Halloween och höstlovsfirande på Svenska familjenöjen

På höstlovet håller flera familjeparker extraöppet och lyxar till det med roligt Halloweentema! Kika och se om du hittar något som passar dig och din familj.


Familjenöjen i Sverige under Halloween Våra beräkningar gäller 2 vuxna + 2 barn under höstlov / Halloween 2016. Bensinkostnaderna är uträknade på 14.50 kr/l & 0.88 l/mil.

Här presenterar vi ett urval av de familjenöjen som har öppet under höstlovet / Halloween. Välj avreseort för att se ungefär hur långt ni har.

Nedan visas de olika platerna sorterade efter avstånd till vald stad. Visa platerna på en karta »


Parken Zoo  

Parken Zoo

2016  

Öppet
29/10 - 6/11: 10.00 - 16.00
3 - 4/11: 10.00 - 19.00

Parken Zoo

Titta. Är det inte ett levande spöke där bakom trädet? Och en häxa med spindelnätshår bland buskarna? På höstlovet får Parken Zoo besök av spöken och andra läskigheter. 

Det kommer att vara en rysmysig stämning med roliga (och kusliga!) aktiviteter.

Läs mer: Parken Zoo »

Priser
Vuxen: 300 kr
Barn (3-16 år): 250 kr

  First Hotel City Eskilstuna och Parken Zoo medverkar på Barnsemesterkortet

Från till Parken Zoo med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Kolmården  

Kolmården

2016  

Öppet
2 - 6 november: 10.00 - 17.00

Kolmården

Det spökar på Kolmården! Skuggor från tidiga århundraden lösgör sig i mörkret. Häxor, gastar, vampyrer och lömska clowner vaknar till liv mellan träden när Kolmårdens mysigt läskiga Halloweenvecka firar 5-årsjubileum.

Det är återigen dags att plocka fram halloweenkostymen och vara med på årets häftigaste firande, när hela Kolmården fylls med rysmysiga upplevelser och läskiga varelser.

Eldshow, häxmusikal, föreställningar med  Cirque de la Grave och den årliga spökbalen är några av årets dragplåster. Man kan även få häxan att plocka fram godisskålen genom att utmana henne på bus eller godis...

Förutom roliga och spöklika upplevelser har du också möjlighet att uppleva delar av djurparken, se delfinshowen Life och åka Safari. Fast under Halloweenveckan blir Safari-turen en helt annan typ av äventyr...

 

 

Läs mer: Halloween på Kolmården »

Entrepris
Vuxen: 429 kr
Barn (3 – 12 år): 379 kr

Från till Kolmården med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Astrid Lindgrens Värld  

Astrid Lindgrens Värld

2016  

Öppet
29/10 - 6/11: 10.00 - 17.00
3 - 4/11: 10.00 - 19.00

Astrid Lindgrens Värld

Höstlovsöppet i Astrid Lindgrens Värld med äkta småländs marknad och över 90 utsätllare.

Under höstlovet är Astrid Lindgrens Värld en helt annan upplevelse än på sommaren. Träden i parken går i en gul-röd skala och solen sjunker ner bakom trädtopparna redan under eftermiddagen. När det skymmer tänds eldkorgar och lyktor som lyser upp den friska, klara luften bandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar.

Tempot är lugnt men för leklystna barn finns det mycket roligt att göra och upptäcka. Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Rasmus och Paradis-Oskar är här med familj och vänner alla dagarna.
 

Läs mer: Astrid Lindgrens Värld »

Entré

Vuxna: 155 kr / en dag, 220 kr / två dagar
Barn (3 - 14 år): 95 kr / en dag, 135 kr / två dagar

  Astrid Lindgrens Värld medverkar på Barnsemesterkortet

Från till Astrid Lindgrens Värld med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Tomteland  

Tomteland

2016  

Öppet
4 - 5 november: 11.00 - 17.00

Tomteland

Under Halloween flyttar Häxan in i trollens hus och ställer till med bus och galna upptåg på Tomteland!

Häxan har suttit i långa planeringsmöten med trollen, och detta har gjort Tomten lite nervös. Tomten har nu bett flera av de andra karaktärerna på Tomteland att närvara för att försöka hålla ordning på Häxan och dom busiga trollen.

Det blir 2 fullspäckade dagar med allt ifrån häxskola till spökdisco!

Läs mer: Spöklov på Tomteland »

Entré
Vuxen: 190 kr
Barn (3-12 år): 150 kr

Från till Tomteland med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


High Chaparral  

High Chaparral

2016  

Spökvandring
29 oktober: 12.00 - 16.00

Zombielopp
30 oktober
2.5 km: 10.00
5 km:11.00

Stuntskola
1-3 november
 


 

High Chaparral

High Chaparall blir läckert läskigt med spökvandringar, Zombielopp och stuntskola under novemberlovet.

Vågar du följa med på en spökvandring i parken när gamla westernkaraktärer återuppstår i ett ödsligt, kargt Vilda Västern? Vandringen tar ca en timme.

I Zombieloppet springer du en bana genom parken där utdöda westernkaraktärer plötsligt har återuppstått som zombies och är ute efter dina tre liv. Kan du ta dig i mål med liv i behåll?

Undernovemberlovet anordnas även stuntskola där du bl.a. får lära dig hur du ramlar utan att slå dig & hur du slåss utan att slåss.

Läs mer: High Chaparral »

Spökvandring för barn 7-15 år
Pris: 100 kr, medföljande vuxen 50 kr.

Zombielopp 7+
Pris: 195 kr / person för 2.5km loppet och 350 kr / person för 5 km loppet.

Stuntskola (halvdag) för barn 10 - 16 år.
470 kr/person. Cowboyhatt, revolver, hölster, skott och fika ingår.

Från till High Chaparral med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Barnens Gård  

Barnens Gård

2016  

Öppet
2 - 5 november: 16.00 - 22.00

Barnens Gård

På Barnens Gård anordnas under Halloween ett par härligt läskiga kvällar med Halloweentema! Upplev en helkväll bland sagor, monster, mat och kusliga historier.

Läs mer: Gastarna på gården »

Pris
150 kr per person
 

  Barnens Gård medverkar på Barnsemesterkortet

Från till Barnens Gård med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Liseberg  

Liseberg

2016  

Öppet
21–23 okt och 28 okt–6 nov

Liseberg

Gör dig beredd på en skrämmande höst! Årets Halloween på Liseberg är både längre, större och mer skräckinjagande. Under 13 ödesdigra dagar fylls nöjesparken med allt från ännu fler hårresande skräckhus och ljusskygga figurer till barnsligt bus och godis – utöver 30 Halloween-öppna karuseller och nervkittlande berg- och dalbanor.

Nyhet 2016 - Distrikt Z
I området vid Balder, bland utbrunna bilvrak, rostigt metallskrot och containrar, väntar de levande döda på att du ska ge minsta ljud ifrån dig. Personalen som befunnit sig i området har i panik tagit sig in på ett kontor – en bra plan tills en ruta plötsligt krossas... Vågar du besöka nya skräckhuset Zombie?

 

Med Barnsemesterkortet får du en hotellövernattning med frukost samt en dags entré till Liseberg för 2 vuxna och 2 barn för 1020 kr. Ordinarie pris 1475 kr. Läs mer här »

 

Läs mer: Halloween på Liseberg »

Allt-i-Ett: Entré + fri åkning (kan endast köpas online)
1-dag: 440 kr
2 dagar: 625 kr

Enbart entré
Alla över 110 cm: 95 kr

  Dockyard Hotel, Liseberg och Universeum! medverkar på Barnsemesterkortet

Från till Liseberg med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


Skånes Djurpark  

Skånes Djurpark

2016  

Öppet
15/10 - 6/11: 10.00 - 17.00

Skånes Djurpark

Skånes djurpark bjuder under tre härliga höstveckor på en ny sagolika höstvärld fylld av pumpor, häxor, väsen, halm och bus. Under dessa veckor är djurparken fylld av spännande och mystiska upplevelser för hela familjen.

Bland annat så arrangras en skördefest och bus med Fåret Shaun och flocken på lantmarknaden, man kan karva sin egen pumpa, grilla marshmallows vid öppen eld och lyssna på mystiska sagostunder i Terrariet. Missa inte heller den magiska fågelflygningen, de hemliga uppdragen från Professor Zool och spännande kryp och krälmys med naturens läskigaste nedbrytare!

Läs mer: Skånes Djurpark »

Entrépriser
Vuxen: 229 kr
Barn (3-12 år): 149 kr

Från till Skånes Djurpark med bil är det ca är det ca , det tar ca att köra. Bensinkostnaden t/r blir ca kr.


 » Relaterade artiklar
5 campingar för dig som gillar när det...
Välj mellan bäversafari, bergsklättring eller dykning. Bo i stuga eller egen husbil/husvagn. På Södra Näs Camping är hundar välkomna och det anordnas träffar med hunden i centrum. Hafsten SweCamp Resort, Bohuslän En camping för hästälskaren. Ta med den egna hästen – och inkvartera den i en gård i närheten.
Cirkus i Sverige
Under sommarhalvåret turnerar de svenska cirkusarna för fullt. Kanske kommer de till en ort nära dig? Kamelshow på cirkus Olympia. Cirkusbiljetter kan man nästan alltid köpa på plats. Ibland säljs dom även på Tincnet. Klicka in på respektive Cirkus hemsida för att vara säker på vad som gäller. Cirkus Brazil Jack
Dalarna - Boende
Eftersom Dalarna har flera skidorter finns det gott om stugor att hyra på sommaren. Dessutom finns campingplatser, hotell och vandrarhem. Fundera över hur ni vill bo. Turistbyråerna är ett bra ställe att börja leta på när du söker ett semesterboende. Du kan också titta på www.blocket.se och klicka in dig på Dalarna och däref
Tonåringar i mellersta Sverige
Vad kan man göra tillsammans när barnen blir större? Många familjer undrar vad man kan göra med barnen när djurparker och lekland inte lockar längre. Vi har finkammat Sverige från norr till söder på äventyr och annat som kan locka med en tonåring! Boda Borg har äventyrshus med spännande questar på flera ställen
Spa med barn
Lugn, harmoni, avkoppling och sköna spa-behandlingar. Det kan vara både roligt och mysigt att åka på spa tillsammans med barnen. Barnen har kul i bad och bastu och de vuxna kan passa på att få massage, ansikts- och kroppsbehandlingar. En del spa har även speciella behandlingar anpassade för barn! En mysig duomassage med mamma är en riktigt h&aum Läs mer »
Vi vann ett tandemskärmflyg!
Tusentals barnfamiljer över hela landet vinner resor, saker och upplevelser i Barnsemesters tävlingar. Varje vecka läggs nya tävlingar ut. Här kommer en hälsning från en vinnarfamilj! - Wow, det var häftigt! Nu när jag står på marken igen mår jag lite illa. Men det var det värt, säger Fredrik som vann och fick flyga tande
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Tropicarium Kolmården » Med Barnsemesterkortet får alla barn en bit ormömsskin! Ormömsskinnet kommer fr&...
Mälarhusens stugby » Med Barnsemesterkortet får ni 50% rabatt på minigolf för hela familjen!
SEA LIFE Helsinki » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Kryssning
Kryssning passar dig som vill se nya ställen varje dag. Så fungerar kryssning »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se