Annons

Olika former av semesterboende med barn

Det finns många olika sorters semesterboende men vilka bassar bäst för barnfamiljer? Hotell, campingplatser, vandrarhem, airbnb, motell, lantgård, hembyte är några av alternativen.

Att hitta rätt boende på resan är viktigt och ofta en stor kostnadspost i resbudgeten. Dyrare boende har ofta (men inte alltid) mer bekvämlighet och ligger bättre till än billigare men billigare alternativ kan i sin tur ge andra upplevelser på resan.

Ett bra semesterboende för barnfamiljer ligga nära de attraktioner man tänkt besöka. Kanske nära stranden, skidbacken, nöjesparken eller äventyrsbadet.

Innan du bokar:


Hotell

Ett bra hotell för barnfamiljer bör ha rymliga familjerum och gärna en god frukostbuffé! Tips på familjevänliga hotell i Sverige »

Är det en chartersemester ni ska boka så har de stora researrangörerna koncept för extra barnvänliga hotell. Charterarrangörernas familjehotell »


Motell

Motell har oftast lägre standard och sämre lägen än hotell men är i sin tur billigare. Ska man bara stanna för en övernattning längs vägen på bilsemestern är Motell ett bra alternativ.


Vandrarhem

Vandrarhem (hostel) finns i över hela världen. De har oftast en enkel standard med möjlighet att laga mat. Vanligtvis tar man med sig (eller hyr) lakan och handdukat. Ibland finns egna rum att boka och ibland får man dela rum med andra gäster. Det finns gemensamma ytor som gästkök och allrum. Mer information om vandrarhem »


B&B (Bed & Bedfast)

I ett B&B hyr man ett rum, ofta i samma hus som värdfamiljen bor i vilket ger en personlig kontakt med de som driver boendet. Eftersom rummen är i "vanliga" villor är de ofta små och det kan vara lyhört med begränsat utrymme för lek. B&B är stort framförallt i England men det kommer allt mer i andra länder.


Bo på lantgård

För djurkära barn som inte har djur omkring sig till vardags är det förstås en fantastisk upplevelse att få bo nära djur för några dagar. Det finns massor av trevliga ställen som erbjuder ett semesterboende nära djur. Bo på lantgård »


Hyr privata hus och lägenheter

Det finns många som hyr ut såväl hus som lägenheter till turister. Detta görs dels i privat regi eller genom agenturer.


Byt bostad - hus och lägenhetsbyten

Fördelarna med att byta bostad med en annan familj är flera. Boendet blir gratis och byter du med en barnfamilj finns både leksaker och barnrum på plats. Man kan hitta hus eller lägenheter via privata annonser på internet. Vanligare är dock att man använder sig av någon av många förmedlare. Byt bostad och bo gratis på semestern »


Camping: Husvagn, husbil, stuga och tält

Har ni funderat på om husvagnssemester är något för er? Har ni inte provat men är sugna kan det vara idé att hyra en husbil eller husvagn och se om det är något som passar er.

Fördelen är att man inte behöver packa upp och ner som under en normal bilsemester och att man själv kan förvara och laga mat. Nackdelarna är bla att det kan vara trångt i en husbil med barn och att möjliga uppställningsplatser är begränsade och oftast utanför städerna. Att parkera husbilen i städerna centrum och gamla delar kan också bli en utmaning.

En enklare och billigare variant är att tälta. Då finns inga parkeringsproblem men nackdelen är istället att matlagningsmöjligheterna och de sköna sängplatserna saknas.

Tänk på att i de flesta länder är det inte tillåtet att campa med husvagn, husbil eller tält utan markägarens tillstånd. Man är därför hänvisad till campingplatser.

Många campingplatser har stugor för uthyrning. Det är ett billigt alternativ jämfört mot hotell och vandrarhem men behövs ofta bokas i god tid. Ta med egna lakan och njut av livet på en campingplats!Av: ·
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Campingfamilj med speciella behov
Campingfamilj med speciella behov
Kan man resa runt i hela Sverige flera veckor om året när man har barn med stora behov av så få förändringar som möjligt? Familjen Gustavsson testade, och det fungerar hur bra som helst! Familjen [...]
Familjen Eriksson testar camping på...
Är det kul att campa på en riktigt stor camping? Det ville familjen Eriksson med sina två barn veta, så de åkte och testade. Vid havet söder om Strömstad ligger en modern semesteranläggning med [...]
Barnkalas - Campingkalas
Barnkalas - Campingkalas
Gör inbjudan som ett tält, be deltagarna ta med sig sovsäck, kudde och nalle. För de lite större barnen kan det vara ett sova-över-kalas Sätt upp tält på gräsmattan, gör en liten [...]
Las Vegas Strip - Hotell
Hela 18 av världens 25 största hotell, räknat i antal rum, ligger på The Strip i Las Vegas. Inte illa för en gata som bara är ca 6,5 km lång. 1. Stratosphere » 2. Sahara » 3. Riviera » 4. Circus Circus » 5. Wynn » 6. Venetian » 7 [...]
Vi testade lyxcamping i Italien
Testfamiljen Nordlund-Birgersson Barnsemester.se skickade iväg fembarnsfamiljen Nordlund-Birgersson på en utmaning: att campa med fem barn mellan 8 mån-12 år. Det var mamma Linn, pappa Anders, barnen Beatrice 12 [...]
Vintercamping i Sälen
Anneli och Micke från Västerås har sonen Hannes 5 år. De gillar att åka skidor och bor i egen husvagn på Caravan Clubs campingplats i Tandådalen i Sälen. Det går utmärkt att bo i [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
500 kr rabatt vid bokning av paketet "Familjekul vid havet"
20% rabatt på camping eller stuga v.19-23 och/eller v. 34-35
10% rabatt på hyran hos Incoming Center of Scandinavia AB
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Den Blå Planet, Danmarks ...
Danmark
Daftöland på Daftö Resort
Bohuslän
Kneippbyn Resort Visby
Gotland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies