzone Borås » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 10% rabatt på Upzone! Erbjudandet gäl...
Lycksele Djurpark » Med Barnsemesterkortet får alla barn som betalar entré en gratis åkattraktion!
Fler erbjudanden »
 » Weekend


Vad kostar tågluffarkort, och vilka länder kan vi resa i?

Många av oss som idag har barn tågluffade när vi var unga. Det var en speciell känsla att åka oplanerat kors och tvärs i Europa. Vi har tittat närmare på hur man kan tågluffa med barn.


Man kan välja att tågluffa i ett enda land, eller att tågluffa i många länder.
Bilden: Barnen badar i Cascade de Veyrines i Auvergne, Frankrike.

Ska du tågluffa med barn behöver du planera resandet. Att komma till en stad mitt i natten och inte ha ett boende bokat är ingen hit när man reser med barn.

Vilka är fördelarna?
Det är miljövänligt! Och man sitter bekvämt och svalt, barnen kan röra på sig, ni kan äta, gå på toa, spela spel, rita, kramas, vila en stund och ni slipper trängas i bilen och vara rädda för att hamna i en seriekrock på autobahn.

Vilka är nackdelarna?
Man har ingen egen bil på orterna man besöker. Man reser med liten packning.

Här är länderna ni kan tågluffa i:
Interrailkorten (InterRail Global Pass) gäller i Storbritannien, Irland, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Spanien, Portugal, Italien, Slovenien, Turkiet, Italien, Grekland, Rumänien, Serbien-Montenegro, Makedonien och Bulgarien.

Om ni vill resa runt i flera länder
Då ska ni välja InterRail Global Pass. Inga zonindelningar, ni kan resa runt i många länder. Man kan välja om man vill betala för 1 klass eller 2 klass.

InterRail Global Pass finns i två varianter:

  • Res i hela Europa med ett kort som gäller alla dagar under en period om 15 dagar, 22 dagar eller en månad.
  • Res i hela Europa under 5 valfria resdagar inom 10 dagar eller 10 valfria resdagar inom 22 dagar.

InterRailkortet gäller inte i Sverige men du får 50% rabatt på återbetalningsbar resa genom Sverige om du reser med InterRail Global Pass.

Obs. Glöm inte att ta med dig ditt pass när du köper kortet.Mmmm...i franska byar har man alltid ett bageri med "croissants de chocolat", bröd och annat gott.
Foto: Jean-Claude Figenwald

Om ni väljer ett särskilt land
Med InterRail One Country Pass kan du resa i ett land. Du kan välja på 3, 4, 6 eller 8 resdagar inom en månad.

Väljer du exempelvis Frankrike kan du stanna i Paris några dagar, bada på Franska Rivieran så länge ni har lust och visa barnen Provence på vägen hem. Mysigt!

Vill man åka extra bekvämt kan man köpa tågluffarkort i 1:a klass.

Vad kostar en tågluff med barn?

InterRail Global Pass
Kortet finns för 5, 10, 15, 22 dagar samt 1 månad. Det kostar mellan 2435-5705 kr/vuxen, 1625-3805 kr/ungdom och 1260-2895 kr/barn i 2 klass.

Fler priser finns på Sj.se »

Var köper man tågluffarkort?
Du kan köpa kortet max tre månader innan ni ska sticka ut på tågluffen. Du kan köpa i SJs resebutiker eller ringa SJ på telefon 0771-75 75 75 och beställa korten. Sj.se »

 

 


På sommaren när många reser är det bra att boka plats på tågen i god tid. En del tåg har obligatorisk platsbokning.

Tips från Barnsemester.se!
Packa minimalt när ni ska tågluffa. Låt alla i familjen, både barn och vuxna, bära och ta ansvar för en ryggsäck var. Det funkar!

Har du ett barn under 6 år = ta med sittvagn, även om du tycker att barnet är för stort för att köras i en vagn. Det kommer att rädda er många gånger, när ni väntar, när ni har grejer att bära, när barnet är trött i benen, när ni vill sitta på en uteservering en sen kväll och barnet vill vila.

På sommaren när många reser är det bra att boka plats på tågen i god tid, speciellt på de tåg som har obligatorisk platsbokning, tänk på det. Fråga SJ hur det går till.

Om att tågluffa i Sverige »
Om att åka biltåg ut i Europa »

Tågluffartips!
Ylva och Jonas från Alingsås var ute i 26 dagar med sina barn som då var 6 år och 8 år. Här får du familjens bästa tågluffartips! Deras bästa tips »

Har du tågluffat med barn och kan tänka dig att dela med dig av tips? Maila till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ha det så roligt på tågluffen!

 » Relaterade artiklar
Biltåg Bilen på tåget
Ska du bila i Europa? Ska du på bilsemester neråt Europa väntar många, många timmar på motorvägar och landsvägar. För barn med sprall i benen kan det bli jobbiga dagar i bilen, fastspända med b... Läs mer »

Disneyland Paris Tåg till Disneyland
Resa miljövänligt och barnvänligt En stor fördel med tåg är att barnen kan röra sig fritt, gå på toa när de vill och sova i din famn. Nackdelen är förstås att ni inte kommer hela vägen från ert ... Läs mer »

Tågluffa i Sverige
På SJ kan du ta med dig 1-2 barn som är 0-15 år för 5 kronor per barn. Är ni två vuxna kan ni alltså ta med er fyra barn för bara 20 kronor. En fördel för barn är att man på en tågresa kan röra ... Läs mer »

Tågluffa Barnfamiljen ger sina bästa tågluffartips
Hur mycket av Europa hinner man se när man har barnen med sig på tågluffningen? Hur kan man hålla kostnaderna nere, och bör man förboka boendet hemifrån? Ylva och Jonas från Alingsås var ute i 26 d... Läs mer »

Tåg till Barcelona Tåg till Barcelona
Resa miljövänligt och barnvänligt På tåget kan barnen röra sig ganska fritt, gå på toa när det behövs och kanske träffar de någon liten kompis att skoja med. Tiden går fortare på tåg och det är ... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se
Annons: