Barnsemester testar: Middelaldercentret
Annons
Barnsemester testar:

Middelaldercentret

Storslagna riddarturneringar, imponerande krigsmaskiner, krigsvagnen "dommedagsdunkaren", högljudda kanoner och visslande pilar. Så beskriver sig medeltidscentret på sin hemsida och vi håller med om att det är en bra sammanfattning av parken.

Middelaldercentret

Medeltidsklädda danskar och roliga prova-på-aktiviteter möter oss när vi gått igenom entrén och barnen provar genast att "dunka en råtta" och drar på sig skyddskläder och fäktas med träsvärd.

Middelaldercentret

Medeltidsbyn: Köpstaden Sundkøbing

Lite längre in ligger den återskapade stämningsfulla medeltidsbyn. Här sysslar de tidsenligt klädda invånarna med sina dagliga aktiviteter. Man kan kika in och prata med dom och lära sig mer om de hantverk och sysslor de utför.

Under vårt besök stötte vi på tre glada musikanter, och fick prova att trampa på en... Ja, ärligt talat vet vi inte vad det var vi trampade igång för en maskin, och vi ville inte avbryta musikanterna och fråga, men roligt var det i alla fall tyckte vi.

Alla husen i byn är uppbyggda så som man tror att husen såg ut i Danmark under medeltiden och i hamnen ligger det rekonstruerade medeltidsskeppet Agnete och jollen Havmanden som är en kopia av en svensk jolle från Kalmar.

Middelaldercentret

Riddarturnering

Riddarturneringar hålls minst fem dagar i veckan - varje dag under högsäsong. Här möter riktiga riddare varandra och kämpar om vinst. Besökarna sitter eller står vid sidan om och hejar på. När inte riddarna kämpar på arenan används den bland annat till uppvisningar med pil och båge och andra roliga evenemang.

Prova-på-stationer

Man kan också få se kanonerna avfyras och världens största kastemaskin i action. Här behöver besökarna själva hjälpa till för att ladda den stora katapulten. Och i teknologiparken kan man prova olika medeltidsmaskiner och det finns även andra aktiviteter för barn där medeltida spel kan testas.

Hela besöket genomsyras av interaktivitet, man går inte bara runt och tittar utan man får gärna vara med, prova och ställa frågor. Vill man så kan man även passa på att prova mat från det gamla nordiska köket i Danmarks enda medeltidsrestaurang - "Den Gyllene Svanen".

MiddelaldercentretMiddelaldercentret ligger i Nykøbing Falster på ön Lolland i Danmark. Karta »

Familjen Forsberg tycker till

Felix (5 år) och Leo (7 år) gillade mest att "prova själv" och pilbågsuppvisningen med "pilregnet". De var inte lika intresserade av själva medeltidsbyn eller titta på saker.

Hitta hit

Middelaldercentret ligger i Nykøbing Falster på ön Lolland i Danmark, ca 1.5 timme från Öresundsbron. Om man bor på feriecentret Lalandia i Rödby ligger Middelaldercentret på dit (eller hem) vägen från Sverige. Körtid från Lalandia är lite drygt 30 minuter.

Läs mer:


Av: · · Senast uppdaterad 2019-05-23
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se