Annons

Allt du behöver veta inför besöket på Disneyland i Paris

Disneyland Resort Paris är Europas största turistdestination. Men hur tar en barnfamilj i Sverige sig dit på bästa sätt, var kan man bo bra och vad kan man passa på att se när man ändå är i Paris? Barnsemester guidar dig rätt!

Disneyland Park har över 50 attraktioner på 5 temaområden. Det är bra om ni har två dagar på er här. Det finns så oerhört mycket att se och risken är stor att ni utan planering kommer att missa roliga uppträdanden.

Disneyland Paris
I parken promenerar kända figurer omkring och hälsar på barnen. Kul att fotografera, ta med kameran!

Förbered er redan hemma

Vårt tips är att du planerar ert besök redan hemma i Sverige. Gå in på deras hemsida och se vad som finns, fixa en parkkarta och gör en preliminär rutt i parkerna som du tror passar just din familj och barnens åldrar.

Shower på fasta tider

Förutom karuseller, studios och andra aktiviteter visas det filmer och shower vid olika tider, ni vill säkert hinna se Disney’s Once Upon a Dream Parade och Disney Characters’ Express och däremellan ska ni hinna få i er lite mat. Planering = lyckad dag och glada barn!

Mat på Disneyland

På området finns mängder av amerikansk snabbmat av olika slag. Vid tåget ligger Disney Village och där finns ännu fler restauranger.

 

KONSTEN ATT TA SIG DIT

Till Disneyland Paris tar man sig enklast med egen bil eller flyg och sedan lokaltrafik eller hyrbil.

Disneyland Paris
Stora starka pappor förvandlas till småpojkar igen.

Tips om ni ska köra bil

Med barn i bilen är autoroutens (motorvägens) prydliga och välskötta rastplatser guld värda. Här finns ofta fina leklandskap och ibland även "piscines", dvs pooler. Skönt för barnen, och förstås även för oss vuxna efter många timmars bilåkande.


Så flyger ni till Paris

 

Ryanair flyger från Skavsta till Beauvais utanför Paris. Transfer flygplatsen–Paris ca 30 EUR t/r. Med Air France kommer du till en flygplats som ligger närmare city. Jämför både restiderna och totalpriserna, det är ett bra barnsemestertips.


Disneyland Paris
Vill du få idéer på var du och din familj kan bo, i eller utanför Paris?
Läs boendetipsen här
»

 

Disneyland Paris
Läs om 3-barnsfamiljen som åkte till Disneyland Paris med buss »

Disneyland Paris
Läs om familjen från Småland som besökte Disneyland Paris på sin husvagnssemester »

 
 

Så tar ni er...

Från Paris centrum till Disneyland Disneyland Resort Paris ligger 32 km öster om Paris. Ta pendeltåget RER till Disneyland. Resan tar 40 minuter med metron.

Boendetips

Bilar ni ner till Paris kan vi tipsa om Novotel i Beaune, det är ett lagom stopp på vägen ner och de har pool - skönt efter en dag i bilen.

Drömmen för ett barn är förstås att bo på något av temahotellen på Disneyland. Disney´s Davy Crockett Ranch är ett tips, och dessutom praktiskt när man har bilen med sig. Man bor i lägenheter/bungalows och de har äventyrsbad och barnaktiviteter.

Det finns flera hotell nära Disneyland och Disney Studios. Det finns också en campingplats.

När ni ska vända hemåt mot Sverige är Bielefeldt på lagom avstånd för en övernattning. Ett prisvärt hotell i Bielefeldt är nyrenoverade Hotel Park Inn.

Visa barnen Paris!

Har du barn i skolåldern är det trevligt att visa dem sevärdheterna i Paris. Ni kan titta på Mona Lisa, åka upp i Eiffeltornet, se Champs Elysée och äta en ”Pain de chocolat” på ett riktigt parisercafé.


Barnfamiljer tycker till

Vet du att barnfamiljer som besökt Disneyland kan sätta sitt betyg på parken, och skriva kommentarer och tips?


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-01
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Sagofigurer i Norden
Våra grannländer har sina egna sagofigurer, och vi känner ju igen även dem! Mumintrollet och alla hans vänner bor här i Muminvärlden. Muminvärlden (Åbo, Finland) En av Finlands absolut mest [...]
GUIDE: Paris för oss barnfamiljer
GUIDE: Paris för oss barnfamiljer
Den mest barnvänliga tiden att åka till Paris är ungefär från april till oktober - när uteserveringarna är öppna. Det är lagom varmt då och härligt att kunna sitta ute och äta istället för att trängas i trånga restauranger [...]
Frankrike - Biarritz
Vi åkte till Biarritz med bil, två vuxna och tre barn. Biarritz ligger vid kusten i norra Frankrike. I bilen hade vi en liten bärbar DVD. När vi körde långa tråkiga sträckor fick barnen lov att spela [...]
Sätt betyg
Här på Barnsemester.se finns info om tusentals skojiga djurparker, nöjesparker, inomhuslekland, äventyrsbad med mera. Alla familjenöjen har en egen attraktionssida hos oss och det är där vi vill att du [...]
Safari camp intervju
Trebarnsfamiljen på safari: Familjen Johansson har tre barn i skolåldern. Som många barn i den åldern har de sett TV-programmet Wild Kids och fascinerats av livet i Kolmårdens skogar. Vi träffade dem [...]
Frankrike - Höghöjdsbanor och...
Frankrike - Höghöjdsbanor och...
I Frankrike finns många äventyrslekparker, ofta i pinjeskog. Perfekt en het och solig dag när ni söker skugga. Barn över en meter kan prova de enklaste höghöjdsbanorna. Men ärligt talat är det de [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
Fri entré för ett barn per familj på Djurs Sommerland
20% rabatt på entrén på Jump Umeå
Fri entré för ett barn per familj på Nordens Ark
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Skistar Sälen
Dalarna
Kolmården
Östergötland
Skansen-Akvariet
Stockholm
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se