Barnkalastips

När vi föräldrar var små, då hade man alltid kalas hemma. Prinsesstårta och läsk, ballonger och gottpåse. På mellanstadiet kunde det bli lite "Snurra flaskan", eller "Sant eller falskt", minns du?

Sådana barnkalas är vanliga även idag, och de kräver en del planering, inköp, bakande och städning. Vill du slippa det och är beredd att betala för bekvämligheten, då kan du boka ett temakalas.

Bowlingkalas i Arena Jönköping
Sverige är fullt av barnkalasarrangörer. Många ställen har kalastjänster man kan beställa, det kostar mer än att ha kalas hemma, men är smidigt, och man behöver inte städa efteråt. Bild: Arena Jönköping

OBS! Var ute och boka i god tid. Många arrangörer har fullbokat flera månader framöver! Detsamma gäller om ditt barn har spanat in sig på exempelvis ett speciellt temarum på leklandet.

Hitta kalas nära dig! Håll utkik efter vår kalassymbol.

Leklandskalas

Väljer du att ha kalas på ett inomhuslekland kan du räkna med full fart på barnen från start till slut. Perfekt för små till mellanstora barn.

Sportkalas

Billigast är att hyra skolans gympasal och ordna en skojig redskapshinderbana, eller bjuda in till ett fotbollskalas på kvarterets äng. Köp ett gäng stora "choklad-guldmedaljs-halsband" och låt alla vinna. Passar även för mindre barn.

Vill du slippa fixandet kan du t ex boka ett bowlingkalas, gokartkalas,  laserdomekalas eller kalas på ett äventyrshus.

Bowling tycker de flesta barn från 7-8 år är skojigt. Go-kart, laserdome, paintball och äventyrshus passar tonåringarna perfekt.

Många lekland har olika temarum för barnkalas. Detta undervattensrum kommer från Leklandet Delfinen.


När barnen är ca 12-16 år känner de sig för stora för vanliga kalas. Då kan man ta med några kompisar och fira födelsedagen på en gokartbana. Det är coolt!

Tips: Ordna temakalas med en kompis! Dels för att det är roligt att vara två som längtar efter kalaset, och dels för att det blir billigare.

Badkalas

Många simhallar erbjuder kalasarrangemang. Den här typen av kalas brukar bli mycket lyckade, men tänk på säkerheten: bjud lagom många barn och var tillräckligt med vuxna.

Djurkalas

För barn som gillar djur är det förstås roligt med ett kalas där man får chans att klappa riktiga krokodilbebisar, leka med busiga getter eller kela med kaniner. Flera akvarier, tropikarier och djurparker arrangerar barnkalas. Passar barn i alla åldrar.

Museikalas

Det finns många muséer som har trevliga kalasarrangemang, ring och hör dig för! Ofta har guiden kläder från en annan tid och berättar spännande historier från barnen. Passar barn runt 6-10 år.

Kalas på Science Center

På flera av landets science center finns det möjlighet att arrangera barnkalas med eller utan guide, och ofta går det bra att ta med egen fika/tårta till barnen.

Extravagant kalas hemma

Ett kreativt kalas, en trollkarl i vardagsrummet eller ett cowboykalas med bullriding. Eller kanske en ballongkonstnär och en hoppborg? Det finns massor av häftiga tjänster att hyra.

Traditionella kalas med en twist

Hemmakalas kan vara minst lika roliga som bortakalas. En skattjakt, maskerad, baklängeskalas eller campingkalas är enkelt fixat. Toppa med en riktigt cool hembakad tårta.

 

Ont om pengar?

Det behöver inte bli så dyrt med kalas. Vi har samlat ihop ett gäng bra tips. Tio tips för ett billigare kalas »

 » Relaterade artiklar
Barnkalas tårtor
Är det snart dags för barnkalas? Här får du några recept på födelsedagstårtor, eller ta grundreceptet och gör en helt egen design! Barnkalastårtor » Dinosaurie tårta Smarrig och tuff dinosaurietårta (inskickad av Marita Olsson) » Prinsess-slott tå
Barnkalas
Är det dags för barnkalas? Vi har samlat tips och länkar för att du ska kunna planera ett roligt kalas. Det går att fixa kalas med nästan vilket tema som helst: fotboll, sagofigurer, wildkids, flygplan, prinsar och prinsessor, häst, bad, bowling, bakning, riddare, äventyr, gymnastik, ja precis vad som helst. Du kan få ner kalaskostnaderna avsev&au
Barnkalas - Vinterkalas
Fyller ditt barn år i vinter, och har du gott om snö där du bor? Då kan du passa på att ha ett utomhuskalas i snön! En snögubbetårta är inte så svår att göra, recept finns längs ned på denna sida! Gör snöänglar genom att ligga på rygg i snön och föra armar och ben uppåt och ned&
Barnkalas - Hawaiikalas
Skriv inbjudan på en lapp och lämna som flaskpost. Klädseln kan vara blommor i håret, bastkjol, blomgirlang, solglasögon, hawaiiskjorta. Dekorera med parasoll, solstolar, badleksaker och andra somriga saker. Bjud på tropiska frukter, tropisk smak på läsken förstås och läsken kan serveras i kokosnöt eller hel melon, med s
Barnkalas - Baklängeskalas
Ett kalas där allting görs tvärtom, heltokigt! Skriv inbjudan baklänges, klädseln ska vara ut-och-in eller bak-och-fram. Dukar gör man förstås under bordet, och naturligtvis börjar kalaset med att du serverar efterrätten. På bakängeskalas börjar man med tårtan och tar maten sist. Aktiviteter När barnen kommer till
Barnkalas - Campingkalas
Gör inbjudan som ett tält, be deltagarna ta med sig sovsäck, kudde och nalle. För de lite större barnen kan det vara ett sova-över-kalas Sätt upp tält på gräsmattan, gör en liten lägereld och grilla korv och marshmallows. Sitt på filtar eller trästockar. Dela ut små godispåsar med visselpipa, kompass och ficklamp
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Åbergs Museum » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per betalande vuxen GRATIS entré!
Tropicarium Kolmården » Med Barnsemesterkortet får alla barn en bit ormömsskin! Ormömsskinnet kommer fr&...
Vanderland i Bålsta » Med Barnsemesterkortetfår du 20 kr rabatt per barn på entrén!
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Bläddra bland artiklarna i någon av våra artikelkategorier »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se