De berömda hotellen på The Strip

Hela 18 av världens 25 största hotell, räknat i antal rum, ligger på The Strip i Las Vegas. Inte illa för en gata som bara är ca 6,5 km lång.

The Strip
1. Stratosphere »
2. Sahara »
3. Riviera »
4. Circus Circus »
5. Wynn »
6. Venetian »
7. Treasure Island »
8. Mirage »
9. Imperial Palace »
10. Flamingo Hilton »
11. Ceasars Palace »
12. Bellagio »
13. Ballys »
14. Monte Carlo »
15. Paris »
16. Boardwalk »
17. Planet Hollywood »
18. New York New York »
19. MGM Grand »
20. Tropicana »
21. Excalibur »
22. Luxor »
23. Mandalay Bay »

Hotellen här är inte bara stora och spektakulära, de är också berömda för sina koncept. Exempelvis finns hotellet Paris som har både ett Eiffeltorn man kan åka upp i och en Triumfbåge. Ceasars Palace med inspiration från romarriket, Excalibur med sitt fantastiska riddarslott, Luxor med egyptiska pyramider och en gigantisk spinx och New York New York med hela Manhattan och Frihetsgudinnan. Knäppt eller fantastiskt, det får var och en tycka som den vill!

Är hotellpriserna höga?

Det kan bli några dollar billigare att bo på ett mindre hotell utanför The Strip. Ändå väljer de allra flesta turister, även barnfamiljer, något av de stora hotellen. Det är nämligen förvånansvärt låga priser på så lyxiga hotell.

Det behöver inte bli en dyr historia att bo på The Strip. Hotellen i gatans början och slut, som exempelvis Stratosphere, Sahara och Circus Circus är relativt billiga. Som många andra hotell i Las Vegas förlitar de sig på att tjäna in pengarna i casinot, snarare än på rumshyran.

Prisexempel 2008:
Vecka 44 (höstlovet) kostar Sahara Hotell ca 300 kr ($47) + tax per natt i dubbelrum. Priserna stiger till det dubbla under helgerna. Priserna gäller så gott som alltid per rum, inte per person. Man får två stora amerikanska sängar, så viss får man plats med ett par barn också i ett sådant rum. Vissa av hotellen tar ut en extra kostnad om man vill bo fler, andra gör det inte. Fråga när ni bokar. Är ni en familj med två vuxna och tre barn kan det bli krångligt att hitta ett hotellrum för alla. De flesta tillåter endast 2 vuxna och 2 barn.

Tips! Man kan spara pengar på att jämföra olika bokningssajter mot varandra. Ibland är hotellets hemsida billigast att boka genom, men det kan lika gärna vara billigare att boka genom en resesajt. Du får helt enkelt surfa runt på nätet och se dig omkring. Tips på hotellbokning »

Vilka hotell passar oss barnfamiljer?

Så gott som alla hotell har poolområde där barnfamiljer samlas på dagarna. De flesta har inte separat barnpool till de små barnen, så ta med bra flythjälpmedel.

Gillar dina barn cirkus och karuseller? I så fall rekommenderar vi hotellet Circus Circus . Här samlas de flesta barnfamiljerna, och inte undra på det, hotellet visar cirkusshower en gång i halvtimmen, och det finns en nöjespark med bergochsalbana och karuseller inne i hotellet. Det ni!

Andra hotell som barnfamiljer älskar är Excalibur , som till utsidan ser ut som ett stort sagoslott. En fantastisk upplevelse för ett barn i sagoåldern.

Hotellet New York New York har en stor arkadhall som skolbarn och tonåringar gillar. Stratosphere har "uppskjut" och andra fullkomligt galna åkattraktioner högst upp på taket, där man sitter och dinglar med fötterna i stolar långt utanför huskanten!

Mandalay Bay är välkänt för sin fantastiska badanläggning där man kan hyra urläckra pooldagbäddar i skuggan intill en av världens största pooler (med vågor som skvalpar mot stranden, åtta våningar upp) - inte så dumt att bo där när man befinner sig mitt ute i öknen, eller hur?

Vi har samlat några av de största hotellen på en karta. Se kartan »


 

 

Circus Circus
På hotell Circus Circus (nr 4 på kartan) finns en stor nöjespark med bergochdalbna, inomhus!

Har du bott på hotell på The Strip?

Berätta för oss och andra barnfamiljer vad du tyckte, gå in på hotellets sida och sätt ditt betyg och skriv en kommentar! Till hotellen »

 » Relaterade artiklar
Familjen Gudfastssons reseberättelse
Pär och Cecilia är medlemmar på Barnsemester.se och åkte på backpackingresa i Thailand. De var där under sin föräldraledighet. Läs deras egen story! Dagbok Del 1: Förberedelser och funderingar » Del 2: Vi är i Ao Nang » Del 3: Paradiset på jorden - Railay Beach » Del 4: Många svenskar och gott om barnfa
Vi åkte till Indien för att träffa vårt...
Barnsemesters redaktion: Många familjer i Sverige har ett eget fadderbarn i ett annat land. Det finns flera organisationer man kan vända sig till om man är intresserad. Familjen som skriver denna berättelse har fått ett fadderbarn genom Barnfonden. Mer information om Barnfonden finns på deras hemsida: www.barnfonden.se » Vi har följt Shridevi sedan
Gudfastsson-dagbok-del 7
Del 7: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 7. Clara älskar att surfa på vågorna. Det är lite knepigt i början, men när man väl har kommit på hur man gör är det riktigt skojigt! Nu har vi kommit till Koh Ngai (Koh Hai). Enli
Vi backpackade i Thailand - och hade...
Familjen Mertens – Nyberg från Askim passade på att samla in barnkläder och leksaker till behövande barnhem innan de åkte på semester. Vi har länge velat backpacka på Östkusten, mot Kambodja, och passa på att båtluffa mellan öarna Koh Chang, Koh Mak och Koh Kood, berättar mamma Pia. Familjen Mertens – Nybergs &au
På fredsresa utan mamma och pappa
Det här är några av de hundratals svenska barn som har åkt iväg ut i världen, utan sina föräldrar, för att lära sig om hur barn i andra länder lever och tänker. Redan vid 11 års ålder kan man ge sig iväg, och många fortsätter resa år efter år till olika länder. Vi som står utanför
Resa till Guadeloupe
Barnsemester resereporter Anders har varit på Guadeloupe i Karibien. Han har kört runt och pratat med folk, letat upp trevliga utflyktsmål för oss med barn eller tonåringar, hittat de vitaste paradisstränderna och de bästa tipsen. Anders har rest över hela världen med sina fyra barn, men Guadeloupe blev snabbt en ny favorit. Hör honom berät
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
KronoCamping Saxnäs » Med Barnsemesterkortet får ni 20% rabatt på boendepriset om ni bokar minst en veckas ca...
Boda Borg i Oxelösund » Med Barnsemesterkortet får du gå 4 betala för 3 i sommar! Erbjudandet gäller...
Attraktiva boende hos Sembo » Med Barnsemesterkortet får du alltid minst 10% rabatt på allt boende hos Sembo. Medlemsrabatt...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Bläddra bland artiklarna i någon av våra artikelkategorier »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se