Las Vegas Strip - Hotell
Annons

De berömda hotellen på The Strip

Hela 18 av världens 25 största hotell, räknat i antal rum, ligger på The Strip i Las Vegas. Inte illa för en gata som bara är ca 6,5 km lång.

The Strip
1. Stratosphere »
2. Sahara »
3. Riviera »
4. Circus Circus »
5. Wynn »
6. Venetian »
7. Treasure Island »
8. Mirage »
9. Imperial Palace »
10. Flamingo Hilton »
11. Ceasars Palace »
12. Bellagio »
13. Ballys »
14. Monte Carlo »
15. Paris »
16. Boardwalk »
17. Planet Hollywood »
18. New York New York »
19. MGM Grand »
20. Tropicana »
21. Excalibur »
22. Luxor »
23. Mandalay Bay »

Hotellen här är inte bara stora och spektakulära, de är också berömda för sina koncept. Exempelvis finns hotellet Paris som har både ett Eiffeltorn man kan åka upp i och en Triumfbåge. Ceasars Palace med inspiration från romarriket, Excalibur med sitt fantastiska riddarslott, Luxor med egyptiska pyramider och en gigantisk spinx och New York New York med hela Manhattan och Frihetsgudinnan. Knäppt eller fantastiskt, det får var och en tycka som den vill!

Är hotellpriserna höga?

Det kan bli några dollar billigare att bo på ett mindre hotell utanför The Strip. Ändå väljer de allra flesta turister, även barnfamiljer, något av de stora hotellen. Det är nämligen förvånansvärt låga priser på så lyxiga hotell.

Det behöver inte bli en dyr historia att bo på The Strip. Hotellen i gatans början och slut, som exempelvis Stratosphere, Sahara och Circus Circus är relativt billiga. Som många andra hotell i Las Vegas förlitar de sig på att tjäna in pengarna i casinot, snarare än på rumshyran.

Prisexempel 2008:
Vecka 44 (höstlovet) kostar Sahara Hotell ca 300 kr ($47) + tax per natt i dubbelrum. Priserna stiger till det dubbla under helgerna. Priserna gäller så gott som alltid per rum, inte per person. Man får två stora amerikanska sängar, så viss får man plats med ett par barn också i ett sådant rum. Vissa av hotellen tar ut en extra kostnad om man vill bo fler, andra gör det inte. Fråga när ni bokar. Är ni en familj med två vuxna och tre barn kan det bli krångligt att hitta ett hotellrum för alla. De flesta tillåter endast 2 vuxna och 2 barn.

Tips! Man kan spara pengar på att jämföra olika bokningssajter mot varandra. Ibland är hotellets hemsida billigast att boka genom, men det kan lika gärna vara billigare att boka genom en resesajt. Du får helt enkelt surfa runt på nätet och se dig omkring. Tips på hotellbokning »

Vilka hotell passar oss barnfamiljer?

Så gott som alla hotell har poolområde där barnfamiljer samlas på dagarna. De flesta har inte separat barnpool till de små barnen, så ta med bra flythjälpmedel.

Gillar dina barn cirkus och karuseller? I så fall rekommenderar vi hotellet Circus Circus . Här samlas de flesta barnfamiljerna, och inte undra på det, hotellet visar cirkusshower en gång i halvtimmen, och det finns en nöjespark med bergochsalbana och karuseller inne i hotellet. Det ni!

Andra hotell som barnfamiljer älskar är Excalibur , som till utsidan ser ut som ett stort sagoslott. En fantastisk upplevelse för ett barn i sagoåldern.

Hotellet New York New York har en stor arkadhall som skolbarn och tonåringar gillar. Stratosphere har "uppskjut" och andra fullkomligt galna åkattraktioner högst upp på taket, där man sitter och dinglar med fötterna i stolar långt utanför huskanten!

Mandalay Bay är välkänt för sin fantastiska badanläggning där man kan hyra urläckra pooldagbäddar i skuggan intill en av världens största pooler (med vågor som skvalpar mot stranden, åtta våningar upp) - inte så dumt att bo där när man befinner sig mitt ute i öknen, eller hur?

Vi har samlat några av de största hotellen på en karta. Se kartan »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-08-15
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se