Testfamilj Branäs
Annons

Vi blev Barnsemesters testfamilj till Branäs

"Vi hade turen att bli utvalda som testfamilj i Branäs. Vi var alla spända av förväntan när dagen vi skulle få åka äntligen kom. Allt var packat och vi satte oss i bilen för att börja vår resa. Barnen var nervösa, hur skulle det vara... Ingen av dom hade ju tidigare åkt skidor."

Testfamilj Branäs

Testfamilj Branäs
Branäs ligger längs Klarälven i nordvästra Värmland och är en populär skidort.

Vi kom fram vid 15.30 och hittade lätt fram till vår incheckningsbod, där inne fanns ett kuvert med vår nyckel och information om Branäs skidanläggning.

 

Barnen ville dra på pjäxorna direkt

Vi letade oss fram till vår lägenhet och fick in all packning. All skidutrustning var utkörd till oss och stod i lägenheten och väntade. Barnen hade inte tid att vänta utan ville ut direkt till backarna!

 

Vi gick till skiduthyrningen för att byta pjäxor som var fel storlek, vi möttes av väldigt trevlig och hjälpsam personal och bytet var fixat direkt.
 

Bra backar för barnen

Vårt boende låg alldeles bredvid backen så det var bara en kort promenad för att komma fram. Det fanns ett område anpassat för barn och nybörjare. Där fanns det 2 lite större barnbackar med knappliftar och en liten “kulle” med ett transportband.

 


Testfamilj Branäs
Skidskolan var för 4-12 år och sen fanns det privatlektioner också.

Det var personal vid liftarna så man kunde få hjälp vid påstigningen av liften om det behövdes. Barnen tyckte backarna var väldigt bra att börja på.

 

Varm saft i backen

Mellan åken så kunde man värma sig med varm saft som fanns att dricka gratis nedanför backarna. Väldigt uppskattat av barnen och mig. Det fanns även en värmestuga alldeles bredvid med en stor grill utanför för de som ville grilla. Detta fanns lite varstans på anläggningen och i backarna.

 

 

Skidlärarna var jättebra

Skidskolan var för 4-12 år och sen fanns det givetvis privatlektioner också. Skidlärarna var jättebra och hjälpte alla barn och fick dom att känna sig betydelsefulla.

 


Testfamilj Branäs
Vårt boende låg alldeles bredvid backen.

Testfamilj Branäs
Tips: Boka liftkort och skidutrustningen innan så finns allt i stugan när ni anländer.


 

När skidskolan var slut fick varje barn ett skidmärke att sätta på tröjan vilket var väldigt speciellt för barnen.

Det var kvällsåkning i backen varje dag till 19.00. Afterski var från 17.00 och där va det mysigstämning med mysik och trevlig personal. Samtidigt som afterskin kunde barnen vara på glassfest hos Björnbusarna, där fanns det även skattjakt och barnpassning dagtid.

Det var gratis skoteråkning för barnen men tyvärr var det samma tid som skidskolan.

 

Restauranger och mat

Restaurang fanns både längst ner och på toppen av berget. Det fanns lekrum för barnen och menyn var anpassad för både barn och vuxna, fanns något för alla till ett vettigt pris. På anläggningen fanns även ett närlivs.

All personal var trevliga och mycket hjälpsamma och fick upplevelsen att bli superbra. Vi kommer absolut rekommendera Branäs för andra och vi kommer att återvända för mer skidåkning.

 

 

Läs mer

 

Testfamilj Branäs

 


Av: · · Senast uppdaterad 2020-02-04
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se