Annonsera   Kontakta oss   Logga in
Meny
Familjenöjen
Sverige
Alla familjenöjen i Sverige
Svenska landskap
Svenska städer
Norden
Europa
Övriga världen
Visa på karta Dina favoriter

Halloween och höstlovsfirande på Svenska familjenöjen

På höstlovet håller flera familjeparker extraöppet och lyxar till det med roligt Halloweentema! Kika och se om du hittar något som passar dig och din familj.


Familjenöjen i Sverige under Halloween Våra beräkningar gäller 2 vuxna + 2 barn under höstlov / Halloween 2016. Bensinkostnaderna är uträknade på 14.50 kr/l & 0.88 l/mil.

Här presenterar vi ett urval av de familjenöjen som har öppet under höstlovet / Halloween. Välj avreseort för att se ungefär hur långt ni har.

Nedan visas de olika platerna sorterade efter avstånd till vald stad. Visa platerna på en karta »


Gröna Lund  

Gröna Lund

2018  

Öppet
19 - 21 okt samt 26 okt - 4 nov. Varierande öppettider.

Gröna Lund

Halloween på Gröna Lund blir i år längre, större och läskigare än någonsin!

Alla åkattraktioner har öppet som vanligt och på det Stora Området i parken har mörka krafter tagit över. Varelser från underjorden, utsläppta mardrömmar, mutanter, hemska clowner och zombies huserar i skrymslen och vrår. Uppleva zombiezonen eller gå ombord på den nya skräckattraktionen Ghost Ship. Innanför skeppets skrov döljer sig en ondska från en tusen år gammal förbannelse!

Det finns också en mindre läskig delen av Halloween på Gröna Lund. Här finns garanterat inga onda väsen och man kan istället hänga med häxor, klättra i höbalar eller ta en tur i Spindelpigan eller Spökbilarna. Det finns också en ny barnföreställning med förtrollande underhållning.

Läs mer: Halloween på Gröna Lund »

Entré + åband
Allt-i-ett-paket Halloween webbpris: 395 kr för åkband + entré.

Resekostnader
Gröna Lund ligger på Djurgården i Stockholm.

Från till Gröna Lund med bil är det ca 2,9 km , det tar ca 11 min att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca 5 kr.


Kolmården  

Kolmården

2018  

Öppet
27 - 28 oktober samt 31 oktober - 4 november 11.00-19.00

Kolmården

Det spökar på Kolmården! Under höstlovet förvandlas Kolmårdens djurpark till en samlingsplats för traktens alla mystiska väsen med en mysrysig stämning, och efter mörkrets infall blir det allt läskigare med både eldshow, häxor, spöken och vålnader!

I det gamla Wärdshuset spökar gästerna från förr och på riddarnas arena pågår en kamp bland rikets främsta kombatanter! I en gammal tunnel vaknar vålnader till liv och uppenbarar sig i alla tänkbara färger och runt om i parken möter du väsen från både när och fjärran. Kom gärna utklädda och dansa loss på årets stora spökbal!

För den som vill förlänga äventyret går det att boka Halloweepaket på Vildmarkshotellet med övernttning, familjespa och entré till Halloween på Kolmården.

 

 

Läs mer: Halloween på Kolmården »

Entrepris
1-dagsentré 449 kr / vuxen, 399 kr / barn.
2-dagars entré 549 kr / vuxen, 499 kr  barn.

Från till Kolmården med bil är det ca 144 km , det tar ca 1 tim 44 min att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca 367 kr.


Furuviksparken  

Furuviksparken

2018  

Öppet
27 - 28 okt samt 31 okt - 4 nov: 12.00 - 18.00

Furuviksparken

Halloween på Furuvik är både mysigt och rysligt och bjuder på spännande aktiviteter för alla som vill njuta av parken i Halloweenskrud!

Besök spökfamiljen som har flyttat in i Kaptensgården, se matinébio i Cirkusbyggnaden, hälsa på i häxlägret på stallplan, känn pirret i magen i karusellerna och testa lyckan i spelen på tivolit. Det kommer även finnas möjlighet till ansiktsmålning och delar av djurparken kommer att vara öppen.

Missa inte eller den nya Sveigeunika attraktionern Spökjakten! Kliv in i den mystiska borgen där spöken och andra otrevliga väsen huserar. Hoppa i en vagn, greppa din laserpistol och försök att träffa så många spöken som möjligt, och gärna innan dina kompisar gör det och snor poängen!

För den som vill förlänga äventyret går det att boka ett paketerbjudande med övernattning på Furuvik Havshotell
 

Läs mer: Halloween på Furuvik »

Pris
Vuxen: 169 kr, barn (3-12 år): 139 kr. Åkband (från 4 år): 139 kr.

Boendepaket
Bo på Furuviks Havscamping i Skogscampingen eller med utsikt över Östersjön. Priserna nedan avser 1 natt inkl. 2-dagars entré för 2 vuxna och 2 barn under högsäsong.
Havsstuga: 3.495 kr

Resekostnader
Furuviksparken ligger i Furuvik utanför Gävle (Gästrikland).

Från till Furuviksparken med bil är det ca 166 km , det tar ca 1 tim 54 min att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca 423 kr.


Astrid Lindgrens Värld  

Astrid Lindgrens Värld

2018  

Öppet
27 - 30 okt: 10.00 - 17.00
31 okt - 4 nov: 10.00 - 19.00

Astrid Lindgrens Värld

Höstlovet firas på Astrid Lindgrens Värld bland annat med en äkta småländs marknad och över 90 utställare.

Ronja, Emil, Pippi, Madicken, Rasmus och Paradis-Oskar är alla på plats och hela parken är öppen för lek och äventyr.

Här finns hantverk, lokala matvaror och underhållning av alla de slag. I tillägg till det ordinarie programmet erbjuds också en mängd extra aktiviteter.

 

Läs mer: Astrid Lindgrens Värld »

Entré
Vuxna: 155 kr / en dag, 220 kr / två dagar
Barn (3 - 14 år): 105 kr / en dag, 150 kr / två dagar

Från till Astrid Lindgrens Värld med bil är det ca 298 km , det tar ca 3 timmar 17 min att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca 760 kr.


Tomteland  

Tomteland

2018  

Öppet
1 - 3 nov: 10.00 - 16.00

Tomteland

På Häxans spöklov träffar du massor med mystiska figurer från sagans värld. I Trollrike finns björnen Mosstass, trollen, Alven, Huldran och naturligtvis är den fasansfulle Trollkungen inte långt borta. Tomteland är otäckt pyntat och sagofigurerna är på sitt allra busigaste humör.

I Felodimestivalen tävlar Häxan och häxans kusiner mot de skönsjungande Älvorna.. och du röstar fram vinnaren med din mobil. Kom gärna lite ruskigt utklädd så du smälter in bland allaspöken, troll och häxor!

Det finns massor att se och göra under Spöklovsdagarna på Tomteland. Varje dag avslutas med ett superhäftigt Spöklovsdisco och ballongregn..

Läs mer: Spöklov på Tomteland »

Entré
Vuxen: 290 kr / 1 dag, barn (3-12 år): 230 kr / 1 dag. Vill ni spendera 2 dagar i parken kostar det enbart 20 kr extra per person.

Från till Tomteland med bil är det ca 299 km , det tar ca 3 timmar 55 min att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca 763 kr.


High Chaparral  

High Chaparral

2018  

Öppet 1 - 3 nov
Torsdag: 11.00 - 20.00
Fre - lör: 11.00 - 21.00

Zombielopp
Lördag 3 november


 

High Chaparral

Halloween på High Chaparral är ett härligt skräckfyllt äventyr för hela familjen. Hålögda zombies, busiga västernhjältar och Lucky Luke på otäckt showhumör gör staden osäker.

Under tre ödesdigra dagar, 1–3 november, är parken öppen för den som vågar. Den populära tågresan är rysligt spännande dessa dagar och likaså är ONkle Sams skräckhus. Rekommenderad ålder från 7 år (från 11 år efter kl 17.00).

”Run for your lives” är ett zombielopp där High Chaparral drabbats av en epidemi hela vilda västern är full av zombies! Alla deltagare får ett livband med tre liv och uppgiften är att springa genom den mörka vilda-västern staden som är fylld av onda zombies, tuffa  hinder och skrämmande oväntade specialeffekter.

Barn 7-12 år springer sitt lopp medan det fortfarande är ljust ute och här är loppet lite mer lagom läskigt. Man får gärna springa tillsamans med en vuxen.

Läs mer: High Chaparral »

Entré och aktiviteter
120 kr / 1 dag, 180 kr / 2 dagar. Barn under 1 meter går in gratis.
Tågresa: 50 kr, Skräckhus 30 kr, Ponnyridning 30 kr

Zombielopp
Pris: 195 kr / person för barnloppet (3 km) och 495 kr / person för vuxenloppet (5 km).

Från till High Chaparral med bil är det ca 392 km , det tar ca 4 timmar 0 min att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca 1000 kr.


Liseberg  

Liseberg

2018  

Öppet
12–14, 19–21 och 26–31 oktober & 1–4 november. Varierande öppettider.

Liseberg

Under några ödesdigra dagar i höst fylls nöjesparken med allt från hårresande skräckhus och ljusskygga figurer till barnsligt bus och godis – utöver många Halloween-öppna karuseller och nervkittlande berg- och dalbanor. Halloweenkänslan börjar redan vid entrén. Parken fylls med fågelskrämmor, höbalar och 100 ton pumpor. Därefter väntar flertalet upplevelser för såväl höstlovsfirare som skräckfantaster.

För de våghalsiga: I år väntar, förutom skräckinjagande åkturer i den nya berg- och dalbanan Valkyria, ett helt nytt cirkussällskap. För de udda figurerna på Cirkus Bisarr är underhållning mer än bara skratt och förtjusta tillrop. Det är på blodigt allvar. Flertalet skräckhus och skräckområden håller öppna i nöjesparken under halloween. Magsjuka gastar, ljusskygga zombies eller elaka instängda barn på vinden väntar för den som vågar.

I Kaninlandet och Lisebergs trädgårdar är det däremot inte alls läskigt, snarare rysligt mysigt med fokus på bus och godis utan skräck. Här kan man krama mjuka kaniner, gå på godisjakt eller leta sig runt i en snurrig halmlabyrint. Ansiktsmålning finns utanför Kaninbutiken och på Kvarnteatern visas kaninteatern Pumperipossa.

 

Läs mer: Halloween på Liseberg »

Allt-i-Ett Halloween: Entré + fri åkning (köper du online ingår tre express-pass till valfri attraktion eller skräckhus): från 440 kr / person.

Endast entré: från 100 kr. Lilla åkpasset (barnattraktionerna): från 175 kr.

  Landvetter Airport Hotell och Liseberg medverkar på Barnsemesterkortet

Från till Liseberg med bil är det ca 468 km , det tar ca 4 timmar 47 min att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca 1194 kr.


Skånes Djurpark  

Skånes Djurpark

2018  

Öppet
13/10 - 4/11: 10.00 - 17.00

Skånes Djurpark

En alldeles magisk spänning sprider sig över Skånes Djurpark när hösten kommer. Naturen förgylls av höstens färger och djuren brölar och brunstar. Tusentals pumpor,  gömda troll och fågelskrämmor som lura, det är som en sagolik höstvärld full med spännande aktiviteter och magiska upplevelser!

Under höstveckorna anordnas spännande möten med kryp & kräl, ystiskt höstuppdrag från försvunne professor Zool, läskig sagostund i nya Ladan, spännande fågelmöten med ugglor och korpar, skördefest med bus eller godis på Fåret Shaun Land och andra roliga aktiviteter för hela familjen.

För den som vill förlänga äventyret går det att boka övernattning i familjetält på Camp Oak. Då bor man mitt i vildmarken och i boendepaketet ingår 2-dagarsbiljett, unika durmöten och måltider.

Läs mer: Höst på Skånes Djurpark »

Entrépriser
Dagspass: Barn fr 169 kr, vuxen fr 199 kr.

Från till Skånes Djurpark med bil är det ca 548 km , det tar ca 5 timmar 50 min att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca 1398 kr.


Relaterade artiklar
Halloween och höstlovsfirande på Danska... Halloween och höstlovsfirande på Danska...
Det danska höstlovet ligger två veckor tidigare än det svenska och då slår många av de danska familjeparkerna på stort med ett härligt Halloweentema! För många Svenskar är det lika nära till de populära familjeparkerna här. Kika och se om du... Läs mer »
Inspiration: Semestra med barn i Sverige Inspiration: Semestra med barn i Sverige
Snart är sommarlovet och semestern här. Om du och familjen valt att stanna hemma i Sverige och undrar hur ni ska spendera alla dessa lediga semesterdagar har vi massor av bra tips här på Barnsemester.se! Kika runt på våra kartor, visa alla... Läs mer »
Jämför priset: Danska familjenöjen Jämför priset: Danska familjenöjen
För många Svenskar är det lika nära till de stora populära familjeparkerna i Danmark som till de i Sverige och vi är många som drömmer om en sommar i Danmark. Men vad kostar det resa till Danmark, entrépriser, att övernatta och vad får man för... Läs mer »
Jämför priset: Svenska familjenöjen Jämför priset: Svenska familjenöjen
Vi är många som drömmer om att kunna ta med familjen till någon av de stora, populära familjeparkerna i Sverige. Men vad kostar det att komma in, vad kostar det att övernatta och vad får man för pengarna? Barnsemester har räknat på... Läs mer »
Barnemester testar Sommarland Själland
Barnsemester testar: Bara en timme med bil från Köpenhamn ligger Sommerland Sjælland och denna danska pärla har massor att erbjuda. Parken är stor och lummig med massor av olika aktiviteter att hitta på och... Läs mer »
Familjenöjen för alla... Familjenöjen för alla...
Alla fungerar vi olika och alla barnfamiljer har familjemedlemmar med olika behov och funktion. Många av familjenöjena i Sverige har sitt mål att vara tillgängliga för alla och välkomna alla gäster. Läs mer »
Det danska höstlovet ligger före det svenska och då slår många familjeparker på stort.
Ska ni stanna hemma i Sverige och vill ha tips på hur ni ska spendera era semesterdagar?
För många Svenskar är det lika nära till de stora parkerna i Danmark som till de i Sverige.
Lekland, museum och science center är perfekt för dagar med trist väder!
Äventyrsbad som passar för en dagsutflykt, och tropiska badanläggningar för flera dagar.
Ett Science center är ett ställe med massor av stationer med olika experiment.
Hur mycket kostar en semester med vattenland, och vad får man för pengarna?
Vilka familjenöjen ligger var? Vi har samlat några av de största på en karta, enkelt och överskådligt.
Men vad kostar det att komma in, vad kostar det att övernatta och vad får man för pengarna?
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons
Populära erbjudanden
TT-Line » Med Barnsemesterkortet får du 15 % rabatt på Travem...
Ramsvik stugby » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr rabatt vid bokning av paketet "Familjekul vid havet" som innehåll...
First Hotel Kolding och Legoland » Med Barnsemesterkortet får du 8% rabatt på First Koldings paketerbjudande med boende och entrébiljette...
Annons
Populära familjenöjen
Annons
Onödigt dyrt eller jättebra?
Kryssning passar dig som vill se nya ställen varje dag.
Annons

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2019 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies