Barnsemester testar: Prison Island och Black Pearl Golf
Annons
Barnsemester testar:

Prison Island och Black Pearl Golf

Man jobbar i lag på 3-5 personer och ska lösa klurigheter i olika rum för att få poäng. Ungefär som "Fångarna på fortet". Det visade sig vara klurigare än vi trott, men roligt!

Prison IslandRekommenderad ålder är från ca 10 år om barnen ska göra aktiviteten på egen hand. Yngre spelare kan också vara med men då rekommenderas att spela tillsammans med en vuxen. Vårt lag bestod av 2 vuxna och 2 barn på 7 och 10 år.

Vi har testat både Prison Island i Helsingborg och Prison Island på Halmstad Aktivitetscenter. Några av cellerna var "samma" eller liknande på båda platserna, men de flesta var helt annorlunda.

Prison Island finns även i Borlänge, Göteborg, Huskvarna, Linköping, Malmö, Stockholm, Västerås, Örebro och Umeå. Det finns även liknande arrangörer som exempelvis Boda Borg. Äventyrshus i Sverige »

Prison IslandFotbollscellen var en av favoriterna,

Prison IslandDet blev mycket klättrande längs väggarna.

Prison IslandRum med sneda golv och optisk förvirring.

Prison IslandNästan som Hans och Greta i pepparkakshuset!

Prison IslandAtt rycka snabbt på knappar = barnens favoriter

Vad är Prison Island?

Prison Island är flertalet utmanande celler i olika utförande med olika uppgifter att lösa. Man får använda fysik, balanssinnen, bollsinne och hjärnan. Det kan vara allt från kluriga gåtor i ett förvirrande rum med sneda väggar och tak till ett rum med bollar där man ska skjuta straffsparkar och samla poäng. I flera rum ska man kravla runt i gångar eller klättra längs väggarna.

Lagets uppgift är att samarbeta och försöka lösa problemen i cellerna så snabbt som möjligt innan tiden tar slut.

Man kan gå in hela laget i alla rum, men man måste inte. En del kräver enbart en person för att lösa (men det kanske är enklare om man är fler), andra kräver att man är tre personer för att det ska gå att lösa. Samtliga rum går på tid och ger olika poäng. Ert lags poäng, samt hur mycket tid ni har kvar totalt, visas på skärmar i "korridoren" mellan de olika cellerna.

Hur fungerar det?

Man väljer först hur länge man vill spela. I Helsingborg är det 1.5, 2 eller 2.5 timmar. I Halmstad är det 1, 2 eller 3 timmar. Vi körde de "korta" passen och det var alldeles lagom för oss.

I Prison Island finns korridorer med olika celler. Utanför varje cell står en kort beskrivning med ledtråd om vad cellen handlar om. Ni låser upp dörren med er "blippare" (spelnyckel) och tiden startar när ni öppnar dörren. Man har obegränsat antal besök och kan göra cellerna i vilken ordning man vill, och hur många gånger man vill.

Cellerna är bara låsta från utsidan. Man an alltså alltid backa ut igen om man inte gillar cellen och testa en ny istället.

I Helsingborg finns 20 celler, och i Halmstad 28. Vissa av dom är samma eller liknande medan andra är helt olika.

Vilken ålder passar Prison Island för?

Våra barn var i yngsta laget, men vi hade absolut roligt. Den rekommenderade åldern från 10-13 år känns ok, det beror såklart på vad för personligheter barnen har.

I många av cellerna släcks lamporna när man "förlorat", så om exempelvis pappa går först och råkar nudda mark, blir det bäckmörkt för 7-åringen inne i en tunnel. Detta var lite i läskigaste laget för oss, men vi löste detta genom att "fuska" med ficklampan ifrån mobilen.

Cellerna där man ska klättra på väggarna kan även de vara lite svåra om man har korta 7-åringsben. Men å andra sidan är det i andra celler en klar fördel att vara liten när man kryper runt i gångarna och letar efter knappar.

Är cellerna svåra?

Ja och nej. Vissa av cellerna begrep vi inte alls vad de gick ut på och gick ut i princip direkt. Andra celler gjorde vi om och om och om igen för de var superroliga!

Våra favoriter var "sportcellerna". Basket i Helsingborg och fotboll i Halmstad. Vi gillade även cellerna där vi som ett lag fick klicka på olika knappar. Det fanns ett par olika men de gick ut på att en person skulle säga vilka knappar som skulle tryckas på, och de andra skulle trycka.

Barnen älskade även "lustiga huset" rummen med sneda golv och förvirrande väggar. Även rummen där man skulle klättra längs väggarna passade oss perfekt.


Black Pearl Golf

Black Peral GolfMinigolf i neon!

På Halmstad Aktivitetscenter kan minigolf spelas året om, inomhus, i neonljus, med pirattema. Hur rolig idé som helst! Inga löv på banan, inget regn och lite roliga regler med en app som kan kopplas till spelet blir det en lite annorlunda upplevelse. Väggarna är fantastiskt målade och bidrar med övrig dekor till en riktigt härlig stämning.

Här åker innetofflorna på så att man med gott samvete kan klampa runt uppe på minigolfbanorna. Man slår vars ett slag i taget och det är tillåtet att knocka på varandras bollar. Klickar man "Crazy spin" på appen kan man också få tokiga uppmaningar som att slå med baksidan av klubban, eller byta poäng med någon annan i laget.

Våra första 10 minuter på banan var rofyllda med härlig bakgrundsmusik. Eftersom det var lördag förmiddag (perfekt tid för barnkalas) var vi dock inte ensamma på banan länge. Men även om ljudnivån stundtals var ganska hög med glada tillrop och tjoande från kalasbarnen så var det en härlig upplevelse. Föredrar man ett lugnare spel är det idé att komma lite senare på dagen alternativt direkt när de öppnar.

Black Pearl Golf


Av: · · Senast uppdaterad 2019-05-30
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se