Ingredienser (4-6 portioner)
2 stora gula lökar
2-3 msk smör
400 g grytbitar av nöt
3-4 vitlöksklyftor
1 1/2 msk paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk mejram
strimlat skal av 1/2 citron
3 msk vetemjöl
1 1/2 liter grönsaksbuljong
3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
3-4 potatisar
salt ev tabasco
Tillbehör
Gräddfil
Skär köttet i tärningar och bryn det i smör. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd med 1/2 liter av buljongen. Rör om.
Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 30-40 min. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan. Späd med resterande buljong. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och ev ett par stänk tabasco. Servera med en klick Gräddfil.