Jul i New York - Julstämning
Annons

Jul i New York

En fantastisk sak med New York är att det alltid finns shower och konserter med stora artister, varje vecka. Surfa runt och se vad som bjuds!

Rockettes
Vilken julshow! Den är spektakulär, och därför heter den "Christmas Spectacular". Se du dansarna längs bildens nederkant? Det är de världsberömda Rockettes!

Julshower

Den mest folkkära och spektakulära julshowen är sedan över 70 år Radio City Music Halls Christmas Spectacular. De osannolikt långbenta och högsparkade dansarna Rockettes, "träsoldaternas" marsch och 3-D-tomten är paradnummer. Konserthallen är i sig en uppenbarelse, pråligt men smakfullt förgylld i Art Deco-stil www.radiocity.com »

På legendariska arenan Madison Square Garden kan man under årets julsäsong se världspremiären av Cirque du Soleils lika hisnande som världsberömda strapatser i den nya hyllade showen Wintuk (t o m 1/1 -08). Denna saga om pojken Wintuk som letar efter snö och äventyr spås bli en av New York-julens klassiker i många år framöver. www.thegarden.com »

Holiday Laser Light Show är fängslande gratisunderhållning i vackra tågstationen Grand Central Stations gigantiska entréhall (42:a gatan/Park Avenue). Det nitiskt restaurerade taket väcks till liv med säsongens musik och ljus varje halvtimme 11-21 (t o m 1/1 -08).

Taxi
De gula taxibilarna syns lång väg.

Se världsvan ut: Ta ett steg ut i gatan, håll upp hela armen en stund och vips har du en taxibil vid dina fötter. Fyll först platserna bak. Är ni fyra är det däremot okey att sitta i framsätet. De kör med taxameter och priserna är billigare än hemma. Glöm inte dricks!

Ingen jul utan Händels Messias. New York har minst 20 uppsättningar, både stilrena och tokroliga. Kolla i dagstidningarna på plats.


Stämningsfullt

St John the Divine är världens största katedral. Här kan ni visa barnen konstnären Keith Harings silvertryptyk och 1 000 papperstranor som svävar i "fredsgranen". Konsertschemat bjuder en säregen blandning av gungande gospel, barockkörer, lutheranska hymner och Händels Messias (förstås). På nyårsafton bär tiotusentals besökare levande ljus i en fredsmässa. www.stjohndivine.org »

Ett hav av blommor är navet i Riverside Church under julen. Från tornet på Harlems mest berömda kyrka (där bl a Martin Luther King passionerat predikat) kan du njuta stans glittrande julljus i lugn och ro. Även konserter, julaftonsmässa och världens näst största klockspel (120th Street/Riverside Drive).

Läs mer om New York:


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-12
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se