Tandemflygning
Annons

Tandemflygning

Jag vann en tävling där vinsten var tandemflygningen och överraskade min man med vinsten (jag vågade inte flyga) och det blev en mysig söndagsutflykt för hela familjen. "Titta, Pappa flyger! Pappa flyger!", skrek våra flickor Tuva och Tintin förtjust. Min man och instruktören flög tillsammans, de var uppe i hela 10 minuter. Vilken upplevelse!

Karin Lindén, Björklinge

Tandemskärmflyg
- Wow, det var häftigt! Nu när jag står på marken igen mår jag lite illa. Men det var det värt, säger Fredrik som vann och fick flyga tandemflyg.

Om tandemflygning

Flygningen sker med erfaren tandempilot och med en speciell tandemskärm som är nästan dubbelt så stor som en vanlig glidskärm.

Starten sker oftast med hjälp en vinsch för att nå ideal flyghöjd. Väljer man att utföra sin flygning på Österlen sker starten med hjälp av uppåtvindar som fyller skärmen när man tar ett par steg framåt i en nedförsbacke.

Under en tandemskärmflygning får du möjlighet att själv prova på att styra och om du vill hinner vi med några svängar som får det att kittla i magen. Väljer man att flyga i Åre sker flygningen från Åreskutan, som är ett av Sveriges högsta berg. Upptransport sker med lift eller kabinbana.

Vem kan flyga tandemflyg?

Både barn och vuxna kan flyga! Minimiålder är fyra år.

Var kan man flyga?

Stockholm - Södertälje, mars - november
Enköping - Härkeberga, mars - oktober
Stockholm - Barkarby, oktober - mars
Göteborg, året runt
Vadstena, året runt
Åre, året runt
Österlen - Kåseberga, året runt

  

 


 

  


Av: · · Senast uppdaterad 2019-11-04
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se