Annons

En heldag med Tarzanäventyr uppe bland trädtopparna!

I Frankrike finns många äventyrslekparker, ofta i pinjeskog. Perfekt en het och solig dag när ni söker skugga.

Höghöjdsbanor i Frankrike
Barn över en meter kan prova de enklaste höghöjdsbanorna. Men ärligt talat är det de lite större barnen som har roligast här, de som är stora nog för att klättra, balansera, krypa och ta i med hela kroppen!

Adventure i Frankrike
En del arrangörer har äventyr för små barn, andra har enbart för vuxna och tonåringar. Maila och fråga vad de erbjuder innan ni åker dit, så att ni hamnar på ett ställe som passar er perfekt.

Tarzanliv i naturen

Arrangerade äventyr ute i naturen är populärt i Frankrike. Det finns flera arrangörer, och de har olika inriktning så var noga med att välja rätt äventyrsbana för din familj. Ofta delas banorna in i svårighetsgraderna "kids, juniors, adults och sporty". OBS! Nästan alla arrangörer vill att man ringer och bokar sitt besök i förväg.

Äventyrsbanorna passar både barn och vuxna. Familjens yngsta medlemmar brukar kunna delta från ca 3 års ålder (minimilängden varierar mellan de olika företagen). Men ärligt talat är det de lite större barnen som har roligast här, de som är stora nog för att klättra, balansera, krypa och ta i med hela kroppen! Säkerheten är hög. Alla barn förses med både hjälm och sele med säkerhetslina.Pitchoun Forest har banor där barnen kan klättra, balansera, åka linbana, krypa och ha kul.

 

Äventyrsbanor från norr till söder


 • Nature Adventure
  Tarzanlianer, nepalesiska broar, och massor av andra aktiviteter där ni kan testa ert mod och färdigheter.
  Läs mer om Nature Adventure »

 • Domaine de Trémelin
  Här finns äventyr för alla åldrar där ni kan testa er smidighet i olika workshops, varav de flesta utförs uppe i luften mellan trädkronorna.
  Läs mer om Domaine de Trémelin »
Höghöjdsbanorna är uppdelade efter olika åldrar. Ta er från trädtopp till trädtopp via olika linor och rep!Äventyrslekparkerna är ofta i pinjeskog. Perfekt en het och solig dag när ni söker skugga. Många arrangörer har även utmaningar för vuxna. Prova!

Canyon Forrest
Canyon Forrest har även tuffa utmaningar för äventyrare. Säkerhetslinor och hjälmar är obligatoriska för alla, både barn, ungdomar och vuxna.

Äventyrsbana
SVERIGE: Även i Sverige finns några äventyrsbanor. Outdoor Academy Äventyrsbana har 4 linbanor, den längsta är 200 m.

Upzone
SVERIGE: Upzone i Borås har flera olika banor, den högsta är 11 meter över marken, hu! • Tyroliane
  Upplev äventyret högt uppe bland trätopparna på någon av de 20 höghöjdsbanorna.
  Läs mer om Tyroliane »

 • Le Royaume des arbres
  Två stora parker med 120 olika äventyrsaktiviteter! Det finns fantastiska upplevelser för både barnen och oss föräldrar.
  Läs mer om Le Royaume des arbres » • Coudou Parc
  De allra minsta har egna äventyrsbanor lite längre ner, och familjens mest våghalsiga medlemmar kan prova de som är högt upp bland trädkronorna.
  Läs mer om Coudou Parc » • Pitchoun forest
  Här får barn från 3 år använda hela kroppen när de balanserar från träd till träd i flera olika äventyrsbanor.
  Läs mer om Pitchoun forest »

 • Canyon Forest
  Pitchouns syskonpark, för vuxna och större barn. Här finns fyra äventyrsbanor i olika svårighetsgrader
  Läs mer om Canyon Forest »

 • Colmiane Forest
  Varje bana tar cirka en timma att ta sig igenom, och de flesta barn tycker att det är jätteroligt. Här finns också minigolf, ponnyridning och trampoliner.
  Läs mer om Colmiane Forest »

Svenska äventyrsbanor!

Sverige har flera olika höghöjdsbanor. Se alla här »

Av: · · Senast uppdaterad 2019-12-12
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Sport och äventyr
Sport och äventyr
Äventyrshus, höghöjdsbanor, grottkrypning, gruvor, forsränning och turridning är bara några av de aktiviteter som passar bra även för barnfamiljer med lite äldre barn. Här har vi samlat lite förslag på roliga aktiviteter [...]
GUIDE: Paris för oss barnfamiljer
GUIDE: Paris för oss barnfamiljer
Den mest barnvänliga tiden att åka till Paris är ungefär från april till oktober - när uteserveringarna är öppna. Det är lagom varmt då och härligt att kunna sitta ute och äta istället för att trängas i trånga restauranger [...]
Frankrike - Sport och äventyr på...
Franska Rivieran På Franska Rivieran finns många äventyrslekparker, ofta i pinjeskog. Perfekt en het och solig dag när ni söker skugga. Det kryllar även av golfbanor, och den som gillar fart kan prova gokart! [...]
La Rosière
Åka skidor i Frankrike De franska alperna vimlar av skidorter. Les Arcs, Val Thorens och Tignes är välkända ställen. Men har du hört talas om grannbyn La Rosière? Nej, det hade inte vi heller [...]
Tåg till Disneyland
Resa miljövänligt och barnvänligt En stor fördel med tåg är att barnen kan röra sig fritt, gå på toa när de vill och sova i din famn. Nackdelen är förstås att ni inte kommer [...]
Bilsemester i Frankrike
Bilsemester i Frankrike
I Frankrike är de flesta motorvägarna samt många broar och tunnlar avgiftsbelagda, i gengäld är framkomligheten på betalmotorvägarna högre här än i Tyskland. De vanliga gratisvägarna kan [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
10% rabatt på alla Carpe Adventures familjeäventyr
450 kr rabatt på din bokning hos SnowTrex
10-15 % rabatt till Travemünde, Rostock och Swinoujscie
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Skara Sommarland
Västergötland
Experimentarium
Danmark
Barnens Gård
Blekinge
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies