Danmarks Borgcenter

Favorit sparadSpara favorit


Upplev RETHINK WAR med fyra unika uppfinningar som har förändrat vår värld under de senaste 1000 åren.
Danmarks Borgcenter är det nya nationella forskningscentret om medeltida slott, kungar och makt. Upplev medeltiden som du aldrig har upplevt den tidigare.
Den största sevärdheten är Gåsetårnet (Gåstornet), som byggdes av kung Valdemar Atterdag under 1360-talet. Det är Danmarks enda bevarade fästningstorn från den tiden. Upplev "Gåstornet under belägning" - en hårresande upplevelse. Missa inte heller den 3.7 hektar stora slottsruinen som är resterna av en gigantiskt och historisk viktig kungaborg och fästning.
Danmarks Borgcenter är ett modernt upplevelsecenter där du kan uppleva medeltiden digitalt. Här väntar spänning och obehagligheter – parallellt med kunskaper och roliga aktiviteter.
Som besökare på borgcentret får du en iPad-guide i handen. Sedan kan du gå på upptäcktsfärd bland de gamla ruinerna och i det nybyggda, underjordiska utställningshuset. Denna iPad blir alltså din nyckel till kunskaper, spel och upplevelser.
Guiden på iPaden är utrustad med Augumented Reality som ger dig möjlighet att se hur borgen såg ut på 1300-talet, medan du befinner dig mitt ibland ruinerna. På iPaden finns även spelet Ghost Hont, där du ska springer runt i borgruinen och försöka fånga övernaturliga varelser, monster och vålnader som folk under medeltiden trodde på och var rädda för - om du vågar förstås...
Borgcentrets restaurang erbjuder en mängd olika rätter baserade på lokala råvaror och traditioner.
OBS! Pass eller körkort måste tas med för att man ska få låna en iPad.
danmarksborgcenter.dk/da »![]() |
Öppet | Öppet vissa dagar | Stängt |

Med bil från till Danmarks Borgcenter är det ca 1 km (10 h 15 min).
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.



Alla bilder från Danmarks Borgcenter (10 st) »
Har du varit på Danmarks Borgcenter? Ladda upp en bild »
Snittbetyg
Passar för barn i åldern
3 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Danmarks Borgcenter. Reseberättelser »