4 portioner
Härligt frasiga äppelringar som är goda tillsammans med en klick vispgrädde. För extra vuxensmak, låt dem marinera en stund i calvados. Annars går det bra med äppeljuice.
Ingredienser
4 gröna äpplen
4 msk calvados eller äpplejuice
1 dl strösocker
till frityren:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 dl ljust öl
2 msk Mjölk 3%
neutral olja till fritering
till servering:
2 dl Vispgrädde
Skala och skiva äpplena. Vänd skivorna i juice och socker och låt dem dra kallt minst 1 timme. Sikta under tiden ned mjöl och salt i en bunke och vispa försiktigt ned öl och mjölk till en slät smet. Täck bunken med plastfilm och ställ kallt i minst 30 minuter.
Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Doppa äppelskivorna i frityrsmeten och fritera ett par skivor åt gången i oljan. Låt dem koka cirka 1 minut på varje sida. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Sikta florsocker över äppleskivorna vid servering. Servera med en klick vispgrädde.