Bada i Florida
Annons

Bada i Florida

Sol och bad = Florida. Men var ligger de fina stränderna, och poolbaden som barnen älskar? Här är allt du behöver veta!

Miami Beach
Miami Beach är känd och en av de mest populära badorterna i Florida, både bland utländska turister och amerikanare.

Välja öst- eller västkusten?

De mest kända badorterna i Florida är Miami , Fort Lauderdale och West Palm Beach, och de ligger alla på östkusten.

På östkusten är det livligt med mycket folk i rörelse, många restauranger, bra shopping och nära till attraktioner.

Vill man ta det lite lugnare, men fortfarande stanna kvar på östkusten är Cocoa Beach ett bra och familjevänligt alternativ. Det ligger dessutom bara 45-60 min med bil från Orlando och Disney.

Västkusten är lite lugnare än östkusten. Många barnfamiljer trivs här, och vill man kombinera sol och bad med de stora temaparkerna i Orlando är denna sida också ett bra alternativ.


Miami Beach
På östkusten är det mycket folk i rörelse, och ett enormt utbud av mat, shopping och nattliv.

En av de mest populära stränderna på västsidan är Clearwater Beach, som påminner om en liten charterort med strand, hotell, restauranger med mera.

Karta över stränderna

Vi har samlat några av de bästa och mest familjevänliga stränderna på en karta, så att det ska bli överskådligt och lätt för dig att planera familjens barnsemester.

Barnsemesters karta över stränderna i Florida »


Karta över badplatser i Florida Se Barnsemesters karta med de bästa badstränderna i Florida!

Karta över Floridas stränder » 

Strandvaktstorn
Vid många av stränderna finns livvakter som håller ett vakande öga över badarna från sina torn.


Vild delfiln leker
Man kan få se vilda delfiner leka en bit ut från stranden!

 

Att tänka på!

Solstolar går att hyra på många av stränderna. Det är ganska dyrt, men ska man ligga där länge är det förstås praktiskt och kan vara värt pengarna. Vill man inte hyra solstol fungerar det fint att ta med en egen handduk/filt att sola på, men tänk på att sanden kan vara riktigt het!

Tips: Det blir billigare att köpa en billig solstol som går att fälla ihop och ta med sig varje dag till stranden, än att hyra solstol en vecka.

Badvakter som håller ett vakande öga på badarna finns vid många av stränderna. Ibland finns även flaggor som visar om det är ok att bada.

Amerikanska flaggan = OK att bada. Vit flagg = bada på eget ansvar. Röd flagg = förbjudet att bada.

Vattendjur som vi inte har här hemma finns det också. Bland annat havssköldpaddor. De är helt ofarliga, men fridlysta. Så berätta för ditt barn att man inte ska röra sköldpaddorna (även om de är söta).

Den största oron många har över att bada i havet i Florida är hajrisken. Visst, hajar finns, men risken att bli attackerad som vanlig badare är mycket liten. De håller sig längre ut.

Att få chans att se en vild delfin är däremot stor, ibland roar delfinerna sig bara ett par hundra meter från stranden!

Springbreak (vårlov) firas av amerikanska studenter i slutet av februari - början på april, och många av dem väljer just Florida för sin semester. Lovet firas gärna på stranden, med vilt festande och massor av folk. Så ett tips kan vara att undvika de mest populära stränderna när det är springbreak, om ni inte vill trängas med glada sandsprättande ungdomar.

Poolbad och äventyrsparker

De flesta hotell har pool. Vill dina barn ha lite mer fart och äventyr med vattenrutschkanor och sådan, då kan ni åka till en vattenpark. Eftersom det är så varmt ligger alla Floridas äventyrsbad utomhus, och amerikanarna är fantastiskt duktiga på att bygga bra badanläggningar med roliga attraktioner som pooler med vågor, läskiga vattenrutchkanor, fritt fall och annat kul!

Barnsemesters karta över äventyrsbad och vattenparker i Florida »


Av: · · Senast uppdaterad 2020-02-23
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se