Disneyland Paris
Annons

Vi bilade till Frankrike och besökte Disneyland Paris!

Maj är en perfekt månad att åka till Frankrike, då är det inte så många turister, lagom varmt och våren har kommit längre nere i Europa än hemma. Vi som åkte var Anders, Renate och barnen Camilla 17, Mattias 14 och Martina 8 år. Vi hade också med oss en utbytesstudent från USA, Brandon, 18 år.

Disneyland Paris
Delar av familjen på äventyr.

Vi bokade allt i förväg
Vi bokade hotell och entré till Disneyland Paris i förväg, och körde sedan med egen bil. Vi åkte färjorna Helsingborg - Helsingör och Rödby - Puttgarden. Det var skönt att få kliva ut ur bilen och gå omkring på färjan lite!

Körde genom hela Paris
Vi körde hela natten igenom ner till Paris. Barn sover ofta jättebra i bilar, och med egen kudde och något att lyssna på var detta inget problem alls. Frukost åt vi på en rastplats i Belgien.

Utanför Paris tog jag över ratten, för jag hade sovit gott i bilen. Det är bättre att den som är utvilad får köra i stadstrafik! Jag körde igenom hela Paris och parkerade på en tvärgata från Triumfbågen.

Sedan gick vi till fots från Triumfbågen till Eiffeltornet. Vi tittade också på den lilla frihetsgudinnan i Seine, vilket var extra roligt för vår utbytesstudent Brandon. Vi var också inne i Notre Dame. Det blev en del fotograferande och sedan begav vi oss mot vårt hotell.


Disneyland Paris
Eiffeltornet får man ju inte missa.

Framme vid Disneyland
I Disneyland resort bodde vi på Explorer hotell. Ett underbart hotell med pool, lekhörna, restauranger och en liten shop.

På morgonen, efter en rejäl frukost på hotellet,  hoppade vi på bussen från hotellet till Disneyland. Vi spenderade sedan hela dagen med att titta och åka på de olika attraktionerna.

Upplevelsen det viktiga
Parken är inte uppbyggd som Liseberg eller Gröna Lund där åkattraktionerna är det viktigaste. Utan det är mer en upplevelsepark (lite som Legoland) och åkattraktionerna kan upplevas som mindre och inte så "häftiga".

Däremot är Parken i sig alldeles underbar med Musse Pigg och Kalle Anka figurer här och där i olika skepnader, olika uppträdanden och givetvis är en av höjdpunkterna att få träffa en Disney kändis!
Martinas favoritplats var Alice i underlandets labyrint. Vi kan tillägga att Martina fick rejäl skoskav och det fanns läkare inne på Disneyland som tog hand om henne och plåstrade om henne. De gav henne till och med en salva som vi skulle smörja med. Det är service det!

Läs mer om Disneyland Paris här »

Disneyland Paris Fantastiska uppträdanden och parader.


Disneyland Paris Martina i labyrinten hos Alice i underlandet.

 

Bäst och sämst med resan
Bäst var parken, helt underbar! Även resan i bilen med familjen. Man sitter och pratar och skrattar mycket mer än om man skulle flyga.

Sämst är att Frankrike är relativt dyrt. En lunch kostar ca 100 kr per person.

Familjens 5 goda råd

 

  • Ta god tid på er, stressade föräldrar ger kinkiga barn!
  • Boka hemifrån så slipper ni leta på plats.
  • Glöm inte vattenflaska, kamera och ett litet reseapotek.
  • Stanna ofta och ta pauser ut efter vägen. Det ger säkrare bilkörning och gladare barn. Många rastplatser i Europa har liten lekplats!
  • Tänk på att det är en helt annan körstil i Europa, håll till höger och använd backspeglarna ofta!
Med vänliga hälsningar Renate och Anders med familj.

Av: · · Senast uppdaterad 2018-04-09
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se