Annons

Barnkalastips för dig som inte vill vara hemma

Leklandskalas, badkalas, bowlingskalas, laserdomekalas, gokartkalas och hoppborgskalas blir allt vanligare.

När vi föräldrar var små, då hade man alltid kalas hemma. Prinsesstårta och läsk, ballonger och gottpåse. Sådana barnkalas är vanliga även idag, och de kräver en del planering, inköp, bakande och städning. Vill du slippa det och är beredd att betala för bekvämligheten, då kan du boka ett temakalas.

Bowlingkalas i Arena Jönköping
Sverige är fullt av barnkalasarrangörer. Många ställen har kalastjänster man kan beställa, det kostar mer än att ha kalas hemma, men är smidigt, och man behöver inte städa efteråt. Bild: Arena Jönköping

OBS! Var ute och boka i god tid. Många arrangörer har fullbokat flera månader framöver! Detsamma gäller om ditt barn har spanat in sig på exempelvis ett speciellt temarum på leklandet.

Tips: Ordna temakalas med en kompis! Dels för att det är roligt att vara två som längtar efter kalaset, och dels för att det blir billigare.

Hitta kalas nära dig! Håll utkik efter vår kalassymbol.

Leklandskalas

Väljer du att ha kalas på ett inomhuslekland kan du räkna med full fart på barnen från start till slut. Perfekt för små till mellanstora barn. Vanligtvis får man tillgång till ett kalasrum 30-60 minuter och det brukar finnas olika paket med olika mat/fika/dricka att välja mellan.

Gympasalskalas

Hyr skolans gympasal och ordna en skojig redskapshinderbana. Köp ett gäng stora "choklad-guldmedaljs-halsband" och låt alla vinna. Passar även för mindre barn.

Info om vilka gympasalar som går att hyra i er kommun (och priser) finns oftast på kommunens webbsidor.

Sport- och äventyrskalas

Vill du slippa fixandet kan du t ex boka ett bowlingkalas, gokartkalas, laserdomekalas eller kalas på ett äventyrshus.

Bowling tycker de flesta barn från 7-8 år är skojigt. Go-kart, laserdome, paintball och äventyrshus passar de lite äldre barnen och tonåringarna perfekt.

OBS! Tänk på att gokart har längdkrav som brukar ligga mellan 110 cm och 135 cm beroende på vilka kartar som finns tillgängliga.

Många lekland har olika temarum för barnkalas.

 Gokartkalas
Ta med några kompisar och fira födelsedagen på en gokartbana.

Hoppborgskalas
Hoppborg, slush och sockervadd? Hoppborgskalas hemma » 

Badkalas

Många simhallar erbjuder kalasarrangemang. Den här typen av kalas brukar bli mycket lyckade, men tänk på säkerheten: bjud lagom många barn och var tillräckligt med vuxna.

Djurkalas

För barn som gillar djur är det förstås roligt med ett kalas där man får chans att klappa riktiga krokodilbebisar, leka med busiga getter eller kela med kaniner. Flera akvarier, tropikarier och djurparker arrangerar barnkalas. Passar barn i alla åldrar.

Museikalas

Det finns många muséer som har trevliga kalasarrangemang, ring och hör dig för! Ofta har guiden kläder från en annan tid och berättar spännande historier från barnen. Passar barn runt 6-10 år.

Kalas på Science Center

På flera av landets science center finns det möjlighet att arrangera barnkalas med eller utan guide, och ofta går det bra att ta med egen fika/tårta till barnen.

Extravagant kalas hemma

Ett kreativt kalas, en trollkarl i vardagsrummet eller ett cowboykalas med bullriding. Eller kanske en ballongkonstnär och en hoppborg? Det finns massor av häftiga tjänster att hyra. Hoppborgskalas hemma »

Traditionella kalas med en twist

Hemmakalas kan vara minst lika roliga som bortakalas. En skattjakt, maskerad, baklängeskalas eller campingkalas är enkelt fixat. Toppa med en riktigt cool hembakad tårta. Skojiga kalas hemma »

Ont om pengar?

Det behöver inte bli så dyrt med kalas. Vi har samlat ihop ett gäng bra tips. Tio tips för ett billigare kalas »

Vad kostar det?

OBS! Nästan alla barnkalaspaket hos en extern arrangör kräver ett minumin på mellan 8-10 kalasdeltagare. Samtliga priser är axplock av de priser som finns på marknaden 2018.

Leklandskalas: ca 130-200 kr/barn

Badkalas: ca 120 - 275 kr/barn

Bowlingkalas: 120 - 250 kr/barn

Gokartkalas: 300 - 500 kr/barn

Laserdomekalas: 220 - 250 kr/barn


Hyra en gympasal: 200 - 600 kr/h beroende på var i landet ni bor och storlek på gympasalen.

Hyra hoppborg: 1000 - 3000 kr beroende på arrangör, storlek på hoppborg och tillval.

 


Av: · · Senast uppdaterad 2020-01-10
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Barnkalas
Barnkalas
Här hittar du tips, idéer och inspiration för ett lyckat barnkalas samt svar på ett gäng vanliga frågor. Ska barnkalaset ha ett tema? Finns det någon som är villig att hjälpa till? [...]
Barnkalas - Baklängeskalas
Barnkalas - Baklängeskalas
Ett kalas där allting görs tvärtom, heltokigt! Skriv inbjudan baklänges, klädseln ska vara ut-och-in eller bak-och-fram. Dukar gör man förstås under bordet, och naturligtvis börjar kalaset med att du [...]
Barnkalas - Campingkalas
Barnkalas - Campingkalas
Gör inbjudan som ett tält, be deltagarna ta med sig sovsäck, kudde och nalle. För de lite större barnen kan det vara ett sova-över-kalas Sätt upp tält på gräsmattan, gör en liten [...]
Barnkalas - Hawaiikalas
Barnkalas - Hawaiikalas
Skriv inbjudan på en lapp och lämna som flaskpost. Klädseln kan vara blommor i håret, bastkjol, blomgirlang, solglasögon, hawaiiskjorta. Dekorera med parasoll, solstolar, badleksaker och andra somriga saker. [...]
Barnkalastips!
Barnkalastips!
När vi föräldrar var små, då hade man alltid kalas hemma. Prinsesstårta och läsk, ballonger och gottpåse. På mellanstadiet kunde det bli lite Snurra flaskan , eller Sant eller falskt , minns du? Sådana barnkalas är vanliga även idag, och de [...]
Hyr en hoppborg till barnkalaset!
Hyr en hoppborg till barnkalaset!
Har du gott om plats i trädgården och kalasbarnet fyller år under sommarhalvåret? Hyr en hoppborg! Hoppborgskalas är hur kul som helst och behöver inte kosta skjortan [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
Spela två spel laserdome, betala för ett
Fri entré för ett barn per familj på Toy World
50% rabatt på minigolf på Mälarhusens stugby
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Järvsöbacken
Hälsingland
Barnens Gård
Blekinge
Odense ZOO
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se