Jul i New York

En fantastisk sak med New York är att det alltid finns shower och konserter med stora artister, varje vecka. Surfa runt och se vad som bjuds!

Rockettes
Vilken julshow! Den är spektakulär, och därför heter den "Christmas Spectacular". Se du dansarna längs bildens nederkant? Det är de världsberömda Rockettes!

Julshower

Den mest folkkära och spektakulära julshowen är sedan över 70 år Radio City Music Halls Christmas Spectacular. De osannolikt långbenta och högsparkade dansarna Rockettes, "träsoldaternas" marsch och 3-D-tomten är paradnummer. Konserthallen är i sig en uppenbarelse, pråligt men smakfullt förgylld i Art Deco-stil www.radiocity.com »

På legendariska arenan Madison Square Garden kan man under årets julsäsong se världspremiären av Cirque du Soleils lika hisnande som världsberömda strapatser i den nya hyllade showen Wintuk (t o m 1/1 -08). Denna saga om pojken Wintuk som letar efter snö och äventyr spås bli en av New York-julens klassiker i många år framöver. www.thegarden.com »

Holiday Laser Light Show är fängslande gratisunderhållning i vackra tågstationen Grand Central Stations gigantiska entréhall (42:a gatan/Park Avenue). Det nitiskt restaurerade taket väcks till liv med säsongens musik och ljus varje halvtimme 11-21 (t o m 1/1 -08).

Taxi
De gula taxibilarna syns lång väg.

Se världsvan ut: Ta ett steg ut i gatan, håll upp hela armen en stund och vips har du en taxibil vid dina fötter. Fyll först platserna bak. Är ni fyra är det däremot okey att sitta i framsätet. De kör med taxameter och priserna är billigare än hemma. Glöm inte dricks!

Ingen jul utan Händels Messias. New York har minst 20 uppsättningar, både stilrena och tokroliga. Kolla i dagstidningarna på plats.


Stämningsfullt

St John the Divine är världens största katedral. Här kan ni visa barnen konstnären Keith Harings silvertryptyk och 1 000 papperstranor som svävar i "fredsgranen". Konsertschemat bjuder en säregen blandning av gungande gospel, barockkörer, lutheranska hymner och Händels Messias (förstås). På nyårsafton bär tiotusentals besökare levande ljus i en fredsmässa. www.stjohndivine.org »

Ett hav av blommor är navet i Riverside Church under julen. Från tornet på Harlems mest berömda kyrka (där bl a Martin Luther King passionerat predikat) kan du njuta stans glittrande julljus i lugn och ro. Även konserter, julaftonsmässa och världens näst största klockspel (120th Street/Riverside Drive).

Läs mer om New York:

 » Skidåkning i hela världen
Barnvänligt, bra skiåkning, lugnt eller vacker by. Snabbguide »
 » Skidsemester
Jämför resmål, vecka och färdsätt. Billigaste skidresan »
 » Relaterade artiklar
Guide till populära skidorter
Marie Peterson är medlem här på Barnsemester.se och en mycket skicklig skidåkare. Hon har själv testat hela 21 skidorter runt om i världen och vi bad henne dela med sig av sina favoriter. Av de 21 skidorter Marie har testat så finns ett par av favoriterna i Österrike som enligt henne är absolut vackrast och trevligast. Där finns lite av allt Läs mer »
Snöexpressen
Ett alternativ till bil- och bussresor när man ska åka på skidresa till Österrike med barnen är Schnee-Express (Snö-Expressen), det nattåg som kommer att varje veckoslut gå från Hamburg direkt till olika vintersportorter i Österrike. Genom Hamburgs anslutning till det internationella tågnätet blir ”Snö-Expressen” in
Åka längdskidor med barn
Längdskidor är roligt, och det kan man åka på tusentals ställen över hela landet. Här får du några bra tips att tänka på när du ska lära ditt lilla barn åka på längden. Prata inte så mycket Tänk på att små barn inte är mogna att ta emot muntlig instruktion på samma sätt Läs mer »
Skidsemester
Tjohooo, det snöar! Barn är ofta modigare än vi vuxna i backen och lär sig snabbt hur skidorna fungerar. Här har vi sammanställt lite tips för att göra planeringen av er skidsemester enklare. Tips: Vi har även listat alla Sveriges skidanläggningar i vår stora attraktionsbank. Där finns dom indelade både efter landskap och efter n&
Sälen - Lomma
Mamma Marita tränar skidåkning med lilla Ebba 2 ½ år. I Tandådalens nya barnområde springer Marita med lilltjejen i sele. Ebba är cool och skippar svängarna, här är det störtlopp som gäller. Barnsemester träffade lilla Ebba i den nya småbarnsbacken med rullband. Ebba är bara 2 ½ år och hade de minst
Checklista till skidresan
Självhushållning håller matkostnaderna nere. Kör ni bil och har plats kan det löna sig att storhandla hemma innan för priserna på affärerna i närheten brukar vara höga. Och tänk på att lunch i backen är dyrt. Ta med matlåda istället eller ät på rummet om ni bor nära backen. Bra att ta med om ni hyr s
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Museihusets Leksakshall » Med Barnsemesterkortet får alla betalande barn en gratis glass!
Eslövs Leksaksmuseum » Med Barnsemesterkortet får familjens barn fri entré tillsammans med betalande vuxen!
Gavnø Slot » Med Barnsemesterkortet får 1 barn GRATIS entré till Gavnø Slot: V...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Bläddra bland artiklarna i någon av våra artikelkategorier »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se