Emils Katthult
Annons

Emils Katthult

(6 omdömen)
Museum | Natur | Övrigt

Favorit sparadSpara favorit

Emils Katthult

Emil i Lönneberga bodde i gården Katthult som ligger i Rumskulla, cirka 25 km från Vimmerby.

Här finns alla de hus ditt barn har sett i Emil-filmerna, det är roligt att se dem i verkligheten och uppleva miljön. Det finns en liten souvenirbod "Katthultsboden" där man kan köpa både Emils "bysse" och "mysse", Emiltröja, keramik, hemslöjd plus glass, dricka och annat som di små tycker är så gott.

Gården Katthult heter egentligen Gibberyd. Samma familj har varit ägare till gården sedan 1800-talet. Det var en vanlig bondgård fram till 1970 då ett film-team dök upp och frågade om de fick spela in filmerna om Emil på gården. Gården passade väl att bli Katthult av flera orsaker. Precis som Astrid Lindgren beskriver så låg gården vackert bland körsbärsträd och syrener. Dessutom fanns så gott som alla byggnader redan på plats. Den enda byggnaden som inte fanns innan filminspelningen var ”Snickerboa” som byggdes upp av filmteamet.

Många besökare tycker att gården ser lite mindre ut i verkligheten och undrar om snickerboa inte har flyttats en aning, eller om staketet har byggts om, men det har det inte. Tvärtom försöker ägarna hålla gården i ordning precis så som den såg ut då filmerna spelades in.

Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt

Stängt midsommarafton.

OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Emils Katthults webbsidor.
Hitta
Katthult, Katthult
Småland, Kalmar län, Vimmerby kommun

Med bil från till Emils Katthult är det ca 101 km (1 tim 28 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

De flesta kommer vägen via Vimmerby eller Mariannelund. Åker man från dessa båda håll är det dessutom lättast att hitta.

Från Mariannelund (ca 1 mil):
Åk väg 33 mot Vimmerby och Västervik. Ca en kilometer utanför samhället finns en bro som leder er in i Kalmar län. Några hundra meter senare kommer första bruna skylten med texten "Katthult" på. Följ skyltarna så kommer ni rätt.

Från Vimmerby (ca 2,5 mil):
Från Vimmerby kan man köra två vägar till Katthult.

Smidigast åker man väg 33 mot Eksjö och Mariannelund. Någon kilometer innan Mariannelund finner ni en brun vägskylt med texten "Katthult" på. Följ skyltarna så kommer ni rätt.

Det något kortare alternativet är att från Vimmerby leta sig ut mot den landsväg som leder till Rumskulla. Enklast hittar man den om man följer väg 34 norrut tills man hittar skylten med "Rumskulla". Väl framme i Rumskulla är det skyltat mot Katthult.

OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Emils Katthult. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Emils Katthult har snittbetyg 9 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 6 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Prisvärt, mysig miljö, helnöjda barn (1,5 resp 4 år) som fick titta på och klappa djuren, leka med vatten, äta glass och besöka snickeboa ?
Läs mer »
Roligt att få uppleva en av våra barndoms favoritfilmer på plats!
En härlig miljö! Kanske mer för oss vuxna att strosa runt i och uppleva favoritfilmen från barndomen. Dock även kul för barnen att se tex fl...
Läs mer »

1 familjhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Emils Katthult. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


C2T         ATW      
5 1    6    A 8   7P8
R27   OQI   S T      
  R    U    J X   GHG
E22         EPE      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se