Pappa och dotter på golfsemester i Spanien

"Denna resa var den bästa som jag gjort tillsammans med min dotter" berättar Tomas. Han och hans 12-åringa dotter åkte på golfsemester till Costa de Almeria på spanska sydkusten i början av maj.

Golfsemester med barn
Pappa Tomas har hcp 17 och Agnes sänkte sitt hcp till 27 under resan! Hon tyckte precis som Tomas att det var en toppenresa och de planerar redan för nästa golfsemester.

Golfsemester med barnVi (tillsmmans med ca 40 andra svenskar) valde att boka en vanlig charter men med tillval "golfpaket" till spanska Costa de Almeria.

Vi hade som utgångspunkt för denna resa golfen i focus men vi hann med mycket annat ändå. Det kulturella förrådet fylldes på och vi hittade även tid för bad och relax!

Costa de Almeria

Vi valde att boka en vanlig charter men med tillval "golfpaket" via Solresor. Almeria på den spanska sydkusten var ett helt nytt resmål i deras katalog så vår grupp var den första svenska på plats och vid ankomsten möttes vår grupp av ett stort pressuppbåd!

Guiderna var dock redan varma i kläderna och tog hand om oss på ett proffsigt sätt. De flesta av oss bodde på Hotell Playa Capricho i stadsdelen Roquetas de Mar. Ett hotell som hade det mesta;  resturang, bar, pool, all incl som tillval, vattenrutschkana, jacuzzi, nära till havet.


Äntligen dags för golf!

Eftersom golfsuget var väldigt stort efter en lång vinterdvala så begav vi oss till golfbanan redan dagen efter ankomst. Golfbanan Playa de Serena låg på bekvämt avstånd från hotellet, ca 10 min promenad.

Själva banan höll god standard och greenfeen låg på 60 euro om man inte i förväg hade bokat golfpaket. Eftersom det var lite försäsong i Spanien hade vi i stort sett banan för oss själva. Inga köer och 27  grader i luften gjorde att alla golfrundor blev en njutning.

Golfsemester med barn
Golfbanan Playa de Serena låg på bekvämt avstånd från hotellet, ca 10 min promenad.

Golf-paus i två dagar

Den spanska värmen var något som vi inte var vana med. För att inte knäcka oss totalt på golfbanan så spelade vi i två dagar sedan gjorde vi ett uppehåll i två dagar för att sedan spela tre dagar på raken.

Den första golffria dagen hyrde vi cyklar (8 euro/pers) och gjorde en härlig cykelutflykt längs den ca 5 mil långa strandpromenaden. Cykeldagen avslutades med ett dopp i havet. Senare på kvällen var det minigolfmästerskap på programmet.

Dagen efter gick vi ihop några stycken och hyrde en egen minbuss (ca 20 euro/pers) och gjorde en trivsam resa till Granada (ca 15 mil). Granada var i jämförelse med Almeria en storstad. Under dagen i staden shoppades det en hel del och lunchen bestod av det spanska kökets specialte´, Tapas.

Stadsutflykten avslutades med ett besök på Alhambra. Vi lyckades få tag i de sista biljetterna för dagen (de släpper in max 8 000 pers/dag).

Golfsemester med barn
Det var varmt! Vi fick ta ett par dagars paus och passade på att hyra cyklar och göra en utflykt.

Golfsemester med barn
Efter två dagars speluppehåll var golfsuget på topp igen. Vi spelade de tre avslutande dagarna varav det under en dag arrangerades en partävling med fina priser.

Förbokning rekommenderas. Alhambra (den röda borgen) är stort borg- och palatsområde beläget på en höjd utanför staden. Den siste moriske härskaren Boabdil lämnade sitt palats år 1492 efter de kristnas långa belägring.

Efter två dagars speluppehåll var golfsuget på topp igen. Vi spelade de tre avslutande dagarna varav det under en dag arrangerades en partävling med fina priser till de tre framgångsrikaste paren.

Vår golfresa

I vår resa ingick frukost och middag vilket för oss var toppen. Efter 4-5 timmar i stekande sol var det väldigt skönt att efter duschen på hotellet ta hissen ner till restaurangen. Dock provade vi att gå ut en kväll. Resturang Don Jamon kan verkligen rekommenderas, oxfilén höll toppklass!

Vi var lediga dagen efter hemkomst och det kan också rekommenderas då både kroppen och knoppen var lite slitna. Efter nån dags vila på hemmaplan börjades det  dock smidas planer för nästa resa. För en golfresa blir det igen och igen och igen... !!!!


Frågor och svar till Tomas

 • Vad ska man tänka på när man bokar?
  Några av de vanliga reseföretagen har golfresor i sina kataloger sedan finns det även ett antal reseföretag som bara har golfresor. Har du tid kan du själv leta fram lågprisflyg och kombinera med hotell och golfbanor direkt online. Det bekvämaste är dock att boka färdiga paket. Kanske lite dyrare men mycket enklare än att själv sitta och leta och pussla ihop det.

  Tips: Något att tänka på är att se till att det inte är för långt mellan flygplats-boende-golfbana. Kan bli dyrt med en massa taxiåkande till/från samt att det tar tid.

 • Hur hittar man en bra golfbana med boende nära?
  Bara att kolla på nätet. De flesta bolag som säljer golfresor/paket brukar beskriva rätt utförligt angående avstånd osv. Ju bättre hotell och ju bättre golfanläggningen är ju dyrare blir det.
 • Får man ta med golfklubborna på flyget?
  Klubborna på flyget brukar ingå i de flesta golfpaketen. Kolla dock detta när du bokar så du inte åker på en otrevlig överraskning vid incheckningen.
 • Hur golfvan tycker du att barn bör vara för att njuta av en golfsemester?
  Min dotter åkte ner med hcp 31 och hem med hcp 27. Hon har spelat i 3 år. En viss vana tycker jag krävs, spelat på bana hemma i Sverige i två säsonger kanske. Banan vi spelade hade inget krav på hcp, annars är hcp-krav ganska vanligt.
 » Relaterade artiklar
Äventyrsbad
Hemma i Sverige finns små och mellanstora äventyrsbad som passar för en dagsutflykt. I våra grannländer kan du även besöka tropiska badanläggningar där ni kan stanna flera dagar. De har både boende, restauranger och skön låtsas-att-vi-är-på-Kanarieöarna-känsla . En prisvärt alternativ till solsemester! &Au Läs mer »
Berlin
När barnen är i skolåldern är det en upplevelse att ta med dem till en storstad. Det finns så mycket att titta på, annorlunda saker att göra och tokrolig shopping. Många flygbolag flyger till Berlin och nu pressas priserna – sök biljettpriser på Internet. Här får du Barnsemesters tips på vad du och familjen kan göra
Så ger man dricks på semestern
Ska man ge dricks och i så fall hur mycket bör man egentligen ge till olika personer inom servicenäringen på utlandsresan? Det är en av de vanligare frågorna reseguider får ute på resmålen. I många fall räcker det med ett vänligt tack medan det i andra förväntas att du ger en slant som uppskattning och tack för hj&au
Paris 2 - Här är lekparkerna i Paris!
Det finns karuseller, bilbaor, bergbanaor, lekplatser, caféer och allt möjligt kul. Vissa parker har smådjur, ponnyridning - och fontäner som barnen får bada i! Det är skönt för barnen att pausa i en grön park under ett besök i storstaden Paris. Det finns flera fina parker med lekplatser och underhållning. Paris erbjuder många
Testfamilj Hamburg
Jag fick ett mail från Barnsemester.se där det stod att vi blivit testfamilj för en resa till Hamburg. Lyckan var total när jag berättade det hemma! Barnen för allt roligt som de skulle få se och göra, maken när han såg taxfreen framför sig, berättar Jennie. Jag heter Jennie och det här är min familj. Vi blev Barnsemester
Alpin sommar i Österrike (SalzburgerLand)
Bergen i Österrike är minst lika magiska på sommaren som på vintern, och istället för skidlifter så trafikeras bergen av sommar-lifterna, eller gondolerna som de också kallas. De öppna landskapen och storslagna naturen erbjuder härliga vandringar, cykelturer och äventyr. SalsburgerLand är toppen för barnfamiljer som gär
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Presenter.se » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt på hela sortimentet, inklusive upplevelser p&a...
Laserdome Actioncenter Skövde » Med Barnsemesterkortet får du spela två spel laserdome, betala för ett! O...
Dockyard Hotel, Liseberg och Un... » Med Barnsemesterkortet får du två hotellövernattningar med frukost och entré till Liseberg och Univers...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Weekend
Hitta weekendresa utan att spräcka budgeten! Weekend-tips »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se