Bra att veta inför din barnsemester i Florida

Kuponghäften
Passa på att bläddra igenom ett par kuponghäften innan ni ger er ut på äventyr, det kan spara er en slant!

Shopping

Tänk på att priserna på prislappen i affären är utan moms. Ca 6% av priset läggs alltså på när man kommer till kassan. Detta gäller både i mataffärer, klädaffärer, och ofta även i entrén till temaparkerna.


Rabattkuponger

Det kan vara lönsamt att första dagen ni är i Florida leta efter häften med rabattkuponger. De finns lite överallt, till exempel inne på shoppingcenter, vid bensinstationer och på Wallmart.

I rabatthäftena finns det ofta kuponger till både matställen, hotell och attraktioner. Ibland även till affärer.


Mäta, väga, och hur varmt är det?

I Florida väger man i pounds, mäter avstånden i miles, volymen i gallons och värmen i farenheit. Det låter förvirrande, men är ganska enkelt.

1 pound motsvarar 0.454 kilo
1 mile motsvarar 1.609 kilometer.
1 gallon motsvarar 3.785 liter.

Hur varmt är det ute (och i vattnet)?
15 °C motsvarar 59 °F.
20 °C motsvarar 68 °F.
25 °C motsvarar 77 °F.
30 °C motsvarar 86 °F.


Trafikskyltar
De flesta vägskyltar är vita med svart text. Ovan visar vi en vanlig hastighetsskylt, och en "lämna företräde-skylt".

Den obligatoriska dricksen

Tro det eller ej, men dricksen är den lön servitriserna och servitörerna lever på. Förutom den har de endast ett par $ i timmen.

Äter man ute är allt under 15% oförskämt att ge. Tänk på att om du ger dålig eller ingen dricks, innebär det i praktiken att servitrisen "går back", eftersom hon i sin tur måste dricksa "diskpojkar" m.fl. Det fungerar inte alls som i Sverige alltså.

På snabbmatskedjor där du hämtar maten vid disken (ex McDonalds) behöver du däremot inte dricksa.

Vi har gjort det enkelt för dig, skriv ut listan och ta med!
Ladda hem listan som pdf »
Ladda hem listan som bild »

Pssst.. Glöm inte bort att man ger dricks hos frisören och nagelsalongen också!


Trafikskyltar
Finns det flera filer blir den vänstra eller högra filen ofta "endast åt vänster", och "endast åt höger". Håll utkik efter skyltar och markeringar på vägen.


Trafikskyltar
I Florida får man köra mot rött om man ska svänga höger (om det är fri sikt). Så länge det inte skyltas att man inte får det.


Trafikskyltar
U-svängar är vanliga, och tillåtna så länge det inte finns en skylt som säger att man inte får. Ibland måste man lämna företräde i svängen, det skyltas.

Köra bil i Florida

Det mesta fungerar som vanligt, men några saker bör du vara uppmärksam på.

1) Stanna vid skolbussar. Om bussens STOP-skylt är utfälld är det strikt förbjudet att köra om. Hur bra sikt du än har!

2) Svänga höger, mot rött. Jepps, det får man (oftast). Så länge man har fri sikt och inte hindrar trafiken får man köra mot rött om man svänger åt höger. Du måste inte köra om det känns obehagligt, men räkna med sura tut från bilarna bakom. Ska man rakt fram eller åt vänster ska man förstås vänta på grönt.

Obs! Finns det en vägskylt som säger att man inte får svänga höger mot rött (no turn on red), så är det den som gäller.

3) "Höger fil måste svänga höger". Inne i städerna har de ofta både två och tre filer i bredd. Håll ett vakande öga på vägmarkeringarna, helt plötsligt kanske "din" fil blir en "endast åt höger" eller "endast åt vänster" fil, och då gäller det att byta fil innan det är försent. Annars får man snällt svänga med på en liten omväg.

4) Det är vanligt med u-svängar. Eftersom det ofta är två eller fler filer i de större städerna, får man inte alltid svänga vänster när man kör ut från en utfart. Man kör istället höger, och gör sedan en u-sväng vid nästa korsning.

Ibland finns det två filer som är "bara till vänster" filer. Ska du göra u-sväng så lägg dig i den som är längst åt vänster. Ska du svänga åt vänster "som vanligt", lägg dig i den högra vänsterfilen för den går oftast snabbare.

5) Tullvägar. På vissa vägar måste man betala tull för att köra. De kostar oftast mellan $0.75 och $1.50, så ha växel i bilen. De tar ej stora sedlar eller kort.

6) Ingen öppnad alkohol i bilen. Det är olagligt att ha en öppnad öl i bilen. Även för passagerarna. Detsamma gäller andra alkoholhaltiga drycker.

7) Hastigheten mäts i miles per hour, inte km/h.

 

Har du fler bra tips till barnfamiljer som ska till Florida? Hör gärna av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 » Relaterade artiklar
Än finns chans till solsemester på...
Letar du resa? Höstlovet är en eftertraktad vecka eftersom nästan alla barn i Sverige har lov samtidigt och många har bokat i mycket god tid. Billiga restor till höstlovet tar snabbt slut men än finns det resor kvar och vi listar höstens bästa resmål för en solsemester. Höstlovsveckan är årets absolut populäraste charterv Läs mer »
Sri-Lanka för barnfamiljer
Sri Lanka är en destination som har ökat i populartitet sedan det blev fred år 2009. Det är en ö sydost om Indien som erbjuder en stor variation av natur och aktiviteter. Allt från teplantage och regnskog i det kyligare höglandet till kritvita sandstränder på kusten. Ön är också mycket rik på historia och kultur. Sri-Lankas str
Resa till Guadeloupe
Barnsemester resereporter Anders har varit på Guadeloupe i Karibien. Han har kört runt och pratat med folk, letat upp trevliga utflyktsmål för oss med barn eller tonåringar, hittat de vitaste paradisstränderna och de bästa tipsen. Anders har rest över hela världen med sina fyra barn, men Guadeloupe blev snabbt en ny favorit. Hör honom berät
Bada i Florida
Sol och bad = Florida. Men var ligger de fina stränderna, och poolbaden som barnen älskar? Här är allt du behöver veta! Miami Beach är känd och en av de mest populära badorterna i Florida, både bland utländska turister och amerikanare. Välja öst- eller västkusten? De mest kända badorterna i Florida är Miami , Fort La
De 10 största akvariumen i världen
Enorma fönster in till ännu större akvarier med allt från små tropiska fiskar till stingrockor som kan bli flera mellan vingspetsarna och gigantiska valhajar. Undervattenstunnlar med akrylglas och hajar simmande både över och under er - det känns nästan som att kliva in i en annan värld. Här listar vi några av de mest fantastiska akv
Backpackning i Thailand med två barn
Familjen Andersson har backpackat med barnen i Thailand, två gånger! Mamma Anette, pappa Magnus och flickorna Emma (10 år) och Matilda (8 år) älskar att resa och första gången de backpackade var Emma och Matilda bara 6 och 4 år gamla. Folk borde våga mera, barn är de bästa tänkbara reskamraterna man kan ha även på l&ari
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
TT-Line » Med Barnsemesterkortet får du 15 % rabatt på Travem&uu...
Ös-We Ring Gokartstadion » Med Barnsemesterkortet får barn första körningen för 100 kr! Erbjudan...
Barnkalaset.se » Med Barnsemesterkortet får du 15% rabatt på hela sortimentet!
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Annons:


Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se