Vad gör man när tonåringen inte vill följa med?
Annons

Vad gör man när tonåringen inte längre vill följa med familjen på semester?

”Nä mamma, jag väääägrar följa med. Jag vill stanna hemma, ensam.”

Så låter det förr eller senare hos alla familjer med en tonåring. Men hur hanterar man situationen? Vågar man verkligen låta tonåringen vara ensam över helgen?


Kompisarna är viktiga, men lämna inte din tonåring ensam hemma när ni är på semester, säger Johan Eriksson.
- Lämna inte din tonåring ensam hemma över helgen, säger psykologen Johan Eriksson. Försök finna en bättre lösning. Kanske kan en av tonåringens kompisar få följa med er?

Om det inte går, vad gör man då?
- Beslutar du dig ändå för att tonåringen ska få stanna, bör du se till att någon vuxen du känner väl tar ansvar för henne/honom medan ni är borta. Kanske kan du prata med bästa kompisens föräldrar, och fråga om din tonåring kan få bo hos dem över helgen, föreslår Johan Eriksson.

Varför är det så tråkigt att följa med ?
-
Kompisarna är viktiga nu. Men det handlar också om vad man tycker om att göra. Fundera över om ni kan göra något mer äventyrligt tillsammans. Då blir det roligare att följa med familjen några år till.


Artikeln publiceras med tillstånd från Stockholms läns landsting och deras informationskanal Vårdguiden. Texten är faktagranskad av Tarja Bergerheim, som är skolsköterska/distriktssköterska på Farsta Gymnasium.


Av: · · Senast uppdaterad 2020-04-08
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se