Barnsemester testar:

Sunwing Alcudia Beach


Långgrunt. Finkornig sandstrand. Stor fantasifull barnpool. Barnklubb. Miniland med pyssel. Lekplats. Minigolf. Barnshow. Lollo och Bernie. Barnvagnsvänliga ytor. Begränsad trafik nära hotellet.


Sunwing Alcudia BeachBild från www.ving.se

Sunwing Alcudia Beach ligger direkt vid den finare delen av Alcudias strand och hela konceptet bygger helt enkelt på att göra livet så enkelt som möjligt för småbarnsföräldrar. Allt är barnanpassat och var man än vänder sig ser man massor av barn i alla åldrar.

Vi som tycker till:
Mamma Jenny jobbar med Barnsemester.se, pappa Alexander, Leo 3 år och Felix 1 år hjälper till.

 

Samtliga familjemedlemmar ger både Sunwing Alcudia och Mallorca 10 stjärnor.

Flygresan

En klar fördel när man reser med barn är den korta flygtiden till Mallorca, ca 3 timmar och 40 minuter. Resan började med ett plus i kanten till Ving (Thomas Cook) för ”Lollo och Bernie” menyn med barnvänlig mat till barnen.


Transfer

Resan tog ca 45-50 minuter. Det är direkttransfer så man slipper riskera att hamna på det "sista" hotellet med massor av hotellstopp som drar ut på tiden innan man är framme.


Hotellet

Hotellet består av flera olika byggnader som ligger som ett pärlband längs strandpromenaden plus ett par tvärs över gatan.

Den stora huvudbyggnaden heter Nuevas Palmeras och har massor av lägenheter med havsutsikt. Vi valde dock den snäppet billigare byggnaden Villa Princesa. Och om vi sträckte på halsen lite ute på balkongen kunde vi också se havet. ;)

Priserna för de olika byggnaderna varierar och likaså rumsstorlekarna, som mest kan man bo upp till 7 personer i ett rum.

Det finns speciella "Happy Baby" lägenheter för familjer med små barn, men vi nöjde oss med att boka ett baby-paket med babysäng, babystol och sulky.


Sunwing Alcudia Beach
Den korta flygresan är en klar fördel när man har små barn.

Maten


Vi valde All Inclusive och till barnens stora lycka ingick även Fun Slush (ni vet den där frysta saften). Plus i kanten för att man vid baren till Princesa själv kunde fylla på sin slush (slipper köa), och all personal i både snackbarer och lobbys pratade skandinaviska så barnen kunde själv beställa.

Vi år frukost på Princesa och lunch och kvällsbuffé i huvudrestaurangen på Nuevas Palmeras. Restaurangen är stor och det finns gott om barnstolar. Barnen har en egen egen buffé som är lite lägre så att dom själva kan nå och här finns alla barnmats-klassiker. Mellan måltiderna fanns det bland annat baguetter, munkar och dricka att hämta så mycket man ville.

Maten var god och det fanns mycket att välja mellan. Personalen trevligt och snabb på att plocka undan när något barn spillde (eller kastade en tallrik i golvet). Precis bredvid restaurangen finns en mindre lekplats för barn som blir rastlösa innan föräldrarna hunnit tugga klart.

Känner man att man kanske tröttnar på buffé efter en vecka kan man boka Sunwing Exclusive istället. Då äter man 5 av 7 dagar buffé och fixar själv maten de andra två dagarna.

Hotellet har även två a la carte restauranger. Har man äldre barn kan man passa på att avnjuta en måltid här på tu man hand medan barnen är på ”Pizza och Movienight” med Vingvärdarna.

Självklart kan man också laga egen mat i lägenheten. Och shoppar man på Lidl (som ligger inom 5-10 min gångavstånd) kan man komma billigt undan på matfronten. Vill man inte gå så långt har hotellet ett eget minimarket.

Sunwing Alcudia Beach
Varje morgon kör en traktor på stranden och snyggar till sanden.

Stranden

Alcudias strand är superhärlig! Det är väldigt gott om plats eftersom stranden är både lång och bred. Det är alltså inte tal om att ligga packade som sillar och det finns gott om plats både om man gillar solstolar eller om man föredrar att breda ut sitt badlakan direkt på stranden.

Sanden lyxigt finkornig, det känns nästan som att vara i Karibien! Och det är långgrunt. Väldigt långgrunt. Perfekt för små barn! Vill man ta ett snabbt dopp får man dock räkna med att plumsa en bra bit ut.

Strandpromenaden löper längs hotellet och det är gångavstånd in till Alcudia och hamnen. Där nere finns också en fin lekplats med klätterställning direkt på stranden.


Sunwing Alcudia Beach
Den finkorniga sanden är perfekt för att bygga sandslott.

Sunwing Alcudia Beach
Barnpoolen med sandstrand. Att trilla på rumpan i sanden är mjukt och riskfritt.

Pooler

Vid Princesa och Villa Princesa där vi bodde finns en vuxenpool och en liten ”vanlig” barnpool. Vi föredrog dock att knata bort till den större barnpoolen vid huvudbyggnaden bredvid lekplatsen och barnens miniland.

Barnpoolen vid Nuevas Palmeras är verkligen jättehärlig och ”sandstranden” runt om var perfekt för oss eftersom Felix precis hade lärt sig gå och inte var jättestadig på benen. Vattendjupet sluttar också så det är enkelt att kliva i även om man är liten.

En del av barnpoolen är solskyddad och det finns både en babyrutschkana, en svamp som sprutar vatten och en liten vattenrutschkana för barn.

Totala antal poolkvm på Sunwing Alcudia är ca 720 kvm så det finns gott om plats att bada.


Sunwing Alcudia Beach


För barnen

Barnens Miniland är gratis att besöka, och ligger precis bakom banpoolen. Här har dom öppet hus ett par timmar varje dag och barnen får måla, pyssla och leka. Det var olika pyssel varje dag och vi kom hem med pärlplattor, armband och finfina teckningar med paljetter.

Både pysselplatsen utomhus och lekplatsen med kätterställning har skugga, och det finns även möjlighet till lek inomhus.

Det finns skandinavisktalande personal på plats som hjälper till, men det är meningen att man ska stanna med sitt barn. Tjejerna här var både trevliga och engagerade, men det jag var mest imponerad över hur var de svängde mellan språken när de pratade med norska, danska och svenska barn.

Sunwing Alcudia Beach

Föräldrafria aktiviteter (barnklubb) för barn från 3 år anordnas ett par dagar i veckan och det bokas på plats. Våra barn var för små för att prova denna gången, men de familjer vi pratade med var nöjda.

Precis bakom barnklubben ligger minigolfbanorna. Här var det gratis att spela hur mycket man ville, och klubborna fanns i storlekar för både barn och vuxna.Våra barnen "spelade" (drog runt bollarna med klubborna) minst en gång om dagen.

Lollo och Bernie hade After Beach ett par dagar och lekte med barnen, de dök även upp på olika ställen under hotellet under dagen (var kunde man se på ett schema) så att barnen kunde säga hej och kramas lite.

Björnarna Isidor, Brumbrum och Tvättis ställer till med show tre kvällar i veckan. Showen varar ca 30 min och barnen sitter verkligen som förstenade och tittar. Efter det är det dags för Minidisco och dans för hela slanten. Hur kul som helst!

Sunwing Alcudia Beach
Lollo och Bernie anordnade After Beach med roliga lekar!

Shopping

Längs strandpromenaden finns ett par ”supermarkets” med de typiska turistsouvenierna. Nere vid hamnen kan man shoppa lite smycken, klockor och en lite kläder.


Hemresan

Reser man med Thomas Cook airlines kan man utnyttja Easy Travel och checka in bagaget redan på hotellet. Supersmidigt! Bagaget checkas in på förmiddagen och när det är dags att resa hem tar man bara barnen och handbagaget, hoppar på transferbussen till flygplatsen och går direkt till gaten utan att passera incheckningen.


Har du varit på Sunwing Alcudia Beach?

Både vi på Barnsemester.se och andra barnfamiljer vill gärna veta vad du tycker! Klicka in på Sunwing Alcudia Beach hos oss och sätt ditt betyg och skriv en liten kommentar. Sunwing Alcudia Beach »

 » Relaterade artiklar
Lär ditt barn simma
Vi har kikat närmare på när och vad barn kan klara av i vatten, och vi tipsar om lärorika vattenlekar för olika åldrar. 0 - 1 år » 1 - 2 år » 3 - 4 år » 5 - 6 år » 7 år och uppåt » Badvett som är bra att lära barnet
Topp 100
Svenska mästerskapet i sajtbyggande är avgjort. För 12:e året i rad har Internetworld utsett Sveriges 100 bästa sajter. Barnsemester.se nominerades även till TRIP AWARD 2008 På den stora Turismgalan blev Barnsemester.se nominerade av Rese och Turistnäringen i Sverige till TRIP AWARD 2008 » Så rangordnar juryn Sveriges b&au
Så snorklar du med ditt barn
Man kan snorkla hemma i Sverige och se roliga krabbor och småfiskar, eller snorkla på andra sidan jordklotet och titta på färgglada fiskar i korallrev. Skulle du vilja snorkla med ditt barn? Här får du några bra grundtips. Snorkling är roligt både för stora tonåringar och för mindre barn. Det är lätt att lära sig.
Ensam med barn till Gran Canaria
Hur barnvänligt är det på Gran Canaria? Vi har pratat resor med Ulrika, ensamstående mamma till Ida 4 år och Emma 1 år och 10 månader. Hon berättar här om en resa hon gjorde till Gran Canaria. På Gran Canaria är det varmt året runt. Ida 4 år njuter av utsikten i djurparken Palmitos Parque. Lite nervöst först
Gran Canaria - Reseberättelse 1
Medlem berättar: Hösten 08 åkte jag och min äldste son till Bahia Feliz på Gran Canaria. Sonen gick på dykkurs i poolen. Ohhh vilka typiska charterturister vi var, må ni tro! Vattengympa på morgonen, sonen i Super Kids och vi höll oss mestadels på hotellområdet hela veckan. Jag rycktes med i charterstilen och dansade och h&au
Hur lång är flygresan?
Vet du när ska resa och hur länge du kan tänka dig att flyga, men inte vart du vill resa? Vi visar gärna vägen ut i chartervärlden med vår stora sammanställning av chartervärldens flygtider och hjälper dig att välja resmål efter hur lång tid det tar att flyga. Längst ned på sidan hittar du tabeller med resmål och Läs mer »
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Upzone Borås » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Kolarbyn » Med Barnsemesterkortet för du 50% rabatt på andra övernattningen i Kolarkoja!
Upzone Ängelholm » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Weekend
Hitta weekendresa utan att spräcka budgeten! Weekend-tips »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder cookies för att förbättra din upplevelse
Jag accepterar cookies