Strapatser i Funäsdalsfjällen
Annons
vandringsleder, kanot, mountainbike

Strapatser i Funäsdalsfjällen

(0 omdömen)
Cykel & mountainbike | Sport och äventyr

Favorit sparadSpara favorit

Strapatser i Funäsdalsfjällen

Uppskatta naturen som Funäsfjällen erbjuder tillsammans med Strapatser, oavsett om ni vill ha rekreation eller spänning. På vintern finns bland annat möjlighet för spännande skiduppleverlse, skoter och isklättring. Och udner sommaren anordnas klippklättring och forspaddling. Man kan även paddla kanot och cykla mountainbike.

Sommar med Strapatser

Sommartid anordnas klippklättring på en bra nybörjar klippa i utkanten av Funäsdalen som även kommer att sätta den vane klättraren på prov. Sedan fortsätter klättrarna till Klätterstigen som är en vandring med klätterpassager som startar mitt i byn och slutar uppe vid toppstugan på Funäsdalsberget. Det är rätt så luftigt emmellanåt och man behöver att hålla tungan rätt i mun på sina ställen, men Strapatsers guider guidar alla från ca 7 år och uppåt.

Forspaddling i forskajaker är en av världens varligaste sporter men Strapatser lovar en säker paddling för hela familjen. Alla prova-på-padddlingar börjar i släta vatten för att sedan trappas upp och prova på strömmen. Passar från 8 år och uppåt.

En dagstur i kanot är ett ltet lugnare alternativ oc här finns möjlighet för både guidade turer och att hyra en egen kanot och paddla själv.

Mountainbike i ett av Sveriges finaste mtb-områden. På destination Funäsfjällens hemsida finns många leder breskrivna men stigarna och guldkornen kan vara svåra att hitta och en guide rekommenderas. För att slippa de tunga anmarscherna och komma åt pärlorna så flyger Strapatser ut till den bästa cyklingen

Under sommaren kan man även hänga med på fjällvandring i något av områdets otaliga fjäll.

Äventyrsvecka är en aktivitet för hela familjen, där barn från 10 år är välkomna tillsammans med föräldrar. Vandring, kanottur, fjällmarknad & klättervägg, klippklättring, forspaddling och guidad mountainbiketur. Delta hela veckan eller på enstaka aktiviteter.

Vinter med Strapatser

Vintertid anordnas bland annat liftburen offpist och Heliskiing. Denna aktivitet vänder sig till medelgoda och goda skidåkare. En annan utmanande och vacker aktivitet är isklättring på frusna vattenfall.

Här är skotersäsongen lång och det går att entra skotern från lucia till början av maj. Antingen hyr ni skoter och tar er egna rutt på de välpreparerade lederna.

Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Strapatser i Funäsdalsfjällens webbsidor.
Hitta
Svegsvägen 16, Funäsdalen
Härjedalen, Jämtlands län, Härjedalens kommun

Med bil från till Strapatser i Funäsdalsfjällen är det ca 1 km (1 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Strapatser i Funäsdalsfjällen. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Strapatser i Funäsdalsfjällen har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


XR9         H        
T 5    1    6 D   2I4
HJK   DRX   GWA      
L 5    A      R   YEQ
M98           6      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se