Här kan du se världen från hästryggen
Annons

Här kan du se världen från hästryggen

Har du och din tonåring hästar som gemensamt intresse, då kan en hästsemester tillsammans bli en rolig upplevelse. Många hästresor har bredvid-aktiviteter för de i familjen som vill följa med men inte rida.

Här kan du se världen från hästryggen

Thailand
En semester i Thailand kan bli en mix av sol, bad, utflykter och ridning på exklusiv hästranch.

Thailand

www.yihaa.se »
I ridpaketet ingår 10 ridpass som man fördelar valfritt under måndag-fredag, till exempel med ett pass på morgonen och ett på eftermiddagen. Ni rider på någon av anläggningens fyra banor. Huvudmanegen är byggd i mitten av hotellanläggningen så ert rum kan ha ett fönster som vetter in mot den magnifika manegen. En annan ridbana har olympiska mått och ibland arrangeras här internationella ridtävlingar.

Marocko
I Marocko kan man rida ut på spännande ökentur tillsammans med andra hästintresserade.

Marocko

www.hippotours.se »
Ökentur i kanten av Sahara, genom landsortsbyar, förbi små trädgårdar som pryder de antika slotten i Marocko, via gruvor, klitter och klippor i öknen.

Danmark

www.hippotours.se »
Læsø är en liten och lugn naturpärla till ö. Gården är stor och har 100 islandshästar! Varje morgon sadlar man för en heldagstur i Læsøs natur, man får lunch längs vägen och kommer tillbaka på kvällen. Man kan även åka runt på ön i hästskjuts. Alla kan delta. Både nybörjare och tränade, småbarn, stora barn, unga, gamla och familjer. Lekplats med gungor, studsmatta m m.


Polen
I Polen kan man kombinera sitt hästintresse med ångbad, jacuzzi och skönhetsbehandlingar.

Häst - Sydafrika
Sydafrikas natur är helt annorlunda mot vad vi är vana vid. Det är en upplevelse i sig. På den här resan får man vara med om ett äkta ranch-äventyr, häftigt!

Häst - Portugal
I Portugals största naturreservat finns hundratals mil av fina strandvägar, ett paradis för ryttare.

Häst - Frankrike
Frankrike är ett av de mest populära länderna bland svenska familjer som åker på hästresa.

Häst - Mallorca
På Mallorca finns förutom sol, bad och många turister, både långritter längs kusten och dressyrkurser på andalusiska hingstar.

Häst - Usa
I Arizona (USA) kan ni prova på ett riktigt ranchliv i cowboyhatt. Yeah.

Häst - Island
På Island rider man så klart på  islandshästar, och här finns både endagsturer och längre äventyr.

 

 

Polen

www.hippotours.se »
Långweekend på nybyggt hotell pool (6 x 12 m), bastu, ångbad, jacuzzi, solarium och skönhetsbehandlingar. Tätt intill hotellet ligger stallen med 30 hästar, utomhus hinderbana, en inomhusbana och flera ridstigar ner till stranden, som man fritt får utnyttja.

 

Sydafrika

www.greenways.se »
Ridsemester på en familjeägd gård som gått i arv genom många generationer. Långritter på de egna markerna, man får hjälpa till att driva boskap på gården, och prova på polocross. Boende i rustika stugor. Det blir också ett par nätter i "wilderness" (tältläger) med riktig ridsafari.

 

Portugal

www.hastsportresor.se »
I södra Portugal endast ett par mil från kusten hittar du ett ridcenter vackert inbäddad i en härlig trädgård. Här finns fantastisk natur att rida i med olivträd, eukalyptus, mandelträd, korkekar och pinjeträd. Valdemar kommer tillsammans med sin handplockade personal att skämma bort dig. Det finns en rejäl pool och en trevlig bar där du kan beställa enklare rätter. Hästarna är lusitanos, angloaraber och korsningar mellan lusitanos och arabiska fullblod. Välj mellan Långritt, Ridning och sol eller Dressyrträning för bra instruktörer.

 

Frankrike

www.hippotours.se »
Stor hästfarm i Limousin- och Dordognedalen. Mer än 35 hästar; araber, arab/berber och ponnyer - inomhus och utomhus ridbanor, instruktörer både för undervisning och turridning, ett stort utbud av alternativa aktiviteter för de i familjen som inte rider, boende i familjerum på gård från 1800-talet.

www.hastsportresor.se »
Långritt från vingård till vingård i Bordeaux. Picknick och provsmakning. Boende på hotell eller vingårdar. Man ser många slott på turen.

 

Brasilien

www.greenways.se »
Ridning i Pantanals våtmarker och strandritter längs den norra kusten nära Fortaleza.

 

Spanien

www.hastsportresor.se »
På Mallorca kan man välja mellan långritter längs kusten eller dressyr på andalusiska hingstar.

 

USA

www.greenways.se »
Ranchvecka i Montana där ni får delta i och lära er om det dagliga livet för en cowboy. Lugna, stadiga hästar och bekväma westernsadlar gör att alla med god fysik kan följa med. Detta är en genuin ”working ranch” som främst lever på boskapsskötsel, och enbart tar emot ett begränsat antal turister.

www.hastsportresor.se »
Prova att vara cowboy för en vecka hos Ted och Deb i Montana. Deras ranch var den första nybyggarranschen i delstaten och allt arbete med boskapen görs fortfarande från hästryggen.

 

Sverige

www.prinsensaraber.net »
Bo på Yxtaholms slott och rid på arabiska fullblod.

www.hovleden.se »
Gotland runt på över 50 mil ridled.

 

Argentina

www.greenways.se »
Långritter, dagsture r samt möjlighet att lära sig att spela hästpolo.

 

Island

www.eldhestar.is »
På Island rider man naturligtvis islandshästar och väljer själv om det ska vara en kort tur på ett par timmar eller ända upp till en vecka.

 

Irland

www.equitours.se »
Intensivt fälttävlansläger där både förälder och barn från 14 år kan delta. Riktar sig till ryttare som behärskar terränghoppning och vill utveckla sin ridning.

 

Korsika

www.hippotours.se »
På vackra Korsika kan man förflytta sig runt i bergsterräng, se och korsa virvlande vattenflöden och rida och bada längs stranden!


Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-18
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se