Annons

En härlig dag på Ven med "tjocka släkten"

Vad gör man en härlig sommardag med ett glatt gäng där den yngste är en liten kille på fyra år, den äldste är mormor som är 75 och där emellan är det medelålders, tonåringar och en hund?  – Vi åkte till Ven för att cykla!

Cykla på Ven

Cykla på Ven

En lagom tur på havet

Färjeturen över är precis lagom, man ser målet hela tiden men hinner ändå njuta av en stund på havet.

Väl i land väntar promenaden upp för backen till cykeluthyraren, jösses så många cyklar de har!

När man är så många som vi var, eller om man helt enkelt bara vill vara säker på att snabbt få cyklar till alla, så gör man bäst i att boka hemifrån.

Här finns verkligen cyklar till alla!

Lillkillen fick sitta i en barnstol bak på en vuxencykel, sjuåringen fick cykla tandem med en vuxen. Det fanns till och med en rolig tandem med en stor och en liten cykel!

Alla fick cyklar och hjälmar som passade, även hunden blev nöjd då han fick en hundkärra så han slapp att springa hela turen i värmen.
Sjöturen och backen upp till cykeluthyraren hade gjort oss hungriga men vi kunde ju inte äta med en gång… eller? Vi beslöt oss för att i alla fall ta oss till Uraniborgsområdet innan fikan åkte fram.


Cykla på Ven

På Uraniborg kan man både leka och lära.

Platsen visade sig vara väl vald, när de yngre i sällskapet ätit upp sina pannkakor, men vi vuxna ville sitta en stund till, fanns det en hel del för dem att springa runt och upptäcka. Obsevatoriet Stjärneborg, Planetstigen och inte minst Idehistoriska lekparken med sina olika lekstationer.

Vi hade kunnat gå in på Tycho Brahe museet som finns i före detta Allhelgona kyrka, men vädret var helt enkelt för fint för att gå inomhus.

Små stopp här och där gör att turen blir rolig

När alla var nöjda gränslade vi cyklarna igen och tog oss vidare ut mot S:t Ibbbs kyrka. På vägen dit gjorde vi en del avstickare till krukmakare, konstnärer och ett tillfälligt loppis. Ett och annat inhandlades som ett minne av en fin dag. De många stoppen var både roliga och nödvändiga i värmen.

Cykla på Ven

Cykla på Ven

Cykla på Ven

Härlig utsikt, glass och bad!

Det var spännande att gå omkring och läsa på de gamla gravstenarna på S:t Ibbs kyrkogård tyckte barnen. Att sen skrämma slag på föräldrar och mormor genom att högt där uppe sitta på kanten och dingla med benen med utsikt över hamnen var jättekul!

Vi tog oss ner i hamnen och där var det läge för en glass till både människor och hund. Den glassen satt riktigt fint och badet efteråt var inte fy skam det heller. Vi tog god tid på oss och det blev flera dopp innan vi kände för att ta oss tillbaka igen.

Man blir hungrig av att klättra och bada

Vi valde att inte cykla runt ön, utan tog samma väg tillbaka. På vägen fanns det gott om ställen att äta på och vi var hungriga igen. Det blev pizza, det var fler som hade kommit på samma goda idé men pizzan var värd att vänta på.

Det var ett trött, mätt och nöjt gäng som gick backen ner mot Bäckviken och steg ombord på Venbåten tillbaka till Landskrona. Alla var överens om att vi måste göra detta till en tradition – En tur till Ven med släkten blir något att se fram emot varje sommar!

Tips:

  • Ven-trafiken har Familjebiljett! ToR för 2 vuxna och upp till 4 barn (0-16 år) 260 kr
  • Boka cyklarna hemifrån
  • Ha god tid på er
  • Ta med en egen fika, man blir fort hungrig!

Bra Ven-länkar:
Ven-Trafiken »
Vens Cykeluthyrning »
Vens kulturhus »
Tycho Brahe »
Välkommen till Ven »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-06-01
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Svenska skolan på Koh Lanta
Svenska skolan på Koh Lanta
Februari i Sverige. Ungarna är gnälliga, ingen gillar kvällsmaten du har lagat, tvättkorgen bågnar och ute är det råkallt och blåsigt. Fy farao! Men hör här…det finns massor av svenska [...]
Linus 9 år vann äventyrsvecka i...
Linus 9 år vann Barnsemesters äventyrsvecka i Ljungdalsfjällen Fler än tusen barnfamiljer har vunnit i tävlingar på Barnsemester.se, och varje vecka startar minst en ny tävling. Läs om Linus och hans [...]
Frankrike - Sport och äventyr på...
Franska Rivieran På Franska Rivieran finns många äventyrslekparker, ofta i pinjeskog. Perfekt en het och solig dag när ni söker skugga. Det kryllar även av golfbanor, och den som gillar fart kan prova gokart! [...]
Vandrarhem passar oss barnfamiljer!
Vandrarhem passar oss barnfamiljer!
Vandrarhem i Sverige är inte som vandrarhem utomlands. I många andra länder är det idrottsföreningarnas och ungdomarnas boendealternativ. I Sverige är standarden högre och fler och fler barnfamiljer upptäcker vandrarhemmens fördelar (särskilt [...]
Vinnare i Stora Barnsemesterpriset 2009
Vinnare i Stora Barnsemesterpriset 2009
Grattis till Liseberg, Astrid Lindgrens Värld, Skara Sommarland, Naturhistorisa Riksmuseet, Lekiz i Åkersberga, Gustavsvik Tom Tits Experiment, Branäs och Ving [...]
Tunarps Säteri
Monica, som tillbringade många veckor på Tunarps Säteri som barn, tog med sig sonen dit i sommar. Hon fick återuppleva många härliga rid- och hästminnen, men fick också nya som hon nu delar med sin [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
Fri entré för ett barn per betalande vuxen på Åbergs Museum
20% rabatt för hela familjen på Stinsen Sightseengtåg
20% rabatt på entrén till Nordsøen Oceanarium
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Tosselilla Sommarland
Skåne
Kattegatcentret
Danmark
Tänndalen
Härjedalen
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies