Äventyrligt i Åre
Annons
cykelleder, vandringsleder, mountainbike, grottor, forsränning

Äventyrligt i Åre

(0 omdömen)
Cykel & mountainbike | Sport och äventyr

Favorit sparadSpara favorit

Äventyrligt i Åre

Äventyrligt i Åre har bred erfarenhet av guidning och äventyr i Åredalen och ger sina gäster en möjlighet att uppleva de jämtländska fjällen på ett unikt sätt. Aktiviteter som passar barnfamiljer är bland annat forsränning, klättring, mountainbike och forspaddeltur.

SOMMAR

Rafting
Familjeturen startar i Ånnsjön, som bjuder på en svårslagen vy över Snasahögarna. Paddlingen är naturskön och relativt lätt. Det finns även andra turer med tuffare utmaningar där adrenalinet garanterat pumpar.

Forspaddeltur
Tillsammans med en kunnig guide lär man sig bemästra vilda forsar, lugna älvar och vidsträckta sjöar i Åres närhet. Man paddlar i forskajaker som är stabila och speciellt framtagna för turer i forsar och på älvar. Det finns flera svårighetsgrader att välja bland.

MTB Downhill cykling
Ta liften upp, titta på den vidunderliga utsikten från Åreskutan, rätta till skydden för nu går det undan utför det steniga cykelleden ner mot Åre.

MTB xc turer
Åre har inte bara fantastisk utförscykling utan även crosscountry cykling som är väl värd att upptäcka.

Klippklättring
I Åre finns klippklättring som passar alla som vill lära sig sig något nytt och testa sina gränser. På en prova-på dag får man lära sig grunderna, och all klättring sker med topprep för säkerhetens skull. Det finns över 30 leder i olika svårighetsgrader, vilket gör att alla kan hänga med och prova klättring.

Grottkrypning
Labyrinten består utav många olika grottor som är ca 350 – 400 m långa. Äventyret börjar med en vandring uppför till lägret, sedan sätter ni på er overallerna och pannlampor och kryper ner för att utförska grottorna.

VINTER

På vintern annordnas snowkiting, isklättring, helski, skidguider och toppturer. Dessa äventyr passar inte små och mellanstora barn, utan endast vuxna.

Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Äventyrligt i Åres webbsidor.
Hitta
Åre
Jämtland, Jämtlands län, Åre kommun

Med bil från till Äventyrligt i Åre är det ca 1 006 km (12 timmar 17 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till
Äventyrligt i Åre har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


MWH         2J3      
3 T    S      O   XG6
E 9   2P9     J      
2 N    M      P   LAU
EF2           3      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se