Annons

Paddla kajak med barn

Kajakpaddling är oftast en vuxenaktivitet, men det behöver inte vara så. Det går utmärkt att paddla kajak med barn om kajaken har mittsittbrunn.

Kajak med barn
Två kompisar, redo för ett spännande kajakäventyr! (Bild från en medlem, tack för den!)

När barn är med på aktiviteter får vi vuxna sänka ribban. Ofta ser vi vuxna en sträcka i kilometer eller i timmar. För ett barn kan längden på turen vara några hundra meter eller någon kilometer, det spelar mindre roll, så länge utflykten är spännande och rolig.

Paddla kajak med barn
Barnfamilj gör sig redo för kajakutflykt med sin 3-åring på plats i K2:ans mittsittbrunn. Självklart har alla flytväst.

Vilken kajak passar barnfamiljer bäst?

Förskolebarn: De yngsta kan ju inte paddla själva, utan sitter med och upplever genom att titta på vattnet, naturen och på vad ni vuxna gör. Här finns det ett bra alternativ och det är att hyra en Trapper K2:a med mittsittbrunn, som rymmer två mindre barn mellan de vuxna.

Skolbarn: Har man ett äldre barn i skolåldern som själv vill prova att paddla, men ändå behöver en flexibel lösning, så är ett förslag att de vuxna väljer att hyra en K1:a och en K2:a och turas om längs turen.

Både småbarn och tonåringar: Ett tredje alternativ är att hyra två K2:or. Då kan antingen en vuxen och ett barn paddla i varje kajak. Om ni exempelvis är en stor familj med både vuxna, skolbarn och större tonåringar kan två K2:or fungera även för er. Med en mittsittbrunn går det fint att vara en vuxen, en stark tonåring och ett barn i mittsittbrunnen.


Kajak med barn
En fiskepaus blir ett äventyr till. (Bild från en medlem, tack för den!)

Börja med en kort tur och gör flera fikapauser. Välj en dag med lugnt väder, så att alla kan njuta.

Hyra kajak

Att hyra en kajak kostar ca 300-400 kr/dag.

Tänk på: Alla ska ha flytväst. Ta med något att äta, dricka och extra ombyte. Anpassa klädsel till vädret och glöm inte att solen tar hårt ute på sjön. Ta på både solskyddskräm och keps/hatt.

Ett exempel på en lagom kajaktur

Det här är ett exempel på en typ av kajaktur som passar en barnfamilj med barn i skolåldern. Ring och fråga uthyrare där du bor, kanske har de liknande turer?

Solnedgångstur vid Vänern (Kristinehamn)
Lämplig tur för nybörjare. En kvällstur på cirka 3 timmar med betoning på njutning och upplevelse. Det blir en tur inåt Varnumsviken och Marieberg, eller en titt ut genom något av sunden vid Hjälmarsfjorden. En fikapaus blir det förstås och om vädret är fint får man uppleva solnedgången i väster. Boka på tel 070-202 66 52.

Så hittar du ett paddlingsäventyr

Kontakta en uthyrare där du bor och fråga om de har gruppturer som passar barnfamiljer. Berätta att du är nybörjare om du är det, be om goda råd och att turen anpassas efter era kunskaper och barnens ålder. Du kan hitta uthyrare genom att gå in på ditt landskap här på Barnsemester.se och klicka på ”Sport och Äventyr”. Börja leta här »

 


Av: · · Senast uppdaterad 2019-07-14
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Skogsäventyr med barnen
Skogsäventyr med barnen
Små barn älskar att leka i naturen! Prova att vända på en stenbumling i skogen och visa småkrypen som gömt sig därunder – ditt barn har underhållning i en timma. Barn är nyfikna av naturen, och på naturen! [...]
Grottäventyr
Grottäventyr
De här tuffingarna har klättrat och hängt med sina föräldrar på äventyr sedan de var riktigt små. Senaste äventyret var resan till Spanien på påsklovet, då de klättrade i [...]
Paddla kajak med barn
Kajakpaddling är oftast en vuxenaktivitet, men det behöver inte vara så. Det går utmärkt att paddla kajak med barn om kajaken har mittsittbrunn. Två kompisar, redo för ett spännande kajakäventyr! [...]
Plocka bär & grönsaker
Plocka bär & grönsaker
Bönderna i Sverige har ofta grönsaker till självplock, så passa på och handla billigt samtidigt som ni gör en utflykt med familjen! Har du provat krämig vaniljglass med mogna röda vinbär? [...]
Tonåringar i norra Sverige
Vad kan man göra tillsammans när barnen blir större? Många familjer undrar vad man kan göra med barnen när djurparker och lekland inte lockar längre. Vi har finkammat Sverige från norr till söder [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
Alltid minst 10% rabatt på allt boende hos Sembo
75 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Upp till 300:- rabatt per person på Happydays.nu
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Skansen-Akvariet
Stockholm
Fjätervålen
Dalarna
Universeum
Göteborg
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies